search
Grote controverse rond nieuwe Disney-serie
Series / Nieuws

Grote controverse rond nieuwe Disney-serie

Snowdrop van Disney blijkt enorm controversieel in Zuid-Korea en dat na een gewonnen rechtszaak.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Snowdrop blijkt een behoorlijk controversiële serie te zijn van Walt Disney. De Zuid-Koreaanse serie weet behoorlijk veel kritiek te trekken.

Snowdrop is het acteerdebuut van Jisoo, onderdeel van de K-pop meidengroep Blackpink. Op papier lijkt de serie dan ook een makkelijke winnaar voor Disney, maar sinds de release halverwege december wordt deze enorm bekritiseerd.

Kritiek op Snowdrop
Het verhaal van Snowdrop speelt zich af in 1987, een cruciaal moment in de geschiedenis van Zuid-Korea.

Het land verschoof toen van dictatuur naar democratie nadat er een grote opstand onder studenten was voor eerlijke en vrije verkiezingen. Bescherming tegen Noord-Koreaanse interventie werd echter lange tijd misbruikt door het militaire regime van Zuid-Korea als reden voor zijn onderdrukking.

De serie focust zich op romance tussen een Zuid-Koreaanse student (gespeeld door Jisoo) en de Noord-Koreaanse spion (Jung Hae-in), en daarmee dus niet echt op de politieke intriges van die tijd.

Veel kijkers in Zuid-Korea zijn vooral boos over de vele punten in Snowdrop die niet kloppen. Er zijn 30 petities gestart om de serie te stoppen en van televisie te halen, die al 325.000 handtekeningen trokken. Dat valt dus zwaar tegen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen