'Star Trek: Discovery' heeft een opvallend mooi eerbetoon

'Star Trek: Discovery' heeft een mooi eerbetoon

Star Trek: Discovery bewijst eer aan niemand minder dan Kathryn Janeway!

Jim Pedd, 20 december 2021 13:58

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Trek: Discovery onthulde niet eens zo heel lang geleden nog dat de Voyager-schepen nog altijd gemaakt worden, helemaal in de 32ste eeuw. En nu blijkt ook dat Kathryn Janeway een eerbetoon krijgt met een eigen ruimteschip van Starfleet.
De vijfde aflevering van het vierde seizoen van Star Trek: Discovery opent met een drietal schepen die de Dark Matter Anomaly (DMA) onderzoeken. Die verwoestte Kewijan en bedreigt nu het hele sterrenstelsel. Een van de schepen komt van Ni'var, de NSS T'Pau. En dan zijn er twee schepen van de Federation, waaronder de USS Janeway.

De USS Janeway
Die is vernoemd naar Kathryn Janeway, de vroegere commandant van de USS Voyager. Gek is het niet dat zo'n Federation-schip naar haar vernoemd is, aangezien Janeway een wetenschapper is en dit een ruimteschip op wetenschappelijke missie is.

Dat Starfleet nog altijd schepen vernoemt naar Janeway, zegt hoe belangrijk haar werk 800 jaar eerder was, toen ze als eerste door het Delta Quadrant reisde, op zoek naar manieren om zo snel mogelijk weer thuis te kunnen komen.

We weten trouwens alleen dat Janeway na Voyager vice-admiraal werd. Wat ze deed na haar vertrek is niet bekend.

Star Trek: Discovery komt volgend jaar op Paramount+ te staan, zodra de streamingdienst hier beschikbaar is. Wanneer is niet bekend.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, Paramount Plus, Janeway, Kate Mulgrew

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws