'Vikings' maakt een gigantische fout met dit detail

'Vikings' maakt een gigantische fout

Vikings is voorbij, maar weer is er een nieuwe fout gespot in de serie.

Jim Pedd, 6 januari 2022 11:07

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vikings is gebaseerd op historische personages en gebeurtenissen, maar weet daardoor ook heel wat historische fouten te maken. Er zit er ook een in het verhaal van Athelstan waar fans op wijzen.
Vikings eindigde in 2020 na zes seizoenen. In eerste instantie volgen we Ragnar Lothbrok en zijn reizen met zijn Viking-broeders. Hij ontvoerde vroeg in de serie de monnik Athelstan uit Lindisfarne en nam hem mee naar Kattegat om tot slaaf gemaakt te worden. Uiteindelijk eindigde Athelstan als een belangrijke figuur in de familie en het leven van Ragnar.

Foutje in Vikings
In Vikings zie je op een zeker moment dat Athelstan gekruisigd worden. Maar dat is volgens kijkers absoluut niet historisch correct.

De site Medievalists wijst erop dat er geen enkel bewijs is dat erop wijst dat er een christelijke monnik ontvoerd was voor vikingen en later als een apostel gekruisigd was. Dat terwijl maker Michael Hirst stelde dat zoiets zeker gebeurd is en hij daarover gelezen had.

Maar volgens de site Medievalists is het wel heel onwaarschijnlijk, want Athelstan wordt gekruisigd door christenen. Dat hij gekruisigd wordt, komt vooral over als een manier om de kruisiging van Jezus Christus belachelijk te maken en dat past natuurlijk niet.

Vikings zie je op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Vikings, History Channel, Athelstan, Michael Hirst

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws