'The Sopranos'-ster was bijzonder goed voor z'n co-sterren

The Sopranos-ster was erg goed voor collega's

James Gandolfini had een conflict met HBO en betaalde zijn The Sopranos-collega's daarom flink wat geld.

Jim Pedd, 30-12-2021 14:29

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Toen James Gandolfini een conflict had met HBO, gaf hij zijn co-sterren van The Sopranos een half miljoen dollar.
De acteur staat met name bekend om zijn rol in de serie The Sopranos, waarin hij te zien was als maffiabaas Tony Soprano. Een depressieve maffiabaas. Naast hem zie je een hele rits anders castleden. Maar na het vierde seizoen ging het behoorlijk mis met Gandolfini en HBO.

The Sopranos-betaling
Na het vierde seizoen van The Sopranos kwam Gandolfini tegenover het netwerk te staan. Hij wilde graag een stuk meer betaald krijgen en klaagde HBO zelfs aan waarna de opnames van het vijfde seizoen fors vertraagd werden.

De acteur vond vooral dat er sprake was van contractbreuk en wilde meer geld krijgen. Dat moest of via een afspraak met HBO, of een contract. Uiteindelijk was het dispuut goed voor de hele cast van The Sopranos en zette het een precedent voor andere HBO-sterren.

Gandolfini betaalde elk van de co-sterren 33.000 dollar na zijn dispuut met HBO waarbij zijn salaris verdubbeld werd. De 16 castleden waren namelijk allemaal tijdelijk werkloos en kregen dus geld van Gandolfini.

De acteur kreeg eerst 5 miljoen dollar per seizoen voor een contract van zes jaar. Veel geld, maar lang niet zoveel als Kelsey Grammar bijvoorbeeld voor Frasier (die 35 miljoen kreeg). De cast van Friends verdiende zelfs 22 miljoen dollar in het negende seizoen. Uiteindelijk kwam Gandolfini uit op 13 miljoen per seizoen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Sopranos, James Gandolfini, HBO, Ruzie

Informatie over de serie: The Sopranos

Populair nieuws