search

Ons nieuws van vrijdag 24 december 2021

Vijfde seizoen 'The Good Doctor' onderweg naar Videoland
Series / Nieuws

Vijfde seizoen 'The Good Doctor' onderweg naar Videoland

Het vijfde seizoen van de reeks is vanaf februari 2022 te bekijken bij Videoland...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van de aanstekelijke serie The Good Doctor. Het vijfde seizoen is namelijk onderweg naar Videoland en zal in februari 2022 aan het aanbod van de streamingdienst worden toegevoegd!

In mei van dit jaar raakte bekend dat The Good Doctor nog een vijfde seizoen zou krijgen. Dat was geweldig nieuws voor de fans. Zij kunnen nu aan de slag gaan met dat vijfde seizoen bij Videoland vanaf februari 2022.

Iedereen is in absolute feeststemming nu Shaun en Lea zijn teruggekeerd uit Guatemala? Ondertussen is er ook slecht nieuws. Een jonge, alleenstaande moeder krijgt namelijk te horen dat haar zoon misschien wel kanker heeft. Voor Mateo zal het nieuwe seizoen duidelijkheid brengen met betrekking tot de eerdere problemen die hij ondervond in Amerika.

7 februari
The Good Doctor is een populaire reeks die is gebaseerd op de Zuid-Koreaanse ziekenhuisserie Good Doctor. Deze reeks komt van de hand van Park Jae-Bum.

Het vijfde seizoen van deze serie is te bekijken bij Videoland vanaf 7 februari 2022. Zou je alvast graag een klein voorsmaakje willen krijgen van dat vijfde seizoen? Daar kan de onderstaande trailer zeker en vast voor zorgen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Guy' op officiële foto's Marvel-serie 'Hawkeye'
Series / Foto's

'The Big Guy' op officiële foto's Marvel-serie 'Hawkeye'

De grote slechterik werd in aflevering zes echt onthuld en nu hebben we de foto's.

Het mag duidelijk zijn dat dit artikel je flink zal teleurstellen als je de Marvel-serie Hawkeye zonder spoilers zou willen zien. We hebben namelijk de eerste foto's van een van de slechteriken in de serie. Deze werden door Marvel Studios vrijgegeven. Dus ja, SPOILERS!

Met dank aan acteur Vincent D'Onofrio zien we in de MCU-serie de terugkeer van de 'Kingpin of Crime', oftewel Wilson Fisk. Het personage zagen we eerder in Daredevil van Netflix en het lijkt erop dat we gewoon met dezelfde Fisk te maken hebben.

Krijgen we meer Wilson Fisk?
"Als er meer zou komen, dan is dat prima. Maar dat gaat veel verder dan waar ik over nadenk. Ik denk dat hij een veelzijdig personage is, Kingpin. Of Wilson Fisk, moet ik zeggen. En als hij op de juiste manier wordt behandeld, dan kan hij in elk deel van de MCU een rol kunnen hebben," zei D'Onofrio tegenover Rotten Tomatoes over een mogelijk toekomst van het personage in het MCU.

Het personage Wilson Fisk zit in de comics vooral in de verhalen van de Punisher, Spider-Man en Daredevil. Wie weet speelt hij samen met Daredevil in Spider-Man 4 een nieuwe rol, of wie weet keert hij terug in de soloserie Echo.

Seizoen 1 staat nu in zijn geheel op Disney+.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon stoot Netflix van de kijkcijfertroon
Series / Nieuws

Amazon stoot Netflix van de kijkcijfertroon

Prime Video heeft met The Wheel of Time een nummer 1 in handen!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Wheel of Time beleefde een goed debuut op Prime Video. Nu blijkt hoe ontzettend goed dat debuut afgelopen november is geweest. De serie staat namelijk helemaal bovenaan de Nielsen streaming toplijst.

De serie The Wheel of Time ging op 19 november van start op Prime Video met drie afleveringen. Hij is gebaseerd op de veertiendelige boekenreeks van Robert Jordan en een van de grootste fantasyfranchises die er maar zijn.

The Wheel of Time-succes
Prime Video bestelde ook al een tweede seizoen, nog voordat de show van start ging. Dat vertrouwen bleek al terecht toen we hoorden dat het een van de grootste seriedebuten ooit was voor Prime Video.

Ook meldt Nielsen nu dat The Wheel of Time de nummer #1 original was in de week van 15 - 21 november, met 1,16 miljard minuten die gekeken zijn.

Nielsen meet het kijkgedrag op alle kanalen en platformen en de televisie-ratings bepalen het publiek en de samenstelling van alle programmering in de Verenigde Staten. Met een maand vertraging krijgt Nielsen ook toegang tot de data van streamingdiensten.

The Wheel of Time binge je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de fans het einde van 'Game of Thrones' haten volgens Peter Dinklage
Series / Nieuws

Waarom de fans het einde van 'Game of Thrones' haten volgens Peter Dinklage

De fans waren juist bang dat ze Game of Thrones moesten loslaten.

In mei 2019 werd na acht seizoenen een punt gezet achter de fantasyserie Game of Thrones van HBO Max. De bejubelde serie van showrunners David Benioff en D.B. Weiss kreeg in de laatste seizoenen wel wat commentaar en zeker het slotstuk beviel niet iedereen.

In gesprek met The New York Times ging acteur Peter Dinklage, die Tyrion Lannister speelde, in op de kritiek. Hij lijkt te denken dat die kritiek weinig had te maken met de kwaliteit van de show, maar eerder met dat het publiek geen afscheid kon nemen van Westeros en de vele personages.

De fans wilden meer Game of Thrones
"Maar ik denk dat de reden dat er enige kritiek was over het einde, is omdat ze boos op ons waren omdat we afscheid van hen gingen nemen," zei Dinklage. "We gingen ermee stoppen en ze wisten niet meer wat ze moesten doen met hun zondagavond. Ze wilden meer, dus daar reageerden ze op."

Uiteraard is dit wel een wat kortzichtige blik van Dinklage op de kritiek. Niet alleen de fans, maar ook acteurs en schrijver George R.R. Martin waren niet heel gelukkig met de laatste seizoenen.

Met name het laatste seizoen was te vluchtig volgens velen, met merkwaardige keuzes. Het missen van gedegen bronmateriaal zou daar zomaar iets mee te maken kunnen hebben.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Emily in Paris' seizoen 2 krijgt opnieuw heel wat kritiek te verduren
Series / Nieuws

'Emily in Paris' seizoen 2 krijgt opnieuw heel wat kritiek te verduren

Parijzenaren zijn duidelijk ook niet bepaald opgezet met het tweede seizoen van de populaire reeks...

Het eerste seizoen van de Netflix-serie Emily in Paris kreeg reeds af te rekenen met vrij forse kritiek. Het lijkt er nu al naar uit te zien dat, dat voor het tweede deel uit de serie niet anders zal zijn.

Parijzenaren hebben de reeks in het verleden reeds bestempeld als veel te stereotype. Dat het moeilijk is om daar volledig komaf mee te maken bewijst ook het tweede seizoen. Netflix heeft er nu voor gekozen om samen met twee echte Parijzenaren rond de tafel te gaan zitten. Het resultaat is een grappig filmpje waarin de commentaren en kritiek niet worden geschuwd.

In het filmpje maken we kennis met Marie en Anaïs. Beide dames zijn inwoners van Parijs en kaarten de op cultureel vlak meest opvallende scènes uit de reeks aan. Dat de serie geen precieze weerspiegeling is van het leven in de Franse hoofdstad weten we al. Het wordt echter in het filmpje al snel duidelijk dat de makers er op verschillende vlakken echt wel behoorlijk hard naast zitten.

Derde seizoen
Ondertussen lijkt het er sterk naar uit te zien dat er ook een derde seizoen zal verschijnen van Emily in Paris. Verschillende leden van de cast en crew hebben zich daar dan ook reeds over uitgesproken.

Het tweede seizoen van Emily in Paris is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix. Wil je graag het grappige filmpje zien dat tot stand is gekomen? Dat is mogelijk hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sam Heughan over Jamie in 'Outlander' seizoen 6
Series / Nieuws

Sam Heughan over Jamie in 'Outlander' seizoen 6

Hoe gaat de serie Outlander straks verder begin 2022 op Netflix?

Het duurt niet heel lang meer voor het zesde seizoen van de serie Outlander terugkeert op Netflix. Er zijn al vijf seizoenen verschenen en begin januari keert de dramaserie terug voor een kort en mogelijk aangrijpende zesde seizoen.

