'House of the Dragon' staat voor een grote uitdaging

'House of the Dragon' staat voor grote uitdaging

De pilot van House of the Dragon heeft een belangrijk probleem om op te lossen.

Jim Pedd, 28 december 2021 om 17:28

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

HBO-serie House of the Dragon heeft met z'n pilot het tegenovergestelde probleem van de eerste aflevering van Game of Thrones. Beide series zijn gebaseerd op het werk van schrijver George R.R. Martin.
De prequelserie van HBO draait om de burgeroorlog op het continent Westeros en speelt zich honderden jaren voor het begin van Game of Thrones af. House of the Dragon focust zich op de familie Targaryen.

House of the Dragon-uitdaging
De pilot van Game of Thrones introduceerde een heel wereld en moest dat snel genoeg doen om empathie te creƫren voor de personages. Gemakkelijk was dat niet, maar het lukte waarna de serie een van de grootste hits op televisie kon worden.

De prequel heeft het iets moeilijker, want het publiek weet al waar het uiteindelijk heen zal gaan, namelijk het verlie svan de hele familie Targaryen.

House of the Dragon krijgt het daarmee nog behoorlijk moeilijk. Maar tegelijk zet HBO er groots op in. Niet gek ook. De serie draait om de burgeroorlog bij de familie Targaryen en laat zien hoe zij het tegen elkaar op namen, vergezeld door hun dodelijke draken.

House of the Dragon is volgend jaar te zien.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, Game of Thrones, Matt SMith

Populair nieuws