'La Casa de Papel': Wat gebeurde er ook alweer eind vorig seizoen?

'La Casa de Papel': Wat gebeurde er ook alweer?

We zetten voor je op een rij wat je moet weten voordat je La Casa de Papel weer kijkt.

Jim Pedd, 3 december 2021 om 11:50

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

La Casa de Papel komt vandaag tot een einde op Netflix. Het tweede deel van het vijfde seizoen kan je namelijk vanaf nu streamen. Maar hoe eindigde deel 1 ook alweer?
De laatste vijf afleveringen onthullen het lot van Lisbon (Itziar Ituño), Denver (Jaime Lorente), Rio (Miguel Herrán), Helsinki (Darko Perić), Stockholm (Esther Acebo), Palermo (Rodrigo de la Serna), Bogotá (Hovik Keuchkerian) en Manila (Belén Cuesta).

La Casa de Papel
De bende probeert in de Bank of Spain het goud en staatsgeheimen uit de kluis te stelen. Het gaat allemaal niet heel gemakkelijk sinds het begin van het nieuwe seizoen.

Toen zagen we hoe de Professor gevangen werd door Alicia Sierra, de inspecteur van de National Police Corps die in ongenade gevallen was. Haar sadistische martelingen van Rio waren gelekt en nu wilde ze wraak door het team volledig op te pakken.

Ze gebruikte haar onconventionele methodes om de Professor te dwingen de overval te annuleren. Intussen was er kolonel Luis Tamayo die met het leger de bank wilde betreden en zich daarop voorbereidde.

Dat voorkomen
Naarmate we het seizoen zagen vorderen, werd de druk op de crew alleen maar groter. De Professor hielp Alicia te bevallen, waarna de Special Forces het dak van de bank opbliezen en binnenvielen.

Bij die explosie loopt het helemaal mis. Rio en Tokyo ontsnappen bijna, maar Tokyo blijft uiteindelijk achter om haar geliefde te helpen ontsnappen. Waarna zij meermaals neergeschoten wordt, en een stel handgranaten af laat gaan om de rest van de bende te laten ontsnappen. De soldaten gaan dood, zijzelf ook, en de rest moet nu zien te ontkomen zonder hun geliefde.

Precies daar pikt dit seizoen op Netflix de draad op. La Casa de Papel binge je op Netflix.
Lees meer over: La Casa de Papel, Netflix

Populair nieuws