search
'House of the Dragon' gaat het compleet anders doen dan 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'House of the Dragon' gaat het compleet anders doen dan 'Game of Thrones'

House of the Dragon gaat niet al te veel lijken op z'n voorganger, Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Matt Smith belooft dat zijn Game of Thrones-prequel House of the Dragon niet gaat proberen zijn voorganger na te apen.

De wereld die George R.R. Martin bedacht met de Song of Ice and Fire-franchise is groot en kent een rijke geschiedenis. Geen wonder dat HBO werkt aan allerhande nieuwe series in de franchise, waar House of the Dragon de eerste van is. Het eerste seizoen van de serie is volgend jaar te zien.

Heel anders
Waar Game of Thrones draaide om de strijdende huizen van Westeros, die probeerden de Iron Throne voor zich te winnen (en intussen vochten tegen de bovennatuurlijke dreiging die uitging van de White Walkers), kent House of the Dragon een andere invalshoek.

Tijdens een interview met CNET belooft Smith dat de serie het anders gaat doen. Wel ziet hij enige uitdagingen die komen kijken bij het maken van een serie die verbonden is aan een hit als Game of Thrones.

"Ik denk maar dat je moet kijken wat allemaal blijft hangen," begon Smith het interview. "We proberen een serie te maken die op verschillende niveaus entertainend is en een gelijksoortige omvang en ambitie als de eerdere serie heeft. Maar je kunt het succes van Game of Thrones natuurlijk nooit herhalen. Het moet heel uniek zijn."

Game of Thrones is op Ziggo Movies & Series XL te zien.



Aanbevolen artikelen