Disney+ blijkt een grote hit erbij te hebben

Disney+ blijkt een grote hit erbij te hebben

The Book of Boba Fett is een behoorlijk grote hit op streamingdienst Disney+.

Jim Pedd, 5 januari 2022 om 07:16

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Marvel en Star Wars-franchises blijven 'leveren' voor Disney+. De televisieseries in die twee franchises behoren tot de grootste hits en meest populaire originele titels van de streamingdienst.
Disney lijkt nu weer een nieuwe hit in handen te hebben met de nieuwe Star Wars-serie The Book of Boba Fett. Die ging vorige week dan eindelijk van start op de streamingdienst. In de eerste vijf dagen op Disney+ blijkt de serie een groter publiek gevonden te hebben dan het meest recente project van Marvel, Hawkeye.

Erg goed bekeken
Samba TV, dat de streaming kijkcijfers bij meer dan 46 miljoen televisie-apparaten meet in de Verenigde Staten, stelt dat in dat land 1,7 miljoen huishoudens afstemden op de eerste aflevering van The Book of Boba Fett.

Daarmee was de openingsweek 13 procent beter dan het debuut van Hawkeye. Die show trok eind november in totaal 1,5 miljoen Amerikaanse huishoudens naar Disney+ volgens Sambta TV.

Het laat zien dat The Book of Boba Fett een grote overwinning is voor Disney+. Maar dat wil tegelijk niet zeggen dat de Star Wars-series populairder zijn dan die van Marvel Studios.

The Book of Boba Fett en Hawkeye werden allebei relatief slecht bekeken als je kijkt naar eerdere series in de franchises. De best bekeken blijft Loki, met 2,5 miljoen huishoudens bij de première.

Van The Book of Boba Fett zie je wekelijks een nieuwe aflevering op Disney+.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Book of Boba Fett, Disney Plus, Temuera Morrison

Populair nieuws