'House of the Dragon' heeft er een probleem bij

'House of the Dragon' heeft er een probleem bij

House of the Dragon gaat het helemaal niet zo gemakkelijk krijgen met de verfilming van werk van George R.R. Martin.

Jim Pedd, 30 november 2021 om 09:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie House of the Dragon heeft een streepje voor op Game of Thrones, in de zin dat de serie zich baseert op een volledig uitgewerkt verhaal van George R.R. Martin. Maar er klampt ook een nadeel aan.
Toen Game of Thrones begon, was dat een verfilming van de A Song of Ice and Fire-boeken van Martin. Vanaf seizoen 5 weken makers David Benioff en D.B. Weiss af van het bronmateriaal en maakten ze enkele pijnlijke en tegenvallende keuzes.

House of the Dragon-probleem
House of the Dragon is gebaseerd op Fire & Blood, een geschiedenisboek dat zogenaamd door Archmaester Gyldayn geschreven is.

Het verhaal van House of the Dragon staat daarmee al wat meer 'vast'. De geschiedenis van de familie Targaryen ligt al vast. Maar het bronmateriaal is niet heel betrouwbaar, blijkt.

Gyldayn baseerde zich namelijk op een combinatie van bronnen, en gaf vaak zijn eigen mening. Daarmee weten we dus niet zeker wat zich nou 'echt' afgespeeld heeft. Er kan een leuk en goed verhaal verteld worden, maar mogelijk niet een dat helemaal strookt met de werkelijkheid van George R.R. Martin.

Game of Thrones staat op Ziggo Movies & Series XL.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, game of Thrones, HBO

Populair nieuws