Het seizoen is kort doordat er "slechts" acht afleveringen verschijnen in plaats van de normale dertien. Dit heeft uiteraard te maken met de gevolgen van de coronacrisis.

Het nieuwe seizoen laat vervolgt de strijd van Claire en Jamie om degenen van wie ze houden te beschermen, terwijl ze door de beproevingen van het leven in koloniaal Amerika doorstaan. We zien Caitrí­ona Balfe als Claire Beauchamp Fraser en Sam Heughan als James "Jamie" MacKenzie Fraser.

Het verhaal van Jamie op Fraser's Ridge
In onderstaande video geeft Heughan enig inzicht in de toekomst van Jamie op Fraser's Ridge in seizoen 6. Je kunt seizoen één tot en met vijf van Outlander kijken op Netflix voordat seizoen 6 op 6 maart in première gaat.



De serie volgt Claire Randall, een verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij wordt op mysterieuze wijze naar het jaar 1743 gestuurd en moet gelijk vrezen voor haar leven. Claire wordt hier gedwongen te trouwen met Jamie Fraser, een romantische, Schotse soldaat, en komt zodoende in een driehoeksverhouding terecht met twee totaal verschillende mannen uit verschillende levens.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor de nieuwste 'Arrowverse'-serie
Series / Trailer

Trailer voor de nieuwste 'Arrowverse'-serie

Naomi is de nieuwe heldin in de serie van bekend filmmaker Ava DuVernay.

Officieel bestaat de DC-seriereeks Arrowverse op The CW uit zeven series, met onder meer Arrow, The Flash en Batwoman. Daar komt nu een nieuw gezicht bij met Naomi McDuffie, gespeeld door actrice Kaci Walfall.

De nieuwe serie komt van een bekende naam. Het is namelijk bekend filmmaker Ava DuVernay die zich op heeft geworpen om het personage naar het kleine scherm te vertalen. Je kent DuVernay van Selma uit 2014 en de Disney-flop A Wrinkle in Time.

Het personage Naomi is eigenlijk maar gewoon meisje en ze doet al snel denken aan Ms. Marvel van Marvel Comics. Ze is namelijk dol op comics en superhelden, totdat blijkt dat ze ook superkrachten heeft. In de serie gaat ze op zoek naar hoe dat kan.

Nieuwe trailer voor Naomi
Hieronder zie je weer een nieuwe trailer voor het eerste seizoen dat vanaf 11 januari op The CW te zien is. Waar de serie in Nederland te volgen is, is nog niet bekend.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnieuw slecht nieuws voor fans van 'Dead to Me'
Series / Nieuws

Opnieuw slecht nieuws voor fans van 'Dead to Me'

Nadat eerder bekend werd gemaakt dat de serie teneinde komt is er nu alweer slecht nieuws...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames voor het derde seizoen van de serie Dead to Me zijn in volle gang... althans zouden in volle gang moeten zijn. De opnames zouden immers alles behalve vlot verlopen vanwege verschillende coronabesmettingen.

De coronabesmettingen die werden vastgesteld zouden niet zijn opgedoken onder leden van de cast. Het zouden dan ook verschillende leden van de crew zijn die de vervelende ziekte hebben opgelopen. Gelukkig was er sowieso beslist om de opnames even stil te leggen vanwege de kerstvakantie.

Mochten de opnames verdere vertraging(en) oplopen is dat een zoveelste domper voor de fans van de reeks. Zij wachten immers met smart op het verschijnen van het nieuwe seizoen. Het eerste seizoen van Dead to Me werd tijdens de eerste maand dan ook niet voor niets door ruim 30 miljoen huishoudens bekeken.

Succesvol
Vriend en vijand werden verbaasd toen bekend werd gemaakt dat het derde seizoen het finale deel voor de reeks zou betekenen. Niet alleen liet het eerste seizoen indrukwekkende cijfers optekenen, daarnaast ontving seizoen 2 zelfs zomaar even 4 Emmy-nominaties. Het was seriemaker Liz Feldman die zelf bekend heeft gemaakt dat het derde seizoen het laatste zal zijn.

Voor de eerste twee seizoenen geldt dat ze op moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdienst Netflix. Het is nog niet bekend wanneer het derde seizoen ongeveer verwacht mag worden. Volgens de laatste geruchten zou de productie nog ongeveer drie weken duren... zonder verdere hinder door Corona uiteraard.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gigantische kijkcijferkanonnen op Netflix om direct te bingen
Series / Featured

3 gigantische kijkcijferkanonnen op Netflix om direct te bingen

Sterke series die je nu op Netflix kunt kijken, en die goed bekeken worden.

Hieronder tips voor drie uiteenlopende series die zeer goed bekeken worden op Netflix. Gewoon even kijken als je dat nog niet hebt gedaan!

When They See Us | Bing nu! | miniserie
Het leven van vijf tieners uit Harlem wordt een nachtmerrie als ze vals worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Met Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse, Jharrel Jerome, Marquis Rodriguez en Jovan Adepo is dit een van best ontvangen miniseries van Netflix, en is ook erg goed bekeken, vooral in de States.



Narcos | Bing nu! | 3 seizoenen
Deze dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia. Met rollen voor Wagner Moura, Pedro Pascal, Boyd Holbrook, Damián Alcázar, Alberto Ammann en Francisco Denis. Op Netflix staat ook de serie Narcos: Mexico met drie seizoenen.



Cobra Kai | Bing nu! | 3 seizoenen
Tientallen jaren na het toernooi dat hun leven veranderde, ontbrandt de rivaliteit tussen Johnny en Daniel opnieuw in deze sequel op de 'Karate Kid'-films. Met onder meer Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña en Martin Kove. Op 1 januari staat seizoen 4 op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megavette trailer 'Attack on Titan' seizoen 4 deel 2
Series / Trailer

Megavette trailer 'Attack on Titan' seizoen 4 deel 2

De geliefde anime-serie belooft op een zeer spectaculaire wijze te eindigen in 2022.

Een nieuwe trailer voor de tweede helft van Attack on Titan seizoen 4 laat doorschemeren hoe de populaire anime-serie begin volgend jaar gaat eindigen.

De verfilming van Hajime Isayama's manga verscheen voor het eerst in 2013, en omvat in totaal vier seizoenen. Animatiestudio MAPPA nam de animatie over van Studio WIT voor het laatste seizoen.

Het einde nadert
In de nieuwe trailer zien we hoe de tweede helft van het laatste seizoen verder gaat na de gebeurtenissen in aflevering 16, waarin Eren het in Titan-vorm opneemt tegen Reiner binnen de muren van Shingashina.

Ook krijgen we vluchtige blikken op Mikasa, Armin, Gabi, het Survey Corps en de tot op heden gevangen Annie Leonhardt.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Attack on Titan. De eerste van de laatste afleveringen wordt op 9 januari 2022 verwacht.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kate Winslet over mogelijk verhaal 'Mare of Easttown' seizoen 2
Series / Nieuws

Kate Winslet over mogelijk verhaal 'Mare of Easttown' seizoen 2

Het lijkt er sterk op dat de succesvolle serie een tweede seizoen krijgt.

De serie Mare of Easttown was eerder dit jaar een groot succes voor HBO, dus het is niet meer dan logisch dat er al gesproken wordt over een tweede seizoen. Hoofdrolspeler Kate Winslet heeft wel wat ideeën voor de verhaallijn.

Winslet speelt in de serie de rol van Mare Sheehan, een rechercheur die in een kleine Amerikaanse plaats er alles aan doet om de criminaliteit in te perken, maar ook om haar geplaagde persoonlijke leven weer op de rails te krijgen.

De serie was niet alleen goed voor hoge kijkcijfers, maar lijkt overladen te gaan worden met prijzen. Zo is Winslet bij de Golden Globes genomineerd voor Beste Actrice in een Dramaserie.

Politiegeweld aan de kaak gesteld
Tijdens een interview met The Guardian liet Oscarwinnaar Winslet blijken dat ze er niet zeker over is of ze Mare opnieuw zal gaan spelen, maar als het wel gebeurt, heeft ze wel de nodige ideeën over het verhaal:

"Ik weet nog niet of ik Mare opnieuw zal spelen. Maar als er een tweede seizoen komt, moeten we het ook echt hebben over de wandaden van de politie in Amerika. Dat moet er 100% in zitten. Je kunt niet doen alsof deze dingen niet gebeuren."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu op Netflix: Emily is terug in de Franse hoofdstad in 'Emily in Paris' seizoen 2
Series / Nieuws

Nu op Netflix: Emily is terug in de Franse hoofdstad in 'Emily in Paris' seizoen 2

Het tweede seizoen introduceert ook meteen een aantal gloednieuwe namen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Emily in Paris kon rekenen op een gemengde ontvangst. Niet iedereen bleek even grote fan te zijn van de serie, maar toch werd er sterk uitgekeken naar het verschijnen van het tweede seizoen. Dat wachten is nu voorbij.

In het tweede seizoen zien we hoe Gabriel heeft besloten om toch in Parijs te blijven. Dat doet hij natuurlijk voor Emily. Emily's liefdesleven krijgt echter plots een compleet andere wending wanneer ze een expat ontmoet.

Tijdens het eerste seizoen werd ook reeds duidelijk dat Emily over een voorliefde beschikt voor bijzondere mode. Die trend wordt ook in het nieuwe seizoen verder gezet. Verwacht dus ongetwijfeld weer heel wat boeiende en unieke outfits!

Nieuwe gezichten
Het tweede seizoen van Emily in Paris brengt heel wat nieuwe gezichten met zich mee. Het gaat hierbij om onder meer Lucien Laviscount, Jeremy O'Harris en natuurlijk ook om Arnaud Binard.

Voor heel wat fans van de reeks was het uitkijken naar het verschijnen van het tweede seizoen. Wel, dat wachten is nu voorbij. Het tweede seizoen van Emily in Paris staat dan ook nu op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies peperdure Netflix-serie 'The Silent Sea': Skippen of streamen?
Series / Featured

Eerste recensies peperdure Netflix-serie 'The Silent Sea': Skippen of streamen?

The Silent Sea is na lange tijd in de maak eindelijk te zien op Netflix. Maar is 't wat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix komt weer met een opwindende nieuwe serie: The Silent Sea. Het is de nieuwste Koreaanse Original van de streamingdienst en eentje die wel heel tof klinkt. Maar is 't ook wat?

The Silent Sea speelt zich af tijdens een gevaarlijke 24 uur durende missie op de maan. Ruimteverkenners proberen samples te vinden van een verlaten onderzoeksfaciliteit die bomvol geheimen zit. Die moeten ze allemaal op zien te halen.

De eerste recensies
Maar is The Silent Sea wel de moeite waard? We doen een greep uit de recensies:

The Silent Sea: "De hoogtepunten van The Silent Sea zijn echt heel sterk, en de serie weet tegelijk een paar dieptepunten te hebben. Een vijf of zes afleveringen durende versie was vermoedelijk beter geweest. Maar het publiek dat van dit genre houdt, zal blij zijn deze reis gemaakt te hebben."

NME: "The Silent Sea is al met al een genuanceerde verkenning van de ruimte als laatste hoop voor de mensheid."

Geek Culture: "Wat traag aan het begin. Maar The Silent Sea heeft precies de juiste cast. Mist enkel het vermogen om dat optimaal te benutten."

The Silent Sea zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Petitie om Netflix-serie terug te brengen scoort erg goed
Series / Nieuws

Petitie om Netflix-serie terug te brengen scoort erg goed

Julie and the Phantoms moet wat 100.000 mensen betreft terug keren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is iets meer dan een jaar geleden dat Julie and the Phantoms zijn debuut beleefde op Netflix. Verrassend genoeg was het een hit bij zo'n beetje een publiek van alle leeftijden.

Daarmee leek het ook meteen bijna zeker dat Julie and the Phantoms een tweede seizoen zou krijgen van Netflix. Maar Kenny Ortega en de cast kondigden op Instagram aan dat Netflix besloten had geen tweede seizoen te bestellen.

Een petitie
Fans vonden dat nieuws natuurlijk vreselijk. Niet alleen duurde het meer dan een jaar voordat ze iets te horen kregen over de serie, ook vonden ze het erg naar om dan ineens te horen dat de serie niet meer door zou gaan.

Velen weten dat Kenny ortega ook druk is met werk bij Disney, met films als High School Musical, The Cheetah Girls en Descendants. Veel fans hopen zodoende dat Disney+ Julie and the Phantoms oppikt voor een tweede seizoen.

Mede met dat in het achterhoofd, hebben ze een petitie gelanceerd. Fans verzoeken daarin om een nieuw seizoen van de serie. Er zijn op moment van schrijven maar liefst 94.000 handtekeningen gezet, dus wie weet kan het ook!

Julie and the Phantoms zie je op Netflix.

Check hier de petitie op Change.org.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vier jaar na 't vorige seizoen gaat deze megahit eindelijk verder
Series / Nieuws

Vier jaar na 't vorige seizoen gaat deze megahit eindelijk verder

Atlanta seizoen 3 komt eindelijk met een nieuw seizoen op FX. Eindelijk!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van Atlanta staat gepland voor release in maart 2022. De komedieserie keert dus eindelijk, na vier (!) jaar afwezigheid terug.

Atlanta is bedacht door Donald Glover. De FX dramedy draait om college-dropout Earnest 'Earn' Marks, die probeert zijn leven een nieuwe en positievere draai te geven als hij erachter komt dat zijn neef Alfred 'Paper Boi' Miles opkomt in de underground rap scene van de hoofdstad van Georgia, Atlanta/

Atlanta seizoen 3
Glover schrijft Atlanta en is de hoofdrolspeler samen met Zazie Beetz als Van, Brian Tyree Henry als Paper Boi en Lakeith Stanfield als Darrius.

Bijna twee maanden nadat dan eindelijk de eerste teaser voor het nieuwe seizoen van Atlanta te zien was, hebben we eindelijk te horen gekregen wanneer Atlanta te zien is.

Atlanta, dat je kan bingen op Disney+, gaat op 24 maart weer door met nieuwe afleveringen. Check hieronder de post op Twitter waarin het nieuws aangekondigd werd:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
William Zabka geloofde helemaal niet in het slagen van 'Cobra Kai'
Series / Nieuws

William Zabka geloofde helemaal niet in het slagen van 'Cobra Kai'

William Zabka twijfelde heel lang of Cobra Kai van Youtube RED een succes zou worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Cobra Kai-acteur William Zabka onthult dat hij in eerste instantie grote zorgen had over de serie van YouTube RED en later Netflix.

De serie Cobra Kai haalt inspiratie uit de The Karate Kid-filmfranchise en speelt zich drie decennia na de gebeurtenissen in de originele films af. De serie kreeg veel lof, met name ook omdat deze diepgaand kijkt naar de centrale strijd uit de films en focust zich in eerste instantie op Johnny Lawrence, wiens rivaliteit met Daniel laRusso weer oplaait.

Cobra Kai maken
Niet alleen bracht Cobra Kai Zabka en Ralph Macchio terug om hun oorspronkelijke personages te spelen, ook zette de serie het uitgangspunt van de films op z'n kop. Johnny was ineens de protagonist en Daniel had juist een antagonistische kant.

Sindsdien is de serie diepgaander geworden en is duidelijk gebleken dat beide mannen zo hun sterke en zwakke punten hebben. Zabka:

"Mijn zorg had te maken met de toon van de serie, omdat The Karate Kid zo'n familiefilm uit de jaren tachtig is. Hoe ga je dat tegenwoordig nog nabootsen? ik wilde er ook voor zorgen dat Johnny aan het einde van de serie geen trap in 't gezicht zou krijgen en de grootste schurk allertijden zou worden."

Cobra Kai binge je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch slecht nieuws over 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Toch slecht nieuws over 'House of the Dragon'

House of the Dragon van HBO laat toch langer op zich wachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon-acteur Rhys Ifans geeft een update over de release van de aankomende Game of Thrones-prequelserie. Deze is gebaseerd op het boek Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin uit 2018 en speelt zich twee eeuwen voor A Song of Ice and Fire af.

Het eerste seizoen van House of the Dragon krijgt tien afleveringen en moet volgend jaar te zien zijn. House of the Dragon verkent de Dance of the Dragons, een burgeroorlog tussen de heersende familie Targaryen, die gezien wordt als het begin van het einde van hun heerschappij over Westeros.

House of the Dragon-release
De serie krijgt naar verluidt maar liefst zeventien draken. Gek is het dus niet dat er veel, heel veel, tijd in de productie zit.

Rhys Ifans vertelde tegenover de site Screen Rant dat het nog wel even duurt voordat House of the Dragon van start gaat op HBO Max.

"Je zal moeten wachten en zien. En ik denk dat je nog wel een tijdje moet wachten, want ik weet eerlijk gezegd helemaal niet zeker wanneer het te zien zal zijn. We zijn nog druk met de opnames. Maar ja, het is opwindend. Erg opwindend. Ik wil niet te veel verklappen, dat wil ik niet."

House of the Dragon heeft dus nog geen releasedatum.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer 'Doctor Who' seizoen 14 begint
Series / Nieuws

Dit is wanneer 'Doctor Who' seizoen 14 begint

Doctor Who gaat sneller verder dan je denkt volgens showrunner Russell T. Davies.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Terugkerend showrunner Russell T. Davies heeft bevestigd wanneer het veertiende seizoen van de serie Doctor Who van start gaat op de BBC.

De BBC-serie is alweer zestig (!) jaar oud en draait om een Time Lord die regenereert en door ruimte en tijd reist. De serie is nu bezig met z'n laatste drie specials rond de Time Lord-variant van actrice Jodie Whittaker en daarna neemt iemand anders het over. Niet alleen Whittaker vertrekt, ook showrunner Chris Chibnall vertrekt en wordt opgevolgd door Russell T. Davies.

Veertiende Doctor Who-seizoen
We weten natuurlijk nog niet wie de nieuwe Doctor Who zal spelen. Maar het duurt ook nog wel even voordat we de serie weer kunnen zien.

Komend najaar vertrekt Whittaker met haar derde special. Daarna moeten we nog een volledig jaar wachten op het volgende seizoen. Davies vertelde in een interview met de site The Guardian (dat hem interviewde omdat de serie It's A Sin van hem tot de beste van het jaar bestempeld werd) over de terugkeer:

"Ik heb al wat afleveringen geschreven. De eerste daarvan is in november 2023 te zien. Dan is de zestigste verjaardag van de serie", aldus Davies.

Doctor Who is op nieuwjaarsdag met de volgende special te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De gigantische twist van 'The Witcher' uitgelegd
Series / Nieuws

De gigantische twist van 'The Witcher' uitgelegd

The Witcher kwam met een behoorlijk grote twist in 't tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het tweede seizoen van The Witcher/i] op Netflix wordt de identiteit van de White Flame onthuld. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich ging daar op in tijdens een recent interview.

Sinds 17 december kan je het tweede seizoen van [i]The Witcher bingen. Alle acht afleveringen werden tegelijkertijd op Netflix gekieperd. De serie onthult helemaal aan het eind de identiteit van de White Flame, de keizer van Nilfgaard en grote vijand van de noordelijke koninkrijken: keizer Emhyr blijkt Duny te zijn, de vader van Cirilla.

The Witcher-twist
Schmidt Hissrich sprak met Felicia Day in The Witcher: Unlocked en gaf wat informatie over de boel achter de schermen. Ze kon geen vragen beantwoorden zonder het derde seizoen te verklappen en dus wilde ze enkel ingaan op het einde van het derde seizoen.

Hissrich vertelde dat de schrijvers overwogen om de identiteit van Emhyr wat langer geheim te houden. Maar uiteindelijk kozen ze ervoor dit te gebruiken als manier om spanning op te bouwen voor het volgende seizoen.

"Zodra we Emhyr weer te zien krijgen, weten we dat hij Duny is. Het voelde als het juiste moment om te doen, omdat we nu dieper in Emhyr kunnen duiken en waarom hij zijn dochter zo ontzettend graag terug wil hebben."

The Witcher is op Netflix te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wow! Toch nog hoop voor 'Grey's Anatomy'!?
Series / Nieuws

Wow! Toch nog hoop voor 'Grey's Anatomy'!?

Grey's Anatomy leek voorbij te zijn met seizoen 18, maar nu horen we dat de show doorgaat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er vinden gesprekken plaats over een negentiende seizoen voor de serie Grey's Anatomy. De show werd in 2005 gelanceerd onder leiding van Shonda Rhimes en is nog altijd een gigantisch populaire serie, al lopen de kijkcijfers flink terug.

De serie Grey's Anatomy volgt de levens van de artsen bij het Grey-Sloan Memorial Hospital in Seattle. De personages hebben een hectisch leven, carrière om over na te denken en er is heel wat drama gaande. Actrice Ellen Pompeo, die de hoofdrol van Meredith Grey speelt en al sinds het begin te zien is, stelde recent dat het achttiende seizoen wat haar betreft het laatste zou moeten zijn.

Toch een negentiende seizoen?
Deadline meldt nu dat gesprekken gaande zijn over een mogelijk negentiende seizoen voor Grey's Anatomy. Dat bevestigde ABC Entertainment-voorzitter Craig Erwich.

Hij vertelde ook dat Pompeo benaderd is met de vraag of ze nog eens terug zou willen keren. Het vorige seizoen duurde het nog best lang voordat Pompeo een contract tekende. Dat deed ze slechts voor één seizoen, wat betekent dat ze weer opnieuw moet onderhandelen voor het negentiende seizoen.

Andere castleden tekenden juist voor meer nieuwe seizoenen. Wie weet dus waar ABC uiteindelijk aan denkt.

Hoe dan ook gaat het Grey's Anatomy op dit moment niet voor de wind, want ondanks positieve recensies, legioenen aan loyale fans en meer dan 388 gemaakte afleveringen, zijn de kijkcijfers dit seizoen slechter dan ooit.

Grey's Anatomy binge je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit brengt Marvel-horror 'Werewolf by Night' naar Disney+
Series / Nieuws

Dit brengt Marvel-horror 'Werewolf by Night' naar Disney+

Disney+ komt later volgend jaar met de speciale aflevering / serie Werewolf by Night.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het Marvel Cinematic Universe breidt de komende jaren flink uit, met name ook op televisie. Disney+ brengt ons met Halloween een spin-off die zal draaien om de Werewolf by Night.

In die special heeft acteur Gael Gaercia Bernal een hoofdrol. The Illuminerdi komt nu met nieuwe details over de miniserie, die naar verluidt verbonden zal zijn aan de Disney+ serie Moon Knight.

Werewolf by Night details
The Illuminerdi beweert dat Bernal de Jack Russell incarnatie van het personage speelt. Verder zou ook Nina Price, ofwel Vampire by Night, een vampier/weerwolf-hybride die in de comics het nichtje van Russell is, te zien zijn.

Er wordt al jaren gespeculeerd over een rol voor Werewolf by Night in het MCU. Al in 2019 hoorden we dat hij op een zeker moment te zien zou zijn in de franchise.

Kevin Smith vertelde al eens hoe hij gesprekken hierover had met Marvel Studios: "Mijn idee [over een Howard the Duck-serie, red.] was dat in aflevering 5 Werewolf by Night zou zitten. Howard zat gevangen en probeerde pagina's van de Darkhold te bemachtigen, waarmee hij kon ontkomen. Maar ik vertelde dat aan Jeph [Loeb, toenmalig hoofd Marvel Television], maar hij zei: 'Nee, je mag Werewolf by Night niet gebruiken'. Ik vroeg waarom en hij legde uit dat de filmdivisie hem zou gebruiken."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' prequel gaat dit onthullen
Series / Nieuws

'The Witcher' prequel gaat dit onthullen

The Witcher: Blood Origin gaat in op details uit seizoen 2 van The Witcher.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Witcher-showrunner Lauren Schmidt Hissrich mag de complete franchise vormgeven voor Netflix. Gek is het dus niet dat ze tijdens een nieuw interview uitlegt hoe het tweede seizoen van de serie de opzet vormt voor The Witcher: Blood Origin.

De Netflix-serie keerde op 17 december terug met z'n tweede seizoen. Helemaal aan het einde van de serie The Witcher zagen we een teaser trailer voor de miniserie The Witcher: Blood Origin.

Waar gaat 't over?
De serie The Witcher: Blood Origin speelt zich 1200 jaar in het verleden af. De serie verkent de gebeurtenissen die leidden tot de Conjunction of the Spheres, toen werelden botsten en monsters, mensen, magie en wezens als elfen en dwergen in dezelfde wereld belandden.

The Witcher liet al iets zien van wat we mogen verwachten in de nieuwe serie, waaronder de monoliths. "Het was heel behulpzaam om een stem te hebben als we iets moesten uitleggen aan het publiek, zoals wat die monoliths waren, waarom ze daar stonden en wat ze daar doen," aldus Hissrich tijdens een interview, toen ze ook vertelde over de rol van Istredd.

"Natuurlijk hebben Geralt en hij een diepgaand gesprek dit seizoen, waarin ze onthullen dat er meer achter de Conjunction of the Spheres zit dan we dachten. Dat gesprek en andere dingen in dit seizoen zullen allemaal helpen bij Blood Origin."

The Witcher seizoen 1 en 2 zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.