search
'Midnight Mass'-maker onthult nieuwe serie
Series / Nieuws

'Midnight Mass'-maker onthult nieuwe serie

Netflix en Mike Flanaghan werken samen aan The Fall of the House of Usher.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dankzij projecten als The Haunting of Hill House en Midnight Mass heeft Mike Flanagan zich weten te profileren als een van de beste genre-verhalenvertellers van dit moment.

Zijn nieuwste project voor Netflix wordt een serie gebaseerd op The Fall of the House of Usher van Edgar Allan Poe. Ter ere van 't feit dat de serie bijna opgenomen wordt, heeft Flanagan de eerste castleden onthuld: Frank Langella, Carla Gugino, Carl Lumbly, Mary McDonnell en Star Wars-legende Mark Hamill.

The Fall of the House of Usher
Flanagan onthulde ook een paar omschrijvingen van de personages. Zo speelt Langella de rol van Roderick Usher, de "boomlange patriarch van de Usher-dynastie". McDonnell is te zien als de "zus van Roderick en verborgen baas van de Usher-dynastie". De rol van Lumbly is die van "Poe's legendarische onderzoeker C. Auguste Dupin".

Verder vertelde Flanagan niet welke rol Gugino speelt. Van Mark Hamill zei hij enkel dat hij "een personage speelt dat zich verrassend thuis voelt in de schaduwen".

The Fall of the House of Usher vertelt de vreselijke gebeurtenissen die de ooit zo grote Usher-dynastie treffen, waardoor deze helemaal vervalt.

Flanagan maakt acht afleveringen in de miniserie. Verder maakte hij bekend deze week nog meer castleden te onthullen van The Fall of the House of Usher.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen