'The Wheel of Time' maakt hier een grote fout mee

'The Wheel of Time' maakt hier een grote fout mee

The Wheel of Time-schrijver Brandon Sanderson vindt het een fout van Prime Video.

Jim Pedd, 9 januari 2022 10:32

Het tweede seizoen van Amazon-serie The Wheel of Time wordt momenteel opgenomen. De kans is groot dat men hetzelfde format volgt, en de serie dus maar acht afleveringen krijgt in z'n volgende seizoen. Een fout, als we een van de makers van de boeken mogen geloven.

Kritiek die op The Wheel of Time veel gegeven wordt, is dat de serie heel wat veranderingen doorvoert in het werk van Robert Jordan. Complete verhalen van personages worden gedumpt, en andere ontwikkelingen veranderd waardoor het niet meer kan lopen als in de boeken.

The Wheel of Time-verhaal
Een van die grootste kritieken komt voort uit 't feit dat er maar een beperkt aantal afleveringen gemaakt mag worden per seizoen.

Schrijver Brandon Sanderson nam de boekenreeks over nadat Robert Jordan overleden was en maakte de reeks op verzoek van diens vrouw en de uitgeverij. En consulteerde bij de serie en is nu kritisch op Reddit over de omvang van de serie.

Sanderson bevestigde dat de meeste wijzigingen in het verhaal noodzakelijk waren om de lange verhaallijnen rond meerdere personages in acht afleveringen van elk een uur te kunnen passen.

Daarmee lijkt The Wheel of Time af te stevenen op een moeilijke tijd, want het tweede boek (The Great Hunt) is nog veel grootser dan het eerste, The Eye of the World. We krijgen nieuwe personages te zien, culturen, locaties en het verhaal van de Dragon Reborn en ta'veren uit de Two Rivers worden voortgezet.

The Wheel of Time zie je op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Brandon Sanderson, Prime Video, Amazon

Populair nieuws