search
Dit betekent het verassende einde van 'The Wheel of Time' aflevering 6
Series / Featured

Dit betekent het verassende einde van 'The Wheel of Time' aflevering 6

The Wheel of Time eindigt zijn zesde aflevering met een enorme cliffhanger.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe aflevering van Amazon Prime Video-serie The Wheel of Time duikt dieper in de wereld van de Aes Sedai en de White Tower. Dat niet alleen, heel plotseling eindigt de aflevering met een nieuwe reis. Maar ditmaal via een afkorting.

Nadat Moiraine tegenover de Amyrlin Seat komt te staan, de leider van de Aes Sedai, gaat Moiraine samen met Mat en Rand, Egwene, Nynaeve en Perrin naar een portaal. Dat moet hen transporteren naar een heel nieuwe plek.

Het oog van de wereld
Aan het einde van de aflevering opent Moiraine de magische poort buiten de stad met haar krachten. Ze stappen een voor een door de poort naar een andere wereld, eentje die er behoorlijk duister uitziet.

Voor zover we weten, reist Moiraine naar het oog van de wereld. Volgens de leider van de Aes Sedai (en de stiekeme geliefde van Moiraine) is de Dark One op zijn zwakst en is het een goed moment om hem aan te vallen, voordat hij weer te sterk wordt.

Cruciaal is het gebruiken dan de Dragon Reborn om hem te verslaan. Aangezien Moiraine niet weet wie de Dragon Reborn is, neemt ze alle vijf de jongeren uit Two Rivers mee.

En uiteindelijk onthult ze dat degene die niet de Dragon Reborn is, dood zal gaan. En ze komen dan ook nog eens terecht in het oog, de gevangenis die de vorige Dragon gebruikte om de Dark One op te sluiten. Nu is het aan de nieuwe Dragon om het werk van duizenden jaren eerder af te maken.

Dat belooft dus heel wat voor de komende en laatste twee afleveringen van dit eerste seizoen. The Wheel of Time is te zien op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen