search
'Game of Thrones'-bedenker zeer verbaasd over vele spin-offs HBO
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-bedenker zeer verbaasd over vele spin-offs HBO

George R.R. Martin schrok nogal van de vele series die HBO ontwikkelt in de franchise.

George R. R. Martin geeft toe dat hij verbaasd is over de hoeveelheid spin-offs van Game of Thrones die HBO ooit in de planning had.

Nadat het laatste seizoen van Game of Thrones te zien was, kondigde HBO meer dan vijf nieuwe spin-offs aan. De eerste daarvan was The Long Night, dat ondanks een peperdure pilot van 30 miljoen dollar geannuleerd werd. Wel krijgen we House of the Dragon te zien, dat nu opgenomen wordt. Maar er komt meer.

Game of Thrones-content
Voor HBO geldt dat er een boel nieuwe content gemaakt moet worden. Het idee is om zoveel mogelijk de franchise uit te bouwen en daarom schuwt HBO er niet voor terug heel wat nieuws te ontwikkelen.

In het boek Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers onthult Martin dat hij wel verbaasd was over de grote hoeveelheid nieuwe content waar men aan werkte. Van de vier series die nu echt gemaakt worden, wilde Martin enkel bevestigen dat het om House of the Dragon en de serie Dunk and Egg gaat.

"Ineens kwam ik erachter dat ze vier prequels in de maak hadden. Het idee van Dance of the Dragons was er een van. En de andere drie kwamen van mensen die misschien m'n boeken gelezen hebben of wat documenten van HBO hadden. Ze vonden het Dunk and Egg idee niet zo interessant, omdat ze het misschien te soft vonden. Maar Dance of the Dragons wel," aldus Martin.

"Het verraste me. Dat geef ik toe. Ik had er nog niet van gehoord. Ik dacht dat we er eentje zouden maken, eentje die ik bij hen gepitcht had. Ik sprak alle vier de schrijvers. Ze kwamen langs in Santa Fe, New Mexico, waar ik woon. Ik sprak met hen, had het over hun ideeën, organiseerde workshops en probeerde hun vragen te beantwoorden."

Game of Thrones staat nu op Ziggo Movies & Series XL.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen