search
'The Wheel of Time' maakt nu een grote fout
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' maakt nu een grote fout

De serie The Wheel of Time laat een andere schurk zien dan je misschien zou verwachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amazon boekt een groot succes met de fantasyserie The Wheel of Time. En introduceert elke aflevering weer nieuwe concepten en bouwt tegelijk op naar de toekomst.

Opvalend genoeg werkt The Wheel of Time naar een plot waarin Liandrin de eerste grote slechterik lijkt te zijn. Liandrin is samen met enkele van haar Rode zussen een tegenstander van Moiraine, iemand met een eigen en vooral ook andere politieke agenda. En we horen dat de andere Red Ajah naar haar luisteren, waarmee ze machtig wordt binnen de Aes Sedai.

The Wheel of Time-plot
Dat Liandrin zo neergelegd wordt kan problematisch worden. het lijkt er namelijk op dat twee compleet andere personages in The Wheel of Time samengevoegd worden.

In de boeken van Robert Jordan weet een Red Ajah genaamd Elaida populair te worden binnen de Aes Sedai. Ze neemt de Amyrlin Seat zelfs over van Siuan Sanche, wat voor een complete situatie voor Moiraine zorgt. Die verliest namelijk haar sterkste bondgenoot binnen de White Tower.

Liandrin is in de boeken iemand die in later in het verhaal een Darkfriend blijkt te zijn, een lid van de geheime Black Ajah, die de Dark One dient.

In het boek worden de twee figuren ogenschijnlijk samengevoegd, wat een vrij pijnlijk feit is, want nu begint de serie ver vooruit te lopen en lijkt het erop dat bepaalde personages overgesimpliceerd en samengevoegd worden. Daarmee riskeert men de kritiek op instituten zoals de White Tower teniet te doen, terwijl de boeken daar flink nadruk op legden.

The Wheel of Time binge je op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen