'Star Trek: Discovery' gaat iets volstrekt unieks doen voor de franchise

'Star Trek: Discovery' gaat iets unieks doen

De serie Star Trek: Discovery reist namelijk voorbij The Great Barrier.

Jim Pedd, 1 januari 2022 om 08:42

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Trek: Discovery blijft verbazen. Ook de nieuwste aflevering, die de titel ...But to Connect heeft, gaat een unieke kant op met de televisieserie.
Centraal in Star Trek: Discovery staat de vraag waar de oorsprong van de DMA ligt en wat ervoor zorgt dat die hele werelden vernietigt. Zora weigerde eerst de coördinaten van de oorsprong van de DMA bekend te maken, omdat de crew dan voorbij de Galactic Barrier moest reizen. Maar nu blijkt dat de mysterieuze scheppers van de Dark Matter Anomaly (DMA), Unknown Species 10C, achter de Galactic Barrier zitten.

Star Trek: Discovery-onthulling
De twist is een opmerkelijke, want Burnham en haar crew reizen nu voor het eerst naar een compleet nieuwe locatie (los van de compleet nieuwe tijd waarin ze nu terecht waren gekomen).

Hoewel Star Trek: The Original Series al voorbij de Galactic barrier (een grens aan de rand van het melkwegstelsel) reisde, liet men nauwelijks zien wat zich daar bevond. Voor Star Trek: Discovery is het onbekende van seizoen vier echter precies dat wat voorbij de grens ligt.

In tegenstelling tot de Enterprise, kan de Discovery dankzij de spore displacement hub drive voorbij de grens springen. Tegelijk lopen Tarka en Book al een beetje voor op de rest, omdat zij de nieuwe generatie spore drive konden gebruiken om alvast vooruit te gaan.

Daarmee gaat Burnham een conflict in, want ze moet met de vredesvlag naar Unknown Species 10C.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, Paramount Plus

Populair nieuws