'The Walking Dead'-bedenker legt uit waarom het woord zombie verboden is

Waarom heten in The Walking Dead de zombies geen zombies maar walkers?

Jim Pedd, 09-01-2022 11:54

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman legt uit waarom zijn comics nooit het woord 'zombies' gebruiken. Kirkman liet zich beïnvloeden door het werk van zombie-legende George A. Romero en al zijn personages gebruiken namen als 'roamers', 'lurkers' en met name 'walkers' voor zombies.
Geen enkel personage heeft het woord zombie gebruikt. Ook in de complete serie van AMC gebeurt dat niet. In The Walking Dead zijn het walkers, in Fear the Walking Dead noemt men ze 'infected' en in de serie The Walking Dead: World Beyond wordt ernaar gerefereerd als 'empties'. Maar waarom!?

Geen zombies
In het nieuwe deel van Cutting Room Floor with Robert Kirkman, dat gepubliceerd is in The Walking Dead DELUXE #30 schrijft Kirkman over het gebruik van het woord 'zombie' in de comics en waarom het niet eens bestaat in de televisieversie.

"Ik begon het boek zonder het woord 'zombie' te gebruiken. Meestal schreef ik er gewoon omheen. Ik denk dat Glenn het een paar keer zegt, maar dat waren vergissingen. Toen bedacht ik 'lurkers' en 'roamers' als deel van de terminologie," aldus Kirkman.

"Na een tijdje, toen ik bij de tieners en twintigers in de comics kwam, dacht ik: 'fuck it, het zijn zombies. Ik ga ze maar gewoon zo laten noemen. Wie boeit het ook?'"

Maar toen AMC Networks begon met de adaptatie van de comics in 2010, was het showrunner en ontwikkelaar Frank Darabont die "de term zombie niet wilde gebruiken. Zijn gevoel was dat het niet zou bestaan in deze wereld als zombiefictie niet bestaat."

"En eerlijk gezegd, om dit verhaal te laten werken, kan het niet zo zijn dat mensen zeggen: 'Schiet ze in hun kop weet je, want het zijn net de zombies uit de Romero-films. Je MOET je aannemen dat dit een universum is waar George A. Romero de moderne zombie niet bedacht. En dus kwamen we met de term 'walkers' voor de serie."

The Walking Dead zie je op Netflix.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Walking Dead, Robert Kirkman, AMC, Zombie

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in