search
Disney brengt de legende 'Zorro' weer tot leven
Series / Nieuws

Disney brengt de legende 'Zorro' weer tot leven

Na zestig jaar keert de held Zorro terug naar het huis van de muis.

That '70s Show en Minority Report-ster Wilmer Valderrama zal de hoofdrol gaan spelen in een nieuwe tv-serie van Disney die gebaseerd wordt op het personage van Zorro. Hieronder de details!

Valderrama zal naar verluidt de hoofdrol spelen als Don Diego de la Vega en zijn alter ego Zorro. Het personage Zorro werd in 1919 gecreƫerd door de Amerikaanse pulpschrijver Johnston McCulley, maar het lijkt erop dat Disney de serie benadert als een revival van de Disney/ABC-serie die liep van 1957 tot 1959 met Guy Williams in de hoofdrol.

"Toen ik opgroeide, was Zorro het enige personage dat me als Latino het gevoel gaf dat ik een held kon zijn," zei Valderrama in een verklaring.

"Als volwassene en verhalenverteller heb ik een verantwoordelijkheid in de verhalen die ik tot leven help brengen. Samenwerken met Gary en Disney om Zorro na 60 jaar terug in de familie te brengen en deel uit te maken van de erfenis voor andere kinderen, is een droom die uitkomt."

Zorro met hedendaagse personages
De serie speelt zich af in Pueblo de Los Angeles en wordt verteld in een zeer moderne stijl - met hedendaagse personages afgezet tegen de actie, het drama, de spanning en de humor van het origineel, de iconische Zorro.

Valderrama zal samen met Gary Marsh en rechteneigenaar John Gertz van Zorro Productions als uitvoerend producent voor de nieuwe Zorro-serie dienen. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door The Hollywood Reporter.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen