search

Ons nieuws van vrijdag 10 december 2021

Eindelijk: 'Halo' onthult zijn vette eerste echte trailer!
Series / Trailer

Eindelijk: 'Halo' onthult zijn vette eerste echte trailer!

Check hier de eerste echte beelden van de serie Halo van Showtime.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het heeft even geduurd, maar vandaag is dan eindelijk de eerste volwaardige trailer vrijgegeven van de live-action Halo-serie. Die werd al in 2013 aangekondigd, waarna de serie een bijzonder epische en moeilijke reis begon richting realisatie.

Halo is gebaseerd op games van spelontwikkelaar Bungie dat ze in samenwerking met Microsoft Studios maakt. De eerste game stamt uit 2001. In deze eerste trailer zien we het verhaal van de serie en de eerste beelden van de supersoldaten die een 26ste eeuws conflict moeten uitvechten.

De eerste Halo-trailer
Halo stelt de strijd tussen de mensheid en een buitenaards ras genaamd de Covenant centraal. De show volgt, net als de games, Master Chief Petty Officer John-117, een supersoldaat die ook wel bekend staat als een Spartan.

De hoofdrol is voor Pablo Schreiber. Naast hem spelen ook Natascha McElhone, Charlie Murphy, Jen Taylor, Shabana Azmi, Bokeem Woodbine, Kate Kennedy, Natasha Culzac, Yerin Ha en Bentley Kalu belangrijke rollen.

De Halo-serie vertelt volgens Paramount+, de streamingdienst waar de show op te zien zal zijn, "diepe persoonlijke verhalen met actie, avontuur en een rijke visie op de toekomst". Hier in Nederland moeten we nog even wachten op het debuut van de serie, aangezien streamingdienst Paramount+ voorlopig niet beschikbaar zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings': Waar gaan schildmaagden heen na de dood? (Nee, het is niet Valhalla)
Series / Featured

'Vikings': Waar gaan schildmaagden heen na de dood? (Nee, het is niet Valhalla)

De Vikings-franchise gaf hier helaas geen antwoord op, gelukkig hebben we dat wel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de serie Vikings zijn met grote regelmaat hoofdpersonen om het leven gekomen. We weten van de mannen dat ze ernaar streven om in Valhalla terecht te komen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met een schildmaagd als Lagertha?

Vikings ging in 2013 van start en nam in totaal zes seizoenen in beslag. De serie kwam in de loop van 2020 tot een gewelddadig einde.

Vikings en het hiernamaals
Vikings gaf het publiek een blik op de cultuur en het leven van de vikingen. Een aantal van de meest interessante personages waren de schildmaagden, waaronder Lagertha, de eerste vrouw van Ragnar en moeder van Bjorn.

Vrouwen vochten in de serie mee met de mannen, en kwamen natuurlijk ook om het leven in de veldslagen. Vikingmannen deden dat om naar Valhalla te gaan, maar hoe zit het met de vrouwen?

Daar zijn twee antwoorden op. Allereerst wordt slechts de helft van hen gekozen door Odin om naar Valhalla te gaan. De andere helft wordt door Freyja meegenomen naar het veld Folkvangr. Daar trainen ze om de dag en bereiden ze zich voor op het moment dat Ragnarok gebeurt.

De tweede manier om het uit te leggen, is dat de schildmaagden natuurlijk wel naar Valhalla kunnen gaan, als ze zichzelf maar waardig genoeg bewijzen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' bevestigt bizarre zombietheorie
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' bevestigt bizarre zombietheorie

Fear the Walking Dead heeft een vrij bizarre onthulling rond zombies.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zevende seizoen van de serie Fear the Walking Dead lijkt een opvallend idee te hebben over zombies. Dat is een idee dat ook iets zegt over de status van zombies in andere series in de franchise.

In het heden van Fear the Walking Dead vertelt Alicia dat ze gelooft dat zombies bepaalde 'echo's' hebben van hun zelf uit het verleden. Via deze logica gelooft zij dat als ze een ondode politicus die uit PADRE komt, los laat en maar lang genoeg volgt, dat die dan terecht komt bij PADRE.

Zombies met herinneringen?
Morgan kijkt een tijdje naar de vraag en wijst 't idee op een zeker moment af. Volgens hem zijn zombies niets meer dan een lege schil zonder herinneringen, zonder levende persona.

Maar kijk je naar de andere series, dan lijkt het erop dat er zowaar een basis voor het idee van Alicia is.

In de vroege afleveringen van The Walking Dead hebben een paar zombies tekenen laten zien van relatief intelligent gedrag. Denk aan de ondode vrouw van Morgan, die probeerde de voordeur van haar familie te openen.

Robert Kirkman, bedenker van de franchise, vertelde al eens dat hij denkt dat zombies in zekere zin oude gewoonten blijven uitvoeren. Zo bezien klopt het idee van Alicia misschien wel.

Fear the Walking Dead is te zien op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix moet voor de rechter komen voor een van z'n populairste series
Series / Nieuws

Netflix moet voor de rechter komen voor een van z'n populairste series

De rechtszaak rond de serie The Queen's Gambit gaat toch door.

Nona Gaprindashvili is inmiddels 80 jaar oud en in Georgië een icoon. Ze heeft de status van een nationale held. En nu sleept ze Netflix voor de rechtbank.

De schrijver van Netflix-serie The Queen's Gambit, Scott Frank, wordt ervan beschuldigd dat hij loog in de serie. Hij zou hebben geweten dat Gaprindashvili gewoon tegen mannen speelde, al schreef hij in de serie dat dit niet zo is.

The Queen's Gambit-rechtszaak
Volgens het wettelijk team heeft Gaprindashvili op het moment dat de serie zich afspeelt, in het jaar 1968, gespeeld "tegen ten minste 59 mannelijke schaakspelers, waaronder 28 tegelijkertijd, waaronder ook 3 grootmeesters."

Het team van Gaprindashvili gelooft dat Netflix zich nog altijd bewust is van dat detail, net als het boek dat als inspiratiebron voor de serie dient.

Ook een punt van controverse: de serie doet alsof Gaprindashvili uit Rusland komt, terwijl ze uit Georgië komt. Een pijnlijke fout, ook gezien het verleden tussen de twee landen.

The Queen's Gambit was een van de meest bekeken series op Netflix in 63 landen. De zaak gaat op 24 januari 2022 van start.

Je streamt The Queen's Gambit op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk' gaat Marvel-baas verrot schelden
Series / Nieuws

'She-Hulk' gaat Marvel-baas verrot schelden

Kevin Feige moet eraan geloven in het eerste seizoen van She-Hulk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorige maand kregen fans hun eerste blik op She-Hulk voorgeschoteld. Het wordt een van de paar live-action Marvel Studios-series die naar Disney+ komen.

Op basis van de paar beelden die fans voorgeschoteld kregen, kunnen we zeggen dat She-Hulk een bijzondere invalshoek hanteert. Jennifer Walters doorbreekt straks de vierde muur en gaat direct met het publiek in gesprek. We weten verder dat She-Hulk een 'legal comedy' van een half uur per aflevering wordt.

She-Hulk en de vierde muur
Volgens KC Walsh en Lizzie Hill zal She-Hulk de vierde muur doorbreken en vervolgens direct Marvel Studios-baas Kevin Feige aanspreken.In eerdere berichten lazen we al dat er "veel gevallen" gaan zijn waarin Jennifer de vierde muur doorbreekt. Ze is zich bewust van 't feit dat ze een personage binnen het Marvel Cinematic Universe is.

Dat past heel goed bij de manier waarop het personage She-Hulk in de comics weergegeven wordt.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto 'Law & Order' seizoen 21 toont nieuwe hoofdrolspelers
Series / Foto's

Eerste foto 'Law & Order' seizoen 21 toont nieuwe hoofdrolspelers

De iconische serie is na een langdurige pauze eindelijk weer terug!

Op een nieuwe setfoto is te zien dat de opnames van de nieuwe reeks Law & Order officieel zijn begonnen!

Een setfoto van de serie laat zien dat de opnames van de herleving van Law & Order écht zijn begonnen. Goed nieuws dus voor de fans. De oorspronkelijke reeks eindige in 2010, dus het heeft ruim 11 jaar geduurd voordat de hoofdreeks nieuw leven werd ingeblazen.

Terug naar de oorsprong
In de tussentijd richtte netwerk NBC zich op spinoff-series als Law & Order: Los Angeles en Law & Order: Special Victims Unit.

En hoewel er al jaren wordt gesproken over een doorstart van Law & Order, werd pas in september dit jaar aangekondigd dat er een 21e seizoen zou komen. Niet lang daarna werd bekend dat Jeffrey Donovan, die we kennen van Burn Notice, de hoofdrol zou spelen. Hij is op de setfoto te zien naast Anthony Anderson, die een andere belangrijke rol speelt. Daarnaast zal ook Hugh Dancy te zien zijn in het nieuwe seizoen.

Bekijk hieronder de eerste setfoto van Law & Order seizoen 21!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vervolg 'South Park'-special 'Post COVID' krijgt trailer
Series / Trailer

Vervolg 'South Park'-special 'Post COVID' krijgt trailer

Paramount+ pakt de komende tijd groot uit met een hele hoop South Park-specials.

Ruim twee weken geleden verscheen South Park: Post COVID op Paramount+. Het was de eerste van 14(!) geplande South Park-films die exclusief op Paramount+ verschijnen. En volgende week volgt het vervolg!

South Park: Post COVID: The Return of COVID, zoals de tweede film wordt, gaat direct verder waar de vorige film eindigde.We zien hoe de volwassen versies van Stan, Kyle en Cartman proberen om een manier te vinden om COVID nooit te laten gebeuren. Tegelijkertijd willen ze Kenny's leven redden door terug in de tijd te reizen.

[b]Een groot succes[/i]
De eerste special brak alle records voor Paramount+. Het waren de hoogste kijkersaantallen van alle series en films die hun debuut beleefden op de nieuwe streamingdienst.

South Park: Post COVID: The Return of COVID is vanaf 16 december a.s. te streamen via Paramount+ in de Verenigde Staten en Canada. Wanneer de special in Nederland is te zien, is nog onbekend.

Check hieronder een trailer voor de nieuwe South Park-special!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'The Witcher' seizoen 2: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'The Witcher' seizoen 2: kijken of skippen?

De fans hoeven uiteraard niet overtuigd te worden, maar de eerste reviews staan nu al wel online.

Zo'n twee jaar geleden verscheen het eerste seizoen van The Witcher op Netflix. De serie bleek een kijkcijferkanon en er wordt nu door Netflix een enorm franchise uitgewerkt. De ontvangst van het eerste seizoen bleek wel wat wisselend. Hoe zit dat met seizoen twee?

Het eerste seizoen van The Witcher kwam uit op een wat matige 68% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Er werden 91 recensies meegenomen. Op het moment van schrijven verzamelde Rotten Tomatoes elf recensies en de score staat nu nog steeds op de volle 100%.

Grote verbetering ten opzichte van seizoen 1
"The Witcher seizoen 2 is een onmiskenbare verbetering ten opzichte van een onnodig ingewikkeld eerste seizoen," schrijft Bradley Russell van Total Film.

Daar is Narayan Liu van CBR het mee eens: "Al met al is seizoen 2 van The Witcher een prachtige uitbreiding van het verhaal van Geralt, Ciri en Yennefer, met alle geestige dialogen en monsterachtige actie die fans verwachten."

"Toegankelijker dan het gecompliceerde eerste seizoen bouwt Netflix' fantasieserie met meerdere tentakels voort op een indrukwekkende hoofdrol van Henry Cavill, terwijl hij leunt op de horrorelementen met een steeds indrukwekkender effect," meent Boyd Hilton van Empire Magazine.

En Nick Hilton van Independent (UK): "In een wereld waar hoge fantasie zichzelf serieus moet nemen om serieus genomen te worden, slaagt The Witcher er bijna in om iets vrij zeldzaams te zijn: vermaak."

Vanaf 17 december vind je seizoen twee met acht afleveringen terug op Netflix. Hieronder een recente trailer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' heeft een grote verrassing voor je
Series / Nieuws

'The Flash' heeft een grote verrassing voor je

De serie The Flash van The CW brengt een oude bekende terug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In deze aflevering van The Flash racet Barry Allen naar de toekomst en zoekt hij uit wie verantwoordelijk is voor de reeks fouten die leidden tot Armageddon. Het bleek Eobard Thawne, a.k.a. Reverse Flash te zijn.

Het plan van Thawne mag dan wel inmiddels tegengegaan zijn, dat wil niet zeggen dat het gevecht voorbij is. Het blijkt namelijk dat Thawne nog een laatste truc achter de hand heeft. En dat er een bekende terugkeert naar Central City, namelijk Mia Queen, a.k.a. Green Arrow, gespeeld door Katherine McNamara.

The Flash-terugkeer
Mia keert weer terug in de rol van Green Arrow, om mee te vechten tegen Thawne. Dat betekent dat de kwaadaardige Speedster het nog heel erg zwaar kan gaan krijgen.

The CW gaf een synopsis vrij voor de opvallende aflevering:

"De opwindende conclusie van het vijfdelige Armageddon-event brengt de terugkeer van Mia Queen. De conclusie van Armageddon brengt een kans naar The Flash om zijn levenslange gevecht tegen Reverse Flash voorgoed te stoppen. Maar het resultaat zou te veel kunnen zijn voor Barry en zijn team. Intussen komt Mia Queen langs uit de toekomst, op zoek naar een verloren geliefde. En zij laat niets tussen haar en haar zoektocht komen."

Mia zou ooit een eigen spin-off krijgen, die opgezet werd in Arrow. Aan het einde van die aflevering zat een cliffhanger, waarin een geliefde van Mia ontvoerd werd. Wellicht wordt dat verhaal nu afgerond.

De serie The Flash binge je op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassing! 'NCIS' brengt oude bekende na jaren terug
Series / Nieuws

Verrassing! 'NCIS' brengt oude bekende na jaren terug

NCIS brengt een van de oude castleden terug in het nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
NCIS seizoen 19 omvat een terugkeer van Meredith Eaton als immunoloog Carol Wilson. De serie ging in 2003 van start op CBS en is inmiddels de zevende langstlopende primetime televisieserie in de Verenigde Staten, met meer dan 400 afleveringen op dit moment.

De serie NCIS is officieel een spin-off van JAG en vond langzaam zijn weg naar heel sterke kijkcijfers en heeft een loyale fanschare vergaard. Er zijn meerdere spin-off series van NCIS gemaakt en de cast wisselde vaak. Denk aan mensen als Mark Harmon, Sasha Alexander, Michael Weatherly, Pauley Perrette, Cote de Pablo, Sean Murray en Rocky Carroll die allemaal regelmatig te zien waren.

NCIS-terugkeer
In het zevende seizoen van NCIS leerden we het personage Carol Wilson kennen, gespeeld door Meredith Eaton in een terugkerende rol.

Carol was immunoloog van het CDC en bevriend met Abby Sciuto. Het personage verscheen voor het laatst in de aflevering Homesick van het elfde seizoen.

TV Insider wist te achterhalen dat Meredith Eaton terug keert naar de serie. Uitvoerend producent Steven D. Binder kijkt uit naar de terugkeer:

"We zijn echt heel blij om weer met Meredith Eaton te kunnen werken. Ze is een buitengewoon acteur die een mooie energie naar onze serie brengt. Sinds haar laatste gastrol in seizoen 11 hebben we ons best gedaan haar terug te halen wanneer dat maar kom. Nu het team weer wanhopig zoekt naar de hulp van een immunoloog, wie kan je dan beter vragen dan Carol Wilson? De enige vraag is: komt ze op tijd?"Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkerende Marvel-held in 'Hawkeye' krijgt gave nieuwe beelden
Series / Trailer

Terugkerende Marvel-held in 'Hawkeye' krijgt gave nieuwe beelden

De oude en nieuwe Hawkeye gaan het zwaar krijgen met deze Marvel-held die zint op wraak.

In aflevering vier van de Marvel-serie Hawkeye van Disney+ zat een gave cameo. Maar die cameo zal zich gaan uitbreiden in de aankomende twee afleveringen. Een nieuwe promo voor aflevering vijf onthult een blik op de vele vijanden. Let op: SPOILERS.

In Hawkeye krijgen Clint Barton a.k.a. Hawkeye (Jeremy Renner) en Kate Bishop (Hailee Steinfeld) te maken met heel wat duistere figuren. Zo is er Jack Duquesne (Tony Dalton), komt de Tracksuit Mafia continu voorbij en zien we ook hun leider Maya Lopez / Echo van actrice Alaqua Cox.

Maar we zagen ook al een korte blik op Wilson Fisk a.k.a. Kingpin, mogelijk gespeeld door acteur Vincent D'Onofrio, die de rol ook speelde in de Netflix-serie Daredevil. Maar dan is er ook nog Yelena Belova a.k.a. Black Widow van actrice Florence Pugh.

Trailer Enemies voor Hawkeye
Nu heeft Disney+ een uitgebreide promo online gezet voor aflevering vijf waarin Kingpin mogelijk te zien zal zijn. In de beelden zien we in ieder geval veel meer beelden van Yelena Belova. Zij krijgt duidelijk een grote rol in de nieuwe aflevering.

De vier reeds verschenen afleveringen vind je nu op de streamingdienst van Disney.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Walker'-fans opgelet: er komt meer!
Series / Nieuws

'Walker'-fans opgelet: er komt meer!

Walker gaat nog door met een nieuwe serie, gemaakt door Jared Padalecki.

Er wordt druk gewerkt aan een prequel op de serie Walker bij The CW. De oorspronkelijke ster, Jared Padalecki, die eerder te zien was in de serie, maakt de serie mee.

Walker volgt Cordell Walker, een weduwnaar en vader die terug naar huis keert om weer een band met zijn familie op te kunnen bouwen en zijn nieuwe werk en nieuwe partner een goede plek te geven. De serie draait om de Walker-familie en bevindt zich nu in zijn tweede seizoen, dat in oktober van start is gegaan.

Walker-prequel
Entertainment Weekly meldt dat The CW een Walker-prequel ontwikkeld. Het project draagt de naam Walker: Independence en wordt mede geschreven door Fricke en Seamus Fahey.

Deze nieuwe Walker-serie volgt de oorsprong van de Walker-familie in de jaren 1800 en centreert zich op Abby Walker. Zij vlucht naar Independence in Texas, nadat zij getuige is van de moord op haar echtgenoot tijdens hun reis naar het westen.

Onderweg komt Abby Walker Hoyt Rawlins tegen, terwijl ze tegelijk zoekt naar wraak. De twee worstelen met elkaar in het overleven in de problematische verledens van de bewoners van Texas.

Walker-bedenker Anna Fricke maakt de serie samen met Padalecki.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who: Flux'-maker legt bizarre dertiende seizoen uit
Series / Video/clip/featurette

'Doctor Who: Flux'-maker legt bizarre dertiende seizoen uit

Doctor Who heeft een vrij bijzonder dertiende seizoen achter de rug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De BBC heeft een breakdown van Doctor Who: Flux vrijgegeven. Opmerkelijk genoeg gaat het over een video van een klein kwartier waarin showrunner Chris Chibnall en actrice Jodie Whittaker het complete verhaal uit de doeken doen.

De pandemie zorgde ervoor dat Chibnall het format moest veranderen. Ironisch genoeg wendde hij zich daarmee tot de klassieke serie, met een zes afleveringen tellend seizoen en een overkoepelend narratief.

Doctor Who: Flux
Het resultaat was Doctor Who: Flux, een verhaal waarin de Doctor op zoek ging naar haar verloren herinneringen als het Timeless Child. Die zoektocht kruiste een mogelijk universum verwoestende bedreiging.

De mythologie werd flink op de kop gezet. Zo bleek Time een kracht die miljarden jaren eerder door de Time Lords getemd was. En de Doctor kwam tegenover de vrouw te staan die haar had opgevoed: Tecteun, de maker van de Flux dat het universum richting vernietiging dreef.

De vele twists werden slechts matigjes aangeduid, en dat leidde tot een wat tegenvallend seizoen. Gelukkig leggen zowel Chibnall als Whittaker nu in een nieuw interview de complete boel uit.

Check hieronder de video; Doctor Who binge je op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dexter'-ster kritisch op de oorspronkelijke finale
Series / Nieuws

'Dexter'-ster kritisch op de oorspronkelijke finale

Dexter is terug met Dexter: New Blood om de finale terug te brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Dexter: New Blood ging in november van start en omvat de terugkeer van Michael C. Hall en Jennifer Carpenter. Ook zien we nieuwe castleden als Jack Alcott, Julia Jones, Johnny Sequoyah en Clancy Brown. Maar er was een grote verrassing in de meest recente aflevering.

Acteur David Zayas keerde namelijk terug als Lieutenant Angel Batista, die een gesprek had met Angela, wat ertoe leidt dat zij de echte identiteit van Dexter achterhaalt. Fans waren heel blij met de aanwezigheid van Batista.

Teleurstellende finale
Nu zijn aanwezigheid bekend is, mag Zayas ook meedoen met interviews. Tegenover Entertainment Weekly vertelde hij over de finale van Dexter en legde hij uit dat het einde van de oorspronkelijke serie niet heel lekker was.

"Er zijn altijd gemengde gevoelens, toch? Voor mijn gevoel viel het best een beetje tegen. Je wil altijd meer doen en altijd meer betrokken zijn," begon Zayas.

"Ik had er niet zo'n groot probleem mee als andere mensen, met name omdat ik dacht dat we terug konden keren. Het was bijna alsof het bewust zo opgezet was. En in de finale ziet Batista Dexter iets doen en laat hij het gaan. Ik heb het erover dat Dexter de pen pakt en iemand in z'n nek steekt. Je ziet mij en Quinn naar die video kijken en we doen alsof het zelfverdediging was, terwijl je als agent echt goed kan zien dat het niet zo is."

Dexter staat op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grappige trailer voor 'RENO 911!: The Hunt for QAnon'
Series / Trailer

Grappige trailer voor 'RENO 911!: The Hunt for QAnon'

Paramount+ brengt de komedieserie Reno 911! terug voor een eenmalige special.

De Amerikaanse streamingdienst Paramount+, voorlopig nog niet in Nederland verkrijgbaar, heeft de trailer gelanceerd voor zijn originele special RENO 911! The Hunt for QAnon die in december in première gaat.

RENO 911! verscheen in 2003 op Comedy Central en bestond uit zeven seizoenen. In 2020 was er een korte opleving op Quibi. In de nieuwe special proberen de agenten van het Reno Sheriff's Department de ongrijpbare leider van de beruchte samenzweringsbeweging op te sporen.

Nadat ze vast komen te zitten op een QAnon-conventie op zee, ontsnappen ze om te ontdekken dat ze zijn gestrand op het oude eiland van Jeffrey Epstein.

Traile voor RENO 911! The Hunt for QAnon
De volledige originele cast keert terug, waaronder Thomas Lennon, Robert Ben Garant, Kerri Kenney-Silver, Cedric Yarbrough, Carlos Alazraqui, Wendi McLendon-Covey, Niecy Nash, Mary Birdsong en Ian Roberts. Naast hen zijn Patton Oswalt, Brian Posehn en Steve Agee.

RENO 911! The Hunt for QAnon staat vanaf 23 december op de streamingdienst Paramount+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Full House'-actrice heeft dit gestolen van de set
Series / Nieuws

'Full House'-actrice heeft dit gestolen van de set

Full House werd afgerond, waarna een van de castleden dingen van de set jatte.

Jodie Sweetin, ook wel bekend als Stephanie Tanner in Full House, onthulde recent welke items ze gestolen heeft vanaf de set van de televisieserie.

De oorspronkelijke serie centreert zich op Danny Tanner, die gespeeld wordt door Bob Saget. Hij neemt zijn beste vriend in huis als zijn vrouw overlijdt. Zo zorgen ze samen voor de drie kinderen: DJ, Stephanie en Michelle. Sweetin speelde het middelste kind, Stephanie, toen ze vijf jaar oud was in 1987 en deed dat tot 1995. Ze speelde de rol later weer in Netflix-serie Fuller House.

Full House-items jatten
Stephanie staat erom bekend dat ze in de serie heel wat leuke momenten had. Ook stond ze bekend om haar geliefde knuffel, Mr. Bear.

In een recent interview, samen met Here For You-podcast, vertelde Sweetin dat ze Mr. Bear meenam van de set. Dat ging niet eens heel gemakkelijk.

"De beveiliging kwam terwijl ik ermee weg liep aanzetten. Kathy van het productiekantoor en iemand anders kwam aanzetten en vroeg wie 'm had meegenomen. Ik had dat gedaan, precies na het moment dat we klaar waren."

Je kan Fuller House bingen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse scifi-serie 'The Silent Sea' van Netflix krijgt gave trailer
Series / Trailer

Grootse scifi-serie 'The Silent Sea' van Netflix krijgt gave trailer

Het ruimtestation op de maan blijkt duistere geheimen te herbergen.

Er komt weer een grote Zuid-Koreaanse serie op Netflix te staan. Na onder meer Squid Game en Hellbound verschijnt op de dag voor kerst de scifi-thriller The Silent Sea, gebaseerd op de korte film The Sea of Tranquility van Choi Hang-yong.

De regie van de serie lag in handen van Choi Hang-yong en er zijn belangrijke rollen voor Gong Yoo als Han Yoon-jae, Bae Doona als Doctor Song Ji-an en Lee Joon als Captain Ryoo Tae-seok. Acteur Gong Yoo ken je mogelijk nog uit Squid Game als de verkoper die deelnemers voor het Spel rekruteert.

Eerste trailer voor The Silent Sea
Op YouTube omschrijft Netflix de serie als volgt: "Een dodelijke missie brengt de donkerste geheimen van de maan aan het licht. Kan de bemanning, met een overlevingskans van 10%, het redden? Het mysterie achter de verlaten maanbasis wordt onthuld! Een intense en spannende scifi-thriller in de winter van 2021."

Vanaf 24 december staat The Silent Sea of Goyo-eui bada met acht afleveringen online op de streamingdienst.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoeveel leven zit er nog in deze 'Star Trek' spin-off?
Series / Nieuws

Hoeveel leven zit er nog in deze 'Star Trek' spin-off?

Alex Kurtzman geeft een update over Michelle Yeohs Star Trek spin-off.

Als je fan bent van Star Trek dan kom je de laatste jaren flink aan je trekken met de series Discovery en Picard en binnenkort ook Star Trek: Strange New Worlds. Maar er zou ook een serie in de maak zijn over het personage van Michelle Yeoh.

Yeoh speelt in de franchise het personage Philippa Georgiou in Star Trek: Discovery en ze zou mogelijk de hoofdrol gaan spelen in de spin-off Section 31. Het is echter alweer een tijdje stil rond die plannen.

Alex Kurtzman geeft hoop op Section 31
"We bevinden ons op een zeer opwindende plek," zei uitvoerend producent Alex Kurtzman tijdens de podcast Hero Nation van Deadline. "Ik kan je nog niets vertellen, maar het leeft nog steeds."

Overigens is het voor Kurtzman ook moeilijk bijhouden welke projecten er allemaal in ontwikkeling zijn binnen het Star Trek Universum. Dat er zoveel projecten lopen komt ook doordat Star Trek een belangrijk merk wordt voor de nieuwe streamingdienst Paramount+.

De titel van de mogelijke serie, Section 31, verwijst naar de clandestiene organisatie die de federatie moet beschermen. En dit betekent vaak dat er sommige regels moet buigen. Er werd al in 2018 over het Section 31-plan gesproken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste series van 2021 zijn onthuld door de IMDb
Series / Nieuws

De beste series van 2021 zijn onthuld door de IMDb

De series van Marvel Studios blijken veel gezocht op de filmdatabase.

De IMDb heeft onthuld welke series het meest zijn opgezocht door de bezoekers van de site. Maandelijks zijn er 200 miljoen pageviews op de IMDb. De topserie blijkt afkomstig van Marvel Studios en Disney+.

Het betreft de eerste Marvel-serie van Marvel Studios en Disney+, die begin 2021 op de streamingdienst verscheen. WandaVision is de eerste serie die zich direct afspeelt in het Marvel Cinematic Universe en liet zien hoe Wanda Maximoff zich door toedoen van Agatha Harkness ontpopte naar Scarlet Witch.

De complete IMDb Top 10 TV Shows van 2021 bestaat uit de series 1. WandaVision, 2. Loki, 3. Squid Game, 4. The Falcon and the Winter Soldier, 5. Bridgerton, 6. The Walking Dead, 7. Mare of Easttown, 8. Shadow and Bone, 9. Cobra Kai en 10. Lucifer.In de lijst dus drie series uit het Marvel Cinematic Universe en vijf series van Netflix. Squid Game is misschien wel de meest besproken serie van het jaar en in ieder geval de best bekeken serie op Netflix.

Overigens onthulde de IMDb ook de lijst met de meest opgezochte films. Op de nummer één positie staat de film Dune. De complete lijst vind je op FilmTotaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' onthult eindelijk de schurken: Dit zijn de Forsaken
Series / Featured

'The Wheel of Time' onthult eindelijk de schurken: Dit zijn de Forsaken

The Wheel of Time bouwt op naar een grote ontknoping dit eerste seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aflevering 5 van de serie The Wheel of Time introduceerde de Forsaken. Zij lijken de voornaamste schurken te worden van de televisieserie van Prime Video en staan qua kracht enkel onder de Dark One.

In slechts vijf afleveringen zijn er al heel wat aspecten van The Wheel of Time tot leven gebracht. Zo leerden we de regels en concepten die de Aes Sedai en de One Power regelen, en kregen we de Ogier, Trollocs, Tinkers en de Children of the Light te zien. De Forsaken moeten we nog zien, maar dat moment komt snel.

The Wheel of Time-schurken
Aflevering 5 van The Wheel of Time zette de eerste Forsaken al op. We zien kleine figuurtjes op een altaar en die vertegenwoordigen de Forsaken. Dat zijn Channelers die volgens Lan hun ziel verkochten aan de Dark one, in ruil voor onsterfelijkheid.

Stepin merkt op dat de laatste Dragon - Lews Therin - hen allemaal opsloot, maar uitte zijn angst dat de Forsaken ooit bevrijd worden. De Forsaken zijn in de boeken van Robert Jordan een dertiental ongelofelijk machtige Channelers. Dit zijn ze:

Lanfear, Graendal, Ishamael, Mesaana, Balthamel, Aginor, Moghedien, Asmodean, Rahvin, Demandred, Sammael, Be'lal en Semirhage. In de boeken zijn ze een mix van mannen en vrouwen die inderdaad opgesloten werden.

Maar naarmate de Dragon Reborn langzaamaan opkomt, ook vrij komen uit hun gevangenis. Ze komen niet allemaal tegelijkertijd vrij. Hoewel de Dark One de echte schurk is, komt hij niet vrij en zijn het de Forsaken die de Dragon Reborn bevechten.

De boeken hadden meerdere delen nodig voordat we alle Forsaken te zien kregen. The Wheel of Time zal je snel voorstellen aan Ishamael, die even te zien is en in het eerste boeken de voornaamste slechterik is. De serie zie je op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-topserie 'Cobra Kai' seizoen 4 krijgt eerste trailer!
Series / Trailer

Netflix-topserie 'Cobra Kai' seizoen 4 krijgt eerste trailer!

De volledige trailer voor het vierde seizoen van de Karate Kid-serie van Netflix staat online.

In het volgende seizoen van Cobra Kai hebben Daniel en hebben een gemeenschappelijke vijand en besluiten om samen te werken. Kreese grijpt terug naar het verleden voor een eigen nieuwe bondgenoot. Hieronder de volledige trailer voor het nieuwe seizoen.

Cobra Kai speelt zich meer dan 30 jaar na de gebeurtenissen van het All Valley-karatetoernooi van 1984 af met de voortzetting van het onafwendbare conflict tussen Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en Johnny Lawrence (William Zabka).

Trailer voor seizoen 4 van Cobra Kai
In seizoen 4 bundelen de dojo's van Miyagi-Do en Eagle Fang hun krachten om Cobra Kai te verslaan op het All Valley-karatetoernooi onder de 18 jaar... en wie verliest, moet de gi aan de haak hangen. Samantha en Miguel proberen de alliantie tussen de dojo's te behouden en Robby gaat er helemaal voor bij Cobra Kai.

Welke trucs heeft Kreese in zijn mouw? Kunnen Daniel en Johnny hun decennialange strijdbijl begraven en Kreese verslaan? Of zal Cobra Kai het boegbeeld worden van karate in de vallei? Vanaf 31 december te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt een van zijn grootste series na één seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt een van zijn grootste series na één seizoen

De scifi-actiekomedie \'Cowboy Bebop\' wordt al naar één seizoen gestopt.

Netflix heeft nu al de stekker getrokken uit een van de grootste releases van 2021. De serie Cowboy Bebop krijgt geen vervolg.

De prijzige anime-verfilming werd al zwak ontvangen door de critici en de fans waren ook niet heel enthousiast. Een grote verrassing mag het cancelen dus niet genoemd worden.

Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de scifiserie op een zwakke 46 procent met een 5.80 / 10 als gemiddelde score. Het publiek was ook niet vrijgevig en de Audience Score staat op 55 procent.

Te duur en zwak bekeken
Volgens The Hollywood Reporter wijzen Insiders erop dat het vernieuwingspercentage van Netflix voor gescripte series met twee of meer seizoenen 60 procent is, in lijn met de industriegemiddelden. Net als alle verlengingen van Netflix werd de beslissing genomen door het kijkerspubliek en de kosten van de serie in evenwicht te brengen.

De Insider meent ook dat Netflix trots op zichzelf zou zijn om grote risicoprojecten als Cowboy Bebop in productie te nemen en de streamingdienst zou vele andere genreseries in de lucht en in de maak hebben.

Doek valt voor Cowboy Bebop
Het eerste seizoen van Cowboy Bebop heeft tien afleveringen en werd op 19 november online gezet. De serie is gebaseerd op de animeserie uit 1998 van ontwikkelteam Sunrise.

In Cowboy Bebop zijn er rollen voor onder meer John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Elena Satine en Alex Hassell en de scifi-serie speelt zich af in het jaar 2171. Het verhaal gaat over de avonturen van een losbandige groep premiejagers die criminelen achtervolgen door het hele zonnestelsel in hun Bebop-ruimteschip.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaadserie 'Woensel West' onderweg naar Videoland
Series / Nieuws

Misdaadserie 'Woensel West' onderweg naar Videoland

Nederlandse misdaadseries blijken het bijzonder goed te doen op het bekende platform...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor iedereen die wel fan is van Nederlandse misdaadseries. De misdaadreeks Woensel West is namelijk onderweg naar Videoland!

De gloednieuwe reeks Woensel West vertelt het verhaal van hoe het eraan toe gaat in een sterk veranderende volksbuurt in Eindhoven. We maken in de serie onder meer kennis met de ex-crimineel Bryan Bijlhout. Hij keert na tien jaar in de gevangenis te hebben verbleven terug in een volledig gegentrificeerde wijk... en dat bevalt hem uiteraard niet echt...

Heropbouw van crimineel imperium
Al snel komt Bijlhout in contact met zijn vroegere entourage. Samen besluiten ze om het oude criminele imperium terug nieuw leven in te blazen. Het duurt echter niet lang vooraleer de situatie compleet uit de hand loopt.

De cast van de reeks bestaat uit onder meer de rapper Fresku evenals Theo Maassen en Mike Weerts. De reeks komt van de hand van Johan Paul de Vrijer en Stephan Miras. De regie is in handen van Gonzalo Fernandez.

Kijk jij stiekem ook al uit naar het verschijnen van deze gloednieuwe, Nederlandse misdaadserie? Dan moet je nog maar even geduld koesteren. Woensel West is namelijk te bekijken bij Videoland vanaf 15 december!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde seizoen 'Gomorra' binnenkort te streamen!
Series / Nieuws

Vijfde seizoen 'Gomorra' binnenkort te streamen!

Het was voor de fans van de reeks erg lang wachten tot er meer nieuws verscheen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eindelijk is er witte rook voor fans van de Netflix misdaadserie Gomorra. Het vijfde seizoen is namelijk al (heel) binnenkort te bekijken bij 's werelds populairste streamingdienst.

Voor Gomorra geldt dat ze is gebaseerd op het gelijknamige boek dat op de markt werd gebracht door Roberto Saviano. Dit boek werd een gigantische hit in Italië.

Deze serie vertelt het verhaal van een brute Napolitaanse misdaadorganisatie. De cast van de reeks bestaat uit namen zoals onder meer Salvatore Esposito, Ivana Lotito, Arturo Muselli, Fabio De Caro en Domenico Borrelli. Ook Tania Garribba, Christian Giroso en Marco D'Amore zijn van de partij.

Laatste seizoen?
Het lange wachten voor de fans van de reeks is dus duidelijk bijna voorbij. Toch is er niet alleen maar goed nieuws. Het vijfde seizoen zal namelijk naar alle waarschijnlijkheid ook het laatste zijn.

De eerste vier seizoenen van de veelgeprezen misdaadserie zijn uiteraard nog altijd te bekijken op Netflix. Daar komt op 18 december nu dus ook het vijfde seizoen bij.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote scifi-serie 'Invasion' krijgt toch een tweede seizoen
Series / Nieuws

Grote scifi-serie 'Invasion' krijgt toch een tweede seizoen

Goed nieuws: Apple TV+ geeft de serie Invasion een nieuw seizoen.

Apple heeft zijn sci-fi dramaserie Invasion vernieuwd voor een tweede seizoen. Het nieuws komt vlak voor de eerste seizoensfinale van de serie aanstaande vrijdag. Opvallend is de vernieuwing ergens wel.

De serie Invasion startte op 22 oktober op Apple TV+ en werd erg wisselend ontvangen. Het eerste seizoen staat op slechts 46 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Ook het publiek was niet onder de indruk: 45 procent.

"Invasion probeert langzaam op te starten, maar laat de spanning per ongeluk volledig wegvloeien door het zware tempo dat kijkers ongeduldig zal houden voor de buitenaardse apocalypse die er uiteindelijk zal komen," luidt de critics consensus op de site.

Seizoen 2 voor Invasion
Invasion speelt zich af op meerdere continenten en volgt een buitenaardse invasie vanuit verschillende perspectieven over de hele wereld. Golshifteh Farahani, Shamier Anderson, Shioli Kutsuna, Firas Nassar, Billy Barratt, Azhy Robertson, Tara Moayedi, Daisuke Tsuji en Sam Neill hebben de hoofdrollen.

De serie is geschreven en geproduceerd door Simon Kinberg en David Weil. Jakob Verbruggen regisseerde en was uitvoerend producent. Hieronder de trailer voor de serie en bekijk de serie op de streamingdienst van Apple.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor de nieuwe 'How to Train Your Dragon' spin-off
Series / Trailer

Trailer voor de nieuwe 'How to Train Your Dragon' spin-off

Er verschijnt binnenkort weer een nieuwe spin-off serie van Hoe tem je een draak?

In 2010 verscheen van DreamWorks Animation de succesvolle animatiefilm How to Train Your Dragon, of Hoe tem je een draak in het Nederlands. Er verschenen uiteindelijk twee vervolgfilms met How to Train Your Dragon 2 en How to Train Your Dragon: The Hidden World.

Maar de reeks ontpopte zich ook tot een Disney-achtig succes in merchandise. Daarnaast verschenen er tal van korte producties met onder meer vijf korte films met de titels Legend of the Boneknapper Dragon (2010), Book of Dragons (2011), Gift of the Night Fury (2011), Dawn of the Dragon Racers (2014) en How to Train Your Dragon: Homecoming (2019).

Van 2012 tot en met 2018 was op Cartoon Network en later Netflix de animatieserie Dragons / Draken: Race naar de rand te zien en nu is er een nieuwe animatiefilm die gaat verschijnen op de streamingdiensten Hulu en Peacock.

Eerste trailer Dragons: The Nine Realms
Op YouTube valt de synopsis te lezen: Na 1300 jaar is de wereld veranderd en begint een nieuwe legende. De toekomst van de draken ligt hier! De animatieserie Dragons: The Nine Realms start op 23 december op de Amerikaanse streamingdiensten.Er zijn stemmen voor Jeremy Shada (Voltron: Legendary Defender), Julia Stiles (10 Things I Hate About You), Marcus Scribner (Black-ish), Aimee Garcia (Lucifer), Ashley Liao (Fuller House), Lauren Tom (The Joy Luck Club), Keston John (She-Ra and the Princesses of Power), Justina Machado (One Day at a Time) en D'arcy Carden (The Good Place). Het bijhorende affiche hieronder:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler gevonden voor 'Star Wars'-serie 'The Acolyte'
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler gevonden voor 'Star Wars'-serie 'The Acolyte'

In de serie wordt de opkomst van de Dark Side verder onderzocht.

Er komen een hele hoop Star Wars-series aan, maar een van de interessantste is wellicht The Acolyte, een nieuwe live-action serie van Leslye Headland (Russian Doll). Nu lijkt er ook een hoofdrolspeler te zijn gevonden.

Volgens The lluminerdi en Variety zou Disney namelijk actrice Amandla Stenberg in het vizier hebben om de mysterieuze hoofdrol in The Acolyte te spelen.

Opkomst van de Dark Side
The Acolyte zou zich in de laatste periode van het High Republic-tijdperk afspelen. Dit is een tijdperk dat de laatste jaren meermaals is belicht in een boekenreeks, strips en meer. De tijd van de High Republic duurde zo'n 200 jaar en gold als een gouden tijd voor de Jedi. Het tijdperk eindigde uiteindelijk zo'n 50 jaar voor de gebeurtenissen in Star Wars: The Phantom Menace.

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy liet eerder al weten dat The Acolyte een mystery-thriller wordt die ons laat zien hoe de krachten van de Dark Side opdoemden in de laatste dagen van de High Republic.

Amandla Stenberg kennen we best van haar rollen in The Hunger Games, The Hate U Give, The Darkest Minds en Dear Evan Hansen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.