'Vikings': Waar gaan schildmaagden heen na de dood? (Nee, het is niet Valhalla)

'Vikings': Waar gaan schildmaagden heen na de dood

De Vikings-franchise gaf hier helaas geen antwoord op, gelukkig hebben we dat wel.

Jim Pedd, 10 december 2021 19:40

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de serie Vikings zijn met grote regelmaat hoofdpersonen om het leven gekomen. We weten van de mannen dat ze ernaar streven om in Valhalla terecht te komen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met een schildmaagd als Lagertha?
Vikings ging in 2013 van start en nam in totaal zes seizoenen in beslag. De serie kwam in de loop van 2020 tot een gewelddadig einde.

Vikings en het hiernamaals
Vikings gaf het publiek een blik op de cultuur en het leven van de vikingen. Een aantal van de meest interessante personages waren de schildmaagden, waaronder Lagertha, de eerste vrouw van Ragnar en moeder van Bjorn.

Vrouwen vochten in de serie mee met de mannen, en kwamen natuurlijk ook om het leven in de veldslagen. Vikingmannen deden dat om naar Valhalla te gaan, maar hoe zit het met de vrouwen?

Daar zijn twee antwoorden op. Allereerst wordt slechts de helft van hen gekozen door Odin om naar Valhalla te gaan. De andere helft wordt door Freyja meegenomen naar het veld Folkvangr. Daar trainen ze om de dag en bereiden ze zich voor op het moment dat Ragnarok gebeurt.

De tweede manier om het uit te leggen, is dat de schildmaagden natuurlijk wel naar Valhalla kunnen gaan, als ze zichzelf maar waardig genoeg bewijzen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Vikings, History Channel

Populair nieuws