search
Waarom is 'The Expanse' seizoen 6 zo kort?
Series / Featured

Waarom is 'The Expanse' seizoen 6 zo kort?

The Expanse kent een stuk minder afleveringen dan je zou willen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afwijkend van eerdere seizoenen, is de serie The Expanse seizoen 6 een stuk korter dan dan eerdere seizoenen. Maar er is een goede reden om aan te nemen waarom dit het geval is.

Het nieuwe seizoen van The Expanse telt straks slechts zes afleveringen. Die moeten het verhaal afronden, waarin nog altijd een groot conflict speelt tussen de Aarde, Mars en de Asteroid Belt. In de 24ste eeuw waarin de serie zich afspeelt hebben mensen grote delen van het Sol-systeem gekoloniseerd en zelfs mysterieuze poorten naar andere werelden geopend.

Waarom een korter seizoen?
The Expanse ging van start op Syfy met een tien afleveringen tellend seizoen. De volgende twee seizoenen van de serie hebben 13 afleveringen gehad, waarna de show geannuleerd werd. Daarna pikte Prime Video de serie op, met een vierde en vijfde seizoen met elk tien afleveringen.

Met zes afleveringen is het seizoen een stuk korter.

De kans lijkt groot dat dit allemaal te maken heeft met het hoge budget dat vereist is voor de finale van de serie, vol dure actiescènes.

De zes afleveringen brengen in elk geval de oorlog tussen de binnenste systemen en de Belt tot een einde. Schrijver Ty Franck vertelde dat het "zes bepaald niet goedkope" afleveringen zijn. Het bijbehorende hoge budget maakte dat Amazon en Alcon uiteindelijk uitkwamen op een minimaal aantal afleveringen.

The Expanse stream je op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen