'The Witcher' seizoen 2 saboteert eigen plottwist

'The Witcher' seizoen 2 saboteert eigen plottwist

Het tweede seizoen van The Witcher gaat op een paar vlakken de mist in.

Jim Pedd, 7 januari 2022 09:09

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Hoewel The Witcher seizoen 2 het behoorlijk goed doet, weet de serie een van de plottwists rond het geliefde personage Eskel te verpesten.
Een van de geliefde personages die je ziet in het nieuwe seizoen is Eskel. Hij is een Witcher die zich nog best onbehoorlijk gedraagt richting Ciri. Maar voordat hij een band weet te bouwen met de prinses, blijkt hij besmet te zijn door een leshy en doodt Geralt hem uiteindelijk.

The Witcher-verhaal
Flashbacks in de afleveringen van The Witcher laten zien hoe goed de relatie tussen Geralt en Eskel wel niet was. Maar iedereen die fan is van de boeken en de games zal behoorlijk teleurgesteld zijn over de manier waarop Eskel neergezet wordt in de serie.

In de games zie je een verhaal waardoor Eskel's nijd jegens Ciri goed opgebouwd wordt. Hij bleek zelf een Law of Surprise-kind gekregen te hebben dat ook een prinses was. Maar dat liep behoorlijk anders af van rond Ciri.

De meerderheid van het verhaal van Eskel wordt dus geskipt in het tweede reeks van The Witcher, waardoor er maar weinig reden is voor Eskel om zo te werk te gaan.

In de franchise leer je dat Eskel en Geralt als broers waren. Voor Eskel kreeg hij het 'child of surprise' genaamd prinses Deidre, nadat hij haar vader gered had. Net als Geralt wijst Eskel zijn verantwoordelijkheid af voor Deidre, tot zij zich meldt bij Kaer Morhen. Daarna voltrekt zich een groot drama.

The Witcher seizoen 1 en 2 zie je nu op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Henry Cavill, Lauren Schmidt Hissrich

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws