search
Grote problemen in 'The Expanse' seizoen 6
Series / Featured

Grote problemen in 'The Expanse' seizoen 6

The Expanse deelt klappen uit waar de Aarde nooit van gaat herstellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste aflevering van The Expanse seizoen 6 liet zien dat de Aarde mogelijk nooit meer gaat herstellen van de aanvallen van Belter-terrorist Marco Inaros. Die viel de planeet aan door ruimterotsen op de Aarde af te sturen.

Die leidden tot stralingsproblemen en hebben de agriculturele capaciteit van de planeet goeddeels teniet gedaan. Het zesde seizoen begint met miljoenen slachtoffers als gevolg van de aanvallen en dat zouden er wel eens veel meer kunnen worden.

Zesde seizoen
In seizoen 5 wist Marco de stealth technologie te verkrijgen door een protomolecuul-sample te ruilen met een groep Marsmensen onder leiding van Admiral Winston Duarte. Marco kon hierdoor asteroïdes gebruiken om die zonder dat ze gezien konden worden, de Aarde te laten bombarderen.

In seizoen 6 bezoekt UN Secretary General Chrisjen Avasarala samen met Bobbie Draper een nu desolate graanboerderij op Aarde. De planeet verkeert volgens haar op dit moment in een nucleaire winter.

Elke keer als de Aarde een asteroïde weet te verwoesten, komen er nog steeds kleine delen de atmosfeer in. En dus "doodt elke rots ons weer een beetje meer, zelfs als ze missen". Straling maakt dus dat er steeds meer mensen dood gaan.

De kans lijkt zo groot dat de Aarde op een zeker moment volledig onbewoonbaar zal zijn. En dat heeft grote gevolgen voor de rest van het zonnestelsel. The Expanse krijgt nog vijf afleveringen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen