search
'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' hint naar groot tragedie
Series / Featured

'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' hint naar groot tragedie

House of the Dragon heeft een gevaarlijke nieuwe Iron Throne.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon heeft een iets andere Iron Throne in beeld gebracht. Die hint op een tragedie in de Game of Thrones-prequel.

De serie House of the Dragon draait om de burgeroorlog die woedde binnen de familie Targaryen. In de trailer die we zagen werd al gehint naar sluimerende onvrede, waarbij we ook een nieuwe Iron Throne zagen. Die is stukken groter en heeft veel meer zwaarden.

De Iron Throne
In Fire & Blood van schrijver George R.R. martin hoort King Viserys op een zeker moment geruchten over zijn familie en besluit hij prompt mensen te straffen. Maar als hij op het punt staat om te vertrekken, verwondt hij zichzelf aan de troon.

"Terwijl hij de trap af liep, struikelde Zijne Gratie en terwijl hij zijn val probeerde te breken, sneed hij zijn linkerhand open met een wond zo diep dat 'ie tot zijn bot kwam", lees je in het boek.

Die wond gaat etteren en de koorts die hij krijgt is zelfs bijna dodelijk. Het is een tragisch moment dat de grote tragedie die volgt inleidt.

Een Maester snijdt een paar van de vingers van Viserys af om zijn leven te redden en hij bestijgt de Iron Throne nooit meer. Een feestmaal dat gegeven wordt om zijn leven te vieren, legt de onderliggende spanningen binnen de familie alleen maar bloot.

Daarna gaat het langzaamaan mis.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen