'Cobra Kai' spin-off moet hierover gaan

'Cobra Kai' spin-off moet hierover gaan

Netflix kijkt naar de mogelijkheid van spin-off series van de hit Cobra Kai.

Jim Pedd, 6 december 2021 om 06:00

Er wordt gesproken over meerdere spin-off series van Cobra Kai. Die show kan je op dit moment op Netflix kijken en is een hippe serie die als voortzetting van de The Karate Kid-films dient.
Zodoende leren we over de oorsprong van de Cobra Kai-dojo, over Daniel LaRusso, Johnny Lawrence en over John Kreese. Maar hoewel het verleden van Mr. Miyagi aangehaald wordt, leren we opvallend weinig over hem. Genoeg reden om daar eens tijd en energie in te steken, toch?

Cobra Kai spin-off
Mr. Miyagi werd een geliefd cultfiguur, mede door zijn kalme en wijze manieren van doen. Acteur Pat Morita die de rol speelde overleed in 2005 op 74-jarige leeftijd.

The Karate Kid: Part II gaf al achtergrond aan zijn verhaal, namelijk de complexe familiebanden die leidden tot zijn vertrek van Okinawa. Maar de gebeurtenissen werden nooit verfilmd. Wel werd ernaar gehint toen Daniel bijvoorbeeld in het derde seizoen van Cobra Kai naar Okinawa ging.

Hoe tof zou het zijn als Cobra Kai de reis van Mr. Miyagi in beeld zou brengen? Een spin-off zou misschien wel kunnen duiken in zijn levensverhaal. Van de manier waarop zijn vader hem karate leerde, hoe hij in het leger diende tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn vrouw ontmoette in California.

Er is nog veel om te leren over het verhaal van Mr. Miyagi en dat zou de nodige diepgang kunnen bieden aan de franchise. Kortom: door hier meer op in te gaan maakt men hem een beter te begrijpen held!

Cobra Kai binge je op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Netflix, Cobra Kai, Mr Miyagi

Populair nieuws