search
Apple TV+ komt met een opwindende nieuwe serie

Apple TV+ komt met een opwindende nieuwe serie

John Wilkes Booth krijgt straks een eigen serie op Apple TV+: Manhunt.

Jim Pedd
Apple TV+ heeft een nieuwe serie besteld: Manhunt. De miniserie draait om de jacht op Abraham Lincoln's moordenaar John Wilkis Booth.

De serie is gebaseerd op het enorm goed ontvangen en best-selling boek van James Swanson met dezelfde naam. Manhunt is een true crime serie die draait om de nasleep van de moord op Lincoln in het Ford's Theater. Tobias Menzies speelt een van de hoofdrollen in de serie.

Manhunt-serie
De show Manhunt wordt omschreven als "deels historische fictie, deels samenzweringsthriller" en is op Apple TV+ te zien als co-productie van Apple Studios en Lionsgate.

De miniserie wordt gemaakt door showrunner, schrijver en uitvoerend producent Monica Beletsky. Haar schrijfwerk omvatte onder meer Fargo, The Leftovers, Friday Night Lights en Parenthood. Verder worden afleveringen geregisseerd door Carl Franklin.

Menzies speelt straks de rol van Edwin Stanton, de minister van oorlog van Lincoln, die uiteindelijk de jacht op Booth opende. Menzies ken je vooral als Brutus in de serie Rome, maar ook als Edmure Tully in Game of Thrones, Prince Philip in The Crown en als Frank en Jonathan 'Black Jack' Randall in Outlander.

Aanbevolen artikelen