William Zabka geloofde helemaal niet in het slagen van 'Cobra Kai'

William Zabka twijfelde heel lang of Cobra Kai van Youtube RED een succes zou worden.

Jim Pedd, 24 december 2021 09:41

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Cobra Kai-acteur William Zabka onthult dat hij in eerste instantie grote zorgen had over de serie van YouTube RED en later Netflix.
De serie Cobra Kai haalt inspiratie uit de The Karate Kid-filmfranchise en speelt zich drie decennia na de gebeurtenissen in de originele films af. De serie kreeg veel lof, met name ook omdat deze diepgaand kijkt naar de centrale strijd uit de films en focust zich in eerste instantie op Johnny Lawrence, wiens rivaliteit met Daniel laRusso weer oplaait.

Cobra Kai maken
Niet alleen bracht Cobra Kai Zabka en Ralph Macchio terug om hun oorspronkelijke personages te spelen, ook zette de serie het uitgangspunt van de films op z'n kop. Johnny was ineens de protagonist en Daniel had juist een antagonistische kant.

Sindsdien is de serie diepgaander geworden en is duidelijk gebleken dat beide mannen zo hun sterke en zwakke punten hebben. Zabka:

"Mijn zorg had te maken met de toon van de serie, omdat The Karate Kid zo'n familiefilm uit de jaren tachtig is. Hoe ga je dat tegenwoordig nog nabootsen? ik wilde er ook voor zorgen dat Johnny aan het einde van de serie geen trap in 't gezicht zou krijgen en de grootste schurk allertijden zou worden."

Cobra Kai binge je op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: William Zabka, Cobra Kai, Karate Kid, Netflix

Populair nieuws