Floppen 'Game of Thrones' seizoen 8 is goed nieuws

Floppen 'Game of Thrones' seizoen 8 is goed nieuws

Dat de serie Game of Thrones het niet goed deed op het laatst is ook goed nieuws.

Jim Pedd, 5 december 2021 09:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

HBO-serie Game of Thrones kende een teleurstellend laatste seizoen. Maar dat de serie teleurgesteld kan ook goed nieuws zijn voor de lezers van de boeken van schrijver George R.R. Martin.

De serie is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van Martin. Boeken die in 1996 voor het eerst gelanceerd werden. Lang hoopte Martin zijn reeks af te hebben voordat de serie te zien was. Maar na publicatie van het vijfde (van een geplande zeven) deel in 2011, is het nog altijd wachten op de volgende toevoeging.

Game of Thrones
Dat Game of Thrones teleur stelde bij de fans, is misschien stiekem wel goed nieuws voor de lezer van de boeken.

Waar Game of Thrones als serie teleur stelde, zal Martin ervoor zorgen dat het einde logisch is. De serie van HBO voelde vooral enorm overhaast. Dat Daenerys helemaal doordraaide en Bran ineens de koning werd, voelde dan ook wat vreemd.

Fans begrepen het verhaal misschien wel, maar waren het niet helemaal eens met hoe dit precies opgezet is.

Martin zal daarom gebruik maken van de mogelijkheid om er toch zelf iets van te gaan maken. Niet gek ook, want hij vertelde al eens dat HBO meer seizoenen had moeten maken van Game of Thrones, om ervoor te zorgen dat het verhaal ook echt goed afgerond kon worden.

In de boeken zal dus wel goed opgebouwd gaan worden naar de grote momenten. Game of Thrones binge je op Ziggo Movies & Series XL.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, George RR Martin, A Song of Ice and Fire

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws