Petitie om Disney+ serie stop te zetten en oproep om streamingplatform te boycotten

Petitie om Disney+ serie stop te zetten

De serie in kwestie kan rekenen op een storm van kritiek, nu dreigt er zelfs een boycot van de streamingdienst...

Geoffrey Ketels, 22 december 2021 11:45

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het succes dat Squid Game heeft weten te realiseren voor Netflix wil Disney+ graag evenaren met de Zuid-Koreaanse reeks Snowdrop. Dat is echter net even anders uitgedraaid dan het streamingplatform had verwacht...

De serie Snowdrop speelt zich af in het jaar 1987. Op dat ogenblik waren er in Zuid-Korea grote protesten aan de gang tegen het autoritaire regime. Deze protesten zorgden ervoor dat er in december van dat jaar democratische verkiezingen werden gehouden in het land.

In de reeks volgen we de studenten Im Soo-ho (Jung Hae-in) en Eun Young-ro (Kim Ji-soo). In het bijzonder belicht de serie hun beginnende romance. Uiteindelijk wordt echter duidelijk dat Soo-ho niet helemaal is wie hij op het eerste zicht leek te zijn.

Kritiek
Het heeft niet lang geduurd vooraleer de eerste kritiek hoorbaar was op de reeks Snowdrop. Deze eerste kritieken verschenen reeds in maart van dit jaar. Het was op dat ogenblik dat er delen van het plot waren gelekt. Daaruit bleek dat de mannelijke hoofdrolspeler eigenlijk een Noord-Koreaanse spion is welke doet alsof hij een pro-democratische Zuid-Koreaanse student is. Dat kon meteen op heel wat onbegrip rekenen in het land.

Het lekken van de eerste details zorgde ervoor dat er meteen een petitie werd opgestart om de productie een halt toe te roepen. Deze petitie werd in totaal door 226.000 mensen ondertekend. Nu is Disney+ echter begonnen met het uitzenden van de reeks en is er wederom een nieuwe petitie tegen gestart. Deze ontving tot dusver reeds meer dan 326.000 handtekeningen.

Voor Disney+ zal Snowdrop sowieso nog een flink staartje krijgen. Niet alleen wordt er in Zuid-Korea opgeroepen tot een boycot van de streamingdienst, daarnaast hebben verschillende bedrijven hun sponsordeals ondertussen teruggetrokken omdat ze niet geassocieerd willen worden met de reeks. Disney zelf blijkt niet meteen van plan te zijn om de serie offline te halen.

Lees meer over: serie, series, Disney, Disney Plus, Snowdrop

Populair nieuws