search
'Tiger King' opnieuw aangeklaagd

'Tiger King' opnieuw aangeklaagd

Deze keer komt de aanklacht uit een andere hoek dan deze van Carole Baskin...

Geoffrey Ketels
De producenten van de razend populaire serie Tiger King zijn opnieuw aangeklaagd. Deze keer komt de klacht niet van Carole Baskin, maar wel van de makers van de film Ace Ventura: When Nature Calls. De film verscheen in het jaar 1995. De hoofdrol in de reeks werd vertolkt door Jim Carrey.

In eerste instantie was het Carole Baskin die een klacht had neergelegd tegen de producenten van de reeks. Dit omdat er volgens eigen zeggen beelden van haar waren verschenen waar ze geen toestemming voor had gegeven.

Nu is het dus Morgan Creek Production, het productiebedrijf dat verantwoordelijk was voor de productie van de film Ace Ventura: When Nature Calls. Zij zijn van mening dat er niet zomaar één, maar wel meerdere keren ongeautoriseerd clips zijn gebruikt uit hun film.

Jim Carrey
Meer concreet zou het gaan om clips van telkens 5 seconden lang. In beide clips is Carrey te zien. Het productiehuis claimt dat de clips worden gebruikt om de commerciële waarde van de docuserie een (extra) boost te geven. De film wordt in de serie zelfs bij naam genoemd.

De producenten eisen nu een schadevergoeding en hebben bovendien een verzoek ingediend om de makers van Tiger King te verplichten om geen clips meer te gebruiken die eigendom zijn van Morgan Creek.

Zowel het eerste als het tweede seizoen van Tiger King kan nu worden bekeken op streamingdienst Netflix.

Aanbevolen artikelen