search
'The Wheel of Time' verandert cruciaal deel van de boeken
Series / Featured

'The Wheel of Time' verandert cruciaal deel van de boeken

The Wheel of Time gaat heel anders aan de slag met de mythologie van Robert Jordan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De zesde aflevering van de serie The Wheel of Time wijst erop dat de legende van de Dragon Reborn anders ingevuld wordt in de show dan in de boeken waar deze op gebaseerd is.

In de aflevering spreken Moiraine Damodred en Siuan Sanche met elkaar. Dat gesprek laat zien dat mogelijk de mythologie compleet veranderd wordt.

The Wheel of Time-mythologie
In de serie leren we dat de Dragon Reborn zowel een man als een vrouw zou kunnen zijn. In de boeken gaat iedereen ervan uit dat 't een man zal zijn omdat de originele Dragon (Lews Therin Telamon) ook een man was. In de serie kunnen ook Egwene en Nynaeve de Dragon zijn.

Nu blijkt echter dat er nog meer aan de hand kan zijn. Siuan vertelt dat ze in de war is over de identiteit van de Dragon: ze zegt dat er misschien ook een meerkoppige draak zou kunnen zijn. Maar ze vraag ook hardop: "Waarom zo het Wiel de ziel van de Dragon in meerdere delen splitsen?"

Hoewel ze geen bewijs hebben, kan het in The Wheel of Time dus zo zijn dat de nieuwe Dragon uiteindelijk uit vijf personen bestaat.

Dan verandert The Wheel of Time dus heel veel aan het bronmateriaal!

The Wheel of Time binge je op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen