search
'Star Wars'-serie 'The Book of Boba Fett' heeft een torenhoog budget
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'The Book of Boba Fett' heeft een torenhoog budget

The Book of Boba Fett heeft bakken met geld gekost om te maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het budget van Disney+ serie The Book of Boba Fett lijkt wel een match te zijn voor dat van The Mandalorian. Er zou maar liefst 100 miljoen dollar in de eerste zeven afleveringen van de serie gestoken zijn.

De serie The Book of Boba Fett is de eerste spin-off van The Mandalorian. Nadat Boba Fett en Fennec Shang Din Djarin hielpen met het redden van de jonge Grogu uit de klauwen van Moff Gideon, wenden zij zich op de troon die ooit toebehoorde aan Jabba the Hutt op Tatooine.

The Book of Boba Fett
In de serie The Book of Boba Fett volgen we hoe Boba Fett zijn misdaadimperium probeert op te bouwen. Hij bouwt op basis van vertrouwen, niet angst, en dus telt hij op een erecode.

De serie blijkt maar liefst 100 miljoen dollar gekost te hebben om te maken. Aangezien er in totaal zeven afleveringen komen, kosten die dus gemiddeld 14,2 miljoen dollar per stuk om te maken. Een hoog budget!

Ter vergelijking: de Disney+ series van Marvel Studios kosten 25 miljoen dollar per aflevering. De geannuleerde Game of Thrones-prequel van HBO kostte verder 30 miljoen dollar voor de pilot alleen al.

Of het ook al dat geld waard was, is snel te zien. The Book of Boba Fett gaat 29 december van start.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen