De 'Alien'-serie van Disney+ klinkt erg bijzonder

De 'Alien'-serie van Disney+ klinkt erg bijzonder

Alien van Noah Hawley duikt in de situatie op Aarde in de franchise en da's heel nieuw.

Jim Pedd, 6 januari 2022 07:14

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Noah Hawley werkt druk aan een Alien-serie die straks op FX te zien moet zijn. Voor ons betekent dat, dat de serie op Disney+ te zien zal zijn en dat belooft wat.
Waar de Alien-franchise zich tot dusverre traditioneel gericht heeft op andere planeten en ruimteschepen, duikt de franchise straks voor het eerst de Aarde in en hoe de situatie daar is.

Alien-serie
De eerste Alien-serie wordt ontwikkeld door Noah Hawley. En die laat tijdens een interview weten wat we mogen verwachten.

De show draait voor de verandering eens niet om een ruimteschip of om protagonist Ellen Ripley. "Ik vind Alien zo'n fascinerend verhaal omdat het niet alleen een monsterfilm is," begon Hawley over zijn beweegredenen er iets van te maken.

"Het gaat erover hoe we gevangen zitten tussen ons primitieve verleden en de kunstmatige intelligentie van onze toekomst. Beiden proberen ons te vermoorden. Het speelt zich af op Aarde in de toekomst en we zien een soort Edison versus Westinghouse versus Tesla. Iemand gaat de elektriciteit monopoliseren. We weten alleen nog niet wie."

Volgens hem draait de franchise om het Weyland-Yutani Corporation, dat "duidelijk ook kunstmatige intelligentie ontwikkelt. Maar wat als er andere bedrijven waren die op andere manieren kijken naar onsterfelijkheid? Bijvoorbeeld met cyborg verbeteringen of transmenselijke downloads? Welke van die technologieën wint?"
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Alien, Noah Hawley, Disney Plus, Ridley Scott

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws