search

Ons nieuws van zaterdag 27 november 2021

Weer topdrukte: 18 (!) nieuwe series op Netflix
Series / Streaming-diensten

Weer topdrukte: 18 (!) nieuwe series op Netflix

Abonnees met Netflix zullen blij zijn met weer een behoorlijk drukke week.

Het was weer behoorlijk druk op Netflix deze week, met maar liefst achttien nieuwe toevoegingen aan het aanbod. We duiken er maar meteen in.

The Flash (S08E02): Despero geeft The Flash een kans om het lot te veranderen, maar houdt een oogje in het zeil. Een helderziende meta in Central City knoeit met de geesten van mensen.

Riverdale (S06E02): Een spook baant zich een weg door Rivervale. Jughead en Tabitha ontdekken de geschiedenis van hun huis. Reggie werkt aan het terugwinnen van een stuk van zijn verleden.

Undercover (S03E02)

New World (1 seizoen): In deze realityserie bedenken zes celebrity's strategieën om virtueel geld te verdienen dat ze aan het einde van hun verblijf op een utopisch eiland kunnen verzilveren.

Arcane (9 afleveringen): Er heerst tweedracht tussen de zustersteden Piltover en Zaun. Een tweeling staat tegenover elkaar in een strijd tussen magische technologieën en botsende overtuigingen.

Blue Period (6 afleveringen): De populaire middelbarescholier Yatora Yaguchi verveelt zich. Als ze op een inspirerend schilderij stuit, duikt ze in de prachtige, maar meedogenloze wereld van de kunst.

Hometown Cha-Cha-Cha (14 afleveringen): Een stadse vrouw opent een tandartspraktijk in een afgelegen dorpje aan zee, de thuisbasis van een charmant manusje-van-alles, dat in alle opzichten haar tegenpool is.

Japan Sinks: People of Hope (6 afleveringen): Higashiyama wil de door de ramp getroffen gebieden weer opbouwen. Hij kondigt een plan aan, maar stopt dan abrupt. Tadokoro voorspelt een ramp voor het hele land.

The Fastest (1 seizoen): In deze onvoorspelbare en spannende racewedstrijd gaan coureurs uit het Midden-Oosten die iets te bewijzen hebben, met elkaar de strijd aan om een geldprijs te winnen.

Edens Zero (2 seizoenen): Op de Edens Zero begint een eenzame jongen, die de zwaartekracht naar zijn hand kan zetten, aan een avontuur om de legendarische ruimtegodin Moeder te ontmoeten.

Masters of the Universe: Revelation (deel 2): Na de strijd die Eternia heeft verwoest, moeten Teela en een onverwachte alliantie het eind van het universum voorkomen in dit vervolg op de klassieker uit de jaren 80.

Selling Sunset (seizoen 4): De elitemakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Het draait allemaal om relaties en dat betekent vaak groot drama.

True Story: Een wereldberoemde comedian zoekt wanhopig naar een uitweg nadat een nacht in Philadelphia met zijn broer niet alleen zijn succes in gevaar brengt.

F is For Family (seizoen 5): De familie Murphy neemt ons terug naar de jaren 70 toen kinderen vrij werden opgevoed, het bier vrijelijk stroomde en de man heer en meester was over zijn tv.

Supercrooks (seizoen 1): Johnny Bolt stelt een ploeg losgeslagen superschurken samen voor een laatste overval. Hun doelwit is een meedogenloze misdaadbaas met superkrachten. Wat kan er misgaan?

Light the Night: In het red light district van Taipei in de jaren tachtig, probeert mama-san Rose en de hostess van een populaire nachtclub te overleven.

School of Chocolate: Acht professionals bestuderen de kunst van chocolade onder leiding van een bekende chocolatier. Maar slechts één kan de beste van de klas zijn en een unieke kans winnen.

Elves: Een kerstvakantie wordt een nachtmerrie voor een tiener en haar familie als ze ontdekken dat het eiland waar ze verblijven, wordt geplaagd door een eeuwenoud gevaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende nieuwe foto's 'The Book of Boba Fett'
Series / Nieuws

Onthullende nieuwe foto's 'The Book of Boba Fett'

Een nieuwe blik op de langverwachte serie over de bekendste premiejager van het heelal.

Star Wars heeft een reeks toffe foto's van The Book of Boba Fett vrijgegeven. De foto's zijn afkomstig uit het nieuwste nummer van Empire Magazine.

Op de foto's zien we onder andere Boba Fett (Temuera Morrison) en Fennec Shand (Ming-Na Wen), die gezamenlijk de onderwereld van het Star Wars-universum willen overnemen, nu Jabba the Hutt er niet meer is. Ook zien we een nieuw Twi'lek-personage, die gespeeld wordt door Jennifer Beals (Flashdance).

Fuhgeddaboudit
The Book of Boba Fett belooft een dieper kijkje te bieden in de criminele wereld van het Star Wars-universum. Er worden hier en daar al vergelijkingen gemaakt met gangster-klassiekers als The Godfather en Goodfellas. Daarnaast zouden Boba en Fennec ook moeten zorgen voor een romantisch subplot in de serie.

Ook zou het zo zijn dat Boba, net als in The Mandalorian al enigszins werd aangestipt, meer een antiheld dan een schurk is in de serie. Zijn Mandaloriaanse vechtkunsten zullen ook vaak genoeg getoond worden.

The Book of Boba Fett is vanaf 29 december a.s. te streamen via Disney+.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Billy the Kid'-serie met de bekende outlaw!
Series / Trailer

Eerste trailer 'Billy the Kid'-serie met de bekende outlaw!

Een serie die iets weg zou moeten hebben van de successerie Deadwood van HBO.

Er is weer een nieuwe westernserie naar ons onderweg. Eerder zagen we al Deadwood succes hebben in het genre en ook Westworld heeft een flink westerntintje. Nu krijgen we Billy the Kid van zender EPIX.

Het is Christopher Bowman die de rol van Billy the Kid speelt. The Kid was een crimineel uit het Amerikaanse Wilde Westen en heette William Henry McCarty (1958-1881). Naast namen als Jesse James, Calamity Jane en Butch Cassidy is hij een van bekendste revolverhelden uit dat Wilde Westen.

Trailer voor Billy the Kid
Er zijn ook rollen voor Cody McCarver als Leon Copper, Jerry Chesser als Landon, Billy Joe Royal als Robert Ally, Ronald Bumgardner als Frank Spellings en Dave Long als Marshal Jackson. Ergens in 2022 zet EPIX de serie online.



De synopsis van Billy the Kid: Boos, alleen en gretig om de dood van zijn moeder te wreken, werkt Billy the Kid samen met een mysterieuze premiejager en een bende ruiters, en ontdekt dat hun levens noodlottig verstrengeld zijn in een verhaal over geweld en gerechtigheid.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ kwam met opwindende nieuwe series deze week
Series / Streaming-diensten

Disney+ kwam met opwindende nieuwe series deze week

We zetten alles op een rij wat Disney+ nieuw toevoegde deze week.

Elke week kijken we naar de nieuwe series die toegevoegd zijn aan het aanbod van Disney+. Deze week zijn het twee series, maar met elk twee afleveringen om mee te beginnen.

We zetten eerst een algemene synopsis van die twee series op een rij, gevolgd door synopsissen voor de twee losse afleveringen. We duiken er maar meteen in:

The Beatles: Get Back: Geregisseerd door drieovudig Oscar-winnaar Peter Jackson. Deze driedelige documentaireserie neemt de kijker mee naar de intieme opnamesessie van de band tijdens een keerpunt in de muziekgeschiedenis. De eerste twee afleveringen zijn al te zien.

Deel 1: Dag 1-7: The Beatles komen aan in Twickenham Studios om in drie weken 14 nummer sen een show te voltooien.

Deel 2: Dag 8-16: John, Paul en Ringo praten met George na zijn vertrek en verplaatsen de sessies naar Apple Studio.

Hawkeye: Hawkeye van Marvel Studios is een nieuwe original-serie die zich afspeelt in New York City, waar voormalig Avenger Clint Barton, alias Hawkeye, een schijnbaar eenvoudige missie heeft: terug naar zijn familie voor Kerstmis. Maar wanneer een dreiging uit zijn verleden opduikt, werkt Hawkeye met tegenzin samen met Kate Bishop, een 22-jarige bedreven boogschutter en zijn grootste fan, om een criminele samenzwering te ontrafelen.

Never Meet Your Heroes: Boogschutter Kate Bishop belandt in een criminele samenzwering, waardoor Hawkeye aan de slag moet.

Hide and Seek: Clint helpt Kate zich te ontworstelen aan de Tracksuit Mafia en een waargebeurd moordmysterie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler heeft wel heel bijzondere omschrijving voor peperdure Netflix-serie
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler heeft wel heel bijzondere omschrijving voor peperdure Netflix-serie

Acteur John Cho speelt de hoofdrol in Cowboy Bebop en heeft een bijzondere omschrijving.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Cowboy Bebop is neergezet als een van de hoogst geanticipeerde series van het jaar. De live-action verfilming van de serie bleek een beetje een tegenvaller wat fans en nieuwkomers betreft - die sinds 19 november de boel kunnen streamen.

Of Cowboy Bebop uiteindelijk een tweede seizoen zal krijgen, valt nog altijd te bezien. Maar goed, even los daarvan, gaat acteur John Cho - die de hoofdrol van Spike Spiegel speelt - in een interview in op de serie. Hij noemt het grote en peperdure fanfictie.

Hele dure fanfictie
John Cho sprak tijdens een interview met Still Watching Netflix over de serie en wat we er specifiek van kunnen verwachten. Daarbij had hij wel iets vrij opmerkelijks te melden. Het is namelijk "het duurste beetje fanfictie dat ooit gemaakt is" volgens de acteur.

Het is een ironische opmerking, aangezien precies de fans van Cowboy Bebop kritisch lijken te zijn op wat de serie met zich meebrengt.

Het wordt straks interessant om te zien in hoeverre Cowboy Bebop goed bekeken wordt. De serie begon sterk in de eerste week van z'n release, maar zakte snel weg uit de top tien - en dat krap een week na de release.

Cowboy Bebop zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'South Park' onthult het nieuwe seizoen keihard
Series / Nieuws

'South Park' onthult het nieuwe seizoen keihard

South Park heeft een nieuwe special en die begint met een hard moment.

De South Park-franchise keerde dit weekend terug met een uur lang TV-film, South Park: Post COVID. Die duikt in het leven van na het coronavirus.

De grote grap van deze aflevering, is dat South Park zich nu decennia in de toekomst afspeelt. Dat suggereert dat onze huidige staat zal voelen alsof het maar eeuwig duurt, en dat we nooit voorbij de problemen van het heden zullen komen. Vrij pijnlijk, maar geinig is dat de helden uit South Park allemaal onverwachte levens leiden als volwassenen.

South Park-dood
South Park begint met de dood van een van de kerncastleden. Het zal je niet verrassen dat Kenny dood gaat. Iemand die letterlijk beroemd werd omdat hij heel vaak op gruwelijke wijze om het leven kwam.

In de toekomst van South Park is Kenny een beroemde activist geworden. Hij is dood aan het begin en blijkt gewerkt te hebben aan een geheim project. Zijn oude vrienden moeten aanwijzingen volgen die hij achterliet om het mysterie op te lossen.

Waar veel veranderd is in de toekomst van South Park, is de dood van Kenny een duidelijke constante.

De special ie een van de vele die gepland staan voor release op streamingdienst Paramount+. Daar is South Park een belangrijk onderdeel van. Vooralsnog kan je South Park in Nederland zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bizarre schurk bestaat in het Arrowverse
Series / Nieuws

Deze bizarre schurk bestaat in het Arrowverse

Het Arrowverse heeft ook ruimte voor klassieke Batman-schurk Swamp Thing!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De midseason finale van Batwoman was eerder deze week te zien. Die bood een verhaallijn boordevol referenties naar DC Comics.

De promo introduceerde twee van de grootste schurken van de show tot nu toe: Mary Hamilton, a.k.a. Poison Ivy en Marquis Jet, a.k.a. The Joker. Ondertussen benoemde de serie ook een aantal opvallende schurken en horen we dat een van de meest bekende DC-schurken bestaat in de serie.

Swamp Thing!
In de nieuwe aflevering van Batwoman zien we gesprekken over Poison Ivy. Een gesprek gaat over botanische vaardigheden die niet zo prominent gezien zijn "sinds Swamp Thing".

Het is een beetje plat, maar het is een eerste bevestiging dat een versie van Swamp Thing bestaat binnen het Arrowverse. En laat dat nou net iets zijn waar fans sinds het debuut van de live-action serie Swamp Thing zich vraagtekens bij zetten.

Marc Guggenheim, producent van het Arrowverse, vertelde op zijn beurt dat hij "kei en keihard geprobeerd" heeft "om Swamp Thing in Crisis on Infinite Earths te krijgen. Want als je Constantine hebt dan is het een beetje een gemiste kans om geen crossover met Swamp Thing te maken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' onthult nieuw monster in clip voor seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

'The Witcher' onthult nieuw monster in clip voor seizoen 2

De serie The Witcher onthult een heel nieuw monster in deze beelden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Netflix-serie The Witcher laat nog maar een paar weken op zich wachten. Straks kunnen we dan eindelijk een paar geliefde Witchers samen in beeld zien!

Los van die ontmoetingen, brengt The Witcher seizoen 2 ook nieuwe gevaarlijke monsters met zich mee. Zo zien we in een nieuwe teaser de uiterst gevaarlijke Myriapod. Die heeft acht poten met scherpe dingen die uit zijn poten komen, hoorns op z'n kop en gigantische tanden.

The Witcher-beelden
Je zal zien dat er wat gelijkenissen tussen de Myriapod en een duizendpoot zitten. In de game kan je die gevaarlijke Myriapod zien, waar Geralt het tegen op moet nemen.

We zien in de promo hoe Geralt het gevecht aangaat en een Quen-teken gebruikt. Zo maakt hij een beschermend schild voor zichzelf. Zijn zwaard is verder ook betoverd met runen, om de kenmerkende oranje gloed te maken.

Check hieronder de clip:



Het tweede seizoen van The Witcher is vanaf 17 december te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wow! 'Star Trek' verbindt twee series aan elkaar
Series / Nieuws

Wow! 'Star Trek' verbindt twee series aan elkaar

Star Trek: Discovery en Star Trek: Picard zijn nu verbonden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De tweede aflevering van het vierde seizoen van Star Trek: Discovery is te zien in de Verenigde Staten. En die bevat een behoorlijk significante link met Star Trek: Picard.

In dit artikel vertellen we je over die connectie. Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.

Star Trek-connectie
De aflevering Anomaly heeft een directe connectie met Picard. We horen namelijk de achternaam van Picard, en hoe hij dodelijk ziek was om vervolgens een ander lichaam te krijgen. De gedachte lijkt te zijn dat ook Gray Tal op die manier terug kan keren tot deze werkelijkheid.

Fans van Star Trek: Discovery zullen nog weten dat Gray een Trill is, een voormalig host van de Tal-symbiont. Gray bleek, precies doordat hij een symbiont heeft, nog altijd te bestaan als individu. En de theorie is dat die gedachten op te halen zouden moeten zijn.

Achthonderd jaar na Star Trek: Picard ontdekt Dr. Culber het werk van Alton Soong, terwijl hij naar oplossingen zoekt voor de situatie van Gray. "Het proces is meermaals geprobeerd nadat Dr. Soong het gebruikte op een Starfleet-admiraal. Picard was zijn naam", aldus Culber tegenover Adira.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander' hint naar gevaarlijk zesde seizoen
Series / Video/clip/featurette

'Outlander' hint naar gevaarlijk zesde seizoen

Outlander neemt een nieuwe wending met zijn komende nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Starz heeft de openingscredits van het zesde seizoen van Outlander onthuld in een behoorlijk enge video. De show is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Diana Gabaldon.

In augustus 2014 ging de serie Outlander van start. Het afgelopen vijfde seizoen was gebaseerd op het boek The Fiery Cross en het zesde seizoen baseert zich op A Breath of Snow and Ashes. De boel pikt straks de draad direct na de fallout van Lionel Brown's aanval op Claire op.

Gevaarlijke Claire
Niet alleen duikt Outlander/i] seizoen 6 in het nieuwe boek en is alles heel anders weer, ook is de show iets opgeschud. In de zin dat Starz met een nieuwe openingstitel is gekomen.

Op YouTube deelde Starz de openingstitels, waarin het themalied [i]Sky Boat Song
van een frissere air voorzien is.

We zien in een van de momenten van het nieuwe geheel hoe Claire een geweer gebruikt. Ook zijn er wat intieme momenten tussen Claire en Jamie te zien in de promo. Hieronder kan je de openingstitels van Outlander bekijken. De serie Outlander is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' ging behoorlijk ver met de casting
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' ging behoorlijk ver met de casting

Het casten van acteurs en actrices ging gepaard met de nodige geheimhouding.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amazon heeft een groot succes in handen met de serie The Wheel of Time. De show is een verfilming van gelijknamige boeken van Robert Jordan en volgt Moiraine, een bijzonder krachtige magiër.

In The Wheel of Time zoekt Moiraine naar een gereïncarneerde Dragon Reborn. Dat moet een individu zijn die volgens profetieën de wereld zou moeten redden.

The Wheel of Time
De serie The Wheel of Time heeft hoofdrollen voor Rosamund Pike, Daniel Henney, Madeleine Madden, Zoë Robins, Josha Stradowski, Marcus Rutherford en Barney Harris.Tijdens een interview met AV Club ging Rutherford in op hoe geheimzinnig de preproductie ging.

"Echt vanaf het begin was het allemaal geheimzinnig. Zelfs het auditieproces was dat. Ik deed auditie voor een man genaamd Peter en [Josha] voor Ridhan. Dus alle namen waren veranderd," begon hij het interview.

"Ik weet nog dat Rafe zei dat zodra hij begon met werken aan deze serie, mensen in zijn prullenbak zochten naar scripts en zo. Dus we realiseerden ons dat fans extreem gepassioneerd zijn. We moesten altijd onze mond houden, omdat we niks willen verklappen."

Je ziet The Wheel of Time op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-statistiek is wel heel opvallend
Series / Nieuws

Deze Netflix-statistiek is wel heel opvallend

De top tien van Netflix wordt nu gedomineerd door Koreaanse series, niet door Amerikaanse.

Misschien is er wel sprake van een soort Squid Game-effect. Het bewustzijn van Zuid-Koreaanse dramaseries is de afgelopen tijd significant gegroeid, mede dankzij die opvallend slim gemaakte en uiterst gruwelijke serie van Netflix.

Vandaag blijkt namelijk dat de top tien van de best bekeken series van Netflix op dit moment zo'n beetje gedomineerd wordt door Zuid-Koreaans materiaal.

De top tien
Kijk je naar de tien meest populaire televisieseries wereldwijd op dit moment, dan blijkt dat K-drama het echt uiterst goed doet. Zo erg dat vier van de tien series in de lijst een Zuid-Koreaanse productie betreft.

Bovenaan staat op dit moment de serie Hellbound, die ook hier in Nederland heel wat mensen weet te amuseren. Daarna volgt Squid Game op de zesde plaats, gevolgd door de romantische komedie Hometown Cha-Cha-Cha op de negende plek en het epische historische drama The King's Affection staat op plek tien.

Daarmee wordt dus de top tien best bekeken televisieseries wereldwijd op Netflix, voor veertig procent gevormd door Zuid-Koreaanse producties. Een prestatie van formaat!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde kritiek op plannen voor 'Mass Effect'-serie
Series / Nieuws

Keiharde kritiek op plannen voor 'Mass Effect'-serie

Prime Video wil graag een Mass Effect serie maken maar krijgt er veel kritiek op.

EA en Amazon kondigden aan dat ze mogelijk een deal sluiten om samen een Mass Effect-serie te maken. Maar daar is lang niet iedereen echt blij mee.

Voormalig Bioware-schrijver David Gaider reageerde recent op het nieuws en vertelt dat hij het echt vreselijk vindt om te horen. Hij schreef een lange reeks berichten op Twitter en legde daarin uit waarom het project er niet zou moeten komen.

Mass Effect-serie
"Ik ben opgelucht om te zien dat de Mass Effect/Amazon-deal gemaakt is voor een mogelijke televisieserie en niet voor een film", aldus Gaider.

"Desalniettemin vind ik het een huiveringwekkende suggestie (net als voor Dragon Age), in tegenstelling tot veel fans, die enthousiast lijken te zijn?"

Vervolgens ging hij in op het verhaal dat Mass Effect bewust geen game was met een protagonist. Iedereen kon zijn eigen held maken. Welke creatieve keuzes dan ook gemaakt worden voor Mass Effect, de fans zullen zich vervreemd voelen van de franchise die hen zo geliefd is.

Hieronder de eerste van een hele rits berichten van de schrijver:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 dikke aanraders (series) op Netflix om razendsnel te kijken
Series / Featured

3 dikke aanraders (series) op Netflix om razendsnel te kijken

Op Netflix komen binnenkort weer drie compleet nieuwe series online.

Iedere week verschijnen er wel een paar nieuwe series of seizoenen van lopende series op Netflix. Hieronder drie tips voor gloednieuwe series die je binnenkort op Netflix vindt.

True Story | Vanaf 24 november

Een wereldberoemde Amerikaanse comedian zoekt wanhopig naar een uitweg nadat een nacht in Philadelphia met zijn broer niet alleen zijn succes in gevaar brengt. Met onder meer Kevin Hart, Wesley Snipes en Theo Rossi.



Super Crooks | Vanaf 25 november

Johnny Bolt stelt een ploeg losgeslagen superschurken samen voor een laatste overval. Hun doelwit is een meedogenloze misdaadbaas met superkrachten. Wat kan er misgaan... Met stemmen van onder Kenjiro Tsuda, Maaya Sakatomo en Junichi Suwabe.



Elves / Nisser | Vanaf 28 november

Een kerstvakantie wordt een nachtmerrie voor een tiener en haar familie als ze ontdekken dat het eiland waar ze verblijven, wordt geplaagd door een eeuwenoud gevaar. Een Deense serie met onder meer Sonja Steen, Milo Toke Bendix Campanale en Ann Eleonora.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.