search
James Franco in serie van J.J. Abrams en Stephen King
Series / Nieuws

James Franco in serie van J.J. Abrams en Stephen King

Eerste tv-hoofdrol sinds komedie 'Freaks and Geeks'.

James Franco zal de hoofdrol spelen in een miniserie gebaseerd op het boek 11/22/63 van Stephen King, maakte The Hollywood Reporter bekend. De serie bestaat uit negen afleveringen en wordt geproduceerd door J.J. Abrams. King zal de serie ook mede produceren.


Franco speelt hierin de rol van een leraar genaamd Jake Epping, die terug reist in de tijd om de moord op President John F. Kennedy tegen te houden. Alleen wordt zijn missie gedwarsboomd door Lee Harvey Oswald, de liefde en het verleden zelf.

Voor Franco betekent het de terugkeer naar het kleine scherm. In de jaren negentig kreeg hij zijn eerste bekendheid met de serie Freaks and Geeks, dat sindsdien is uitgegroeid tot een culthit. Sinds zijn doorbraak maakte hij films als Oz The Great and Powerful en regisseert en produceert hij zelf ook veel filmprojecten. Daarnaast was hij op Broadway te zien in Of Mice and Men.

Voor Abrams betekent dit de eerste samenwerking met Hulu. Buiten Amerika zal Warner Bros. Worldwide Television Distribution de serie distribueren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen