search
Nieuw op Netflix: De waargebeurde miniserie '22. juli'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De waargebeurde miniserie '22. juli'

De serie gaat over de terroristische aanslagen die plaats hebben gevonden in Noorwegen in 2011...

Vandaag verschijnen op streamingdienst Netflix twee nieuwe projecten die het verhaal vertellen van de terroristische aanslagen die op Noorse bodem hebben plaatsgevonden in 2011. Het gaat hierbij enerzijds om de film 22 July en de miniserie 22. juli.

De beide projecten gaan over de zware terreuraanslagen in het jaar 2011 die in Noorwegen plaats hebben gevonden. Daarbij kwam in eerste instantie een zelfgemaakte bom tot ontploffing in een auto in het regeringscentrum van de Noorse hoofdstad Oslo.

Acht mensen werden bij bovenstaande aanslagen gedood en tientallen anderen raakten gewond. Op hetzelfde moment als de hulpdiensten arriveerden op de plaats van het eerste incident reed de op dat moment 32-jarige Anders Breivik naar een eilandje in de buurt genaamd Utøya.

Het was op dit eiland dat op dat ogenblik jeugdleden van de Noorse Arbeiderspartij deelnamen aan een zomerkamp. Hij opende het vuur en zou uiteindelijk 69 jongeren vermoorden.

Occupied
Verantwoordelijk voor de productie van de miniserie zijn Gjyljeta Berisha en Pål Sletaune. Beiden waren eerder ook al betrokken bij het project Occupied.

De miniserie 22. juli is vanaf vandaag, woensdag 15 december 2021 te bekijken op streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen