Netflix-serie verslindt 'Hawkeye' van Disney+ wel heel hard als het op kijkcijfers aankomt

Netflix-serie verslindt 'Hawkeye' van Disney+

Het MCU mag de bioscopen dan wel overheersen, wat televisie betreft gaat dat minder op.

Jim Pedd, 12 januari 2022 07:48

2022 is begonnen en de serie Hawkeye zakt nu al terug in de kijkcijferlijsten. De serie stond bovenaan de Nielsen-kijkcijfers, maar valt nu al van de troon. En dat blijkt een behoorlijk harde val te zijn.
Hawkeye werd nu nog maar 527 miljoen minuten bekeken door fans van het Marvel Cinematic Universe. De Netflix-serie Lost in Space wint en staat met 1,01 miljard minuten soeverein bovenaan. De top vijf wordt afgerond door The Wheel of Time (509 miljoen minuten), La Casa de Papel (426 miljoen minuten) en Jurassic World: Camp Cretaceous (337 miljoen minuten).

Kijkcijfers deze week
Het is heel erg de vraag of Hawkeye een tweede seizoen gaat krijgen bij Disney+. Tot nu toe kreeg pas 1 serie van Marvel Studios voor Disney+ een nieuw seizoen en dat was Loki.

Dat gold niet voor Hawkeye. Wel vertelde regisseur Rhys Thomas al eens dat hij niet wist of er een nieuw seizoen kon komen. Dat hing volgens hem af van de kijkcijfers en ontvangst. "Ik ben oprecht benieuwd om te zien waar het heengaat met Hailee [Steinfeld]s personage. En ja, ik zou met alle plezier nog eens door de straten van het MCU willen wandelen."

Voor Lost in Space geldt dat de serie nu echt voorbij is, na drie seizoenen.

Hawkeye zie je op Disney+. De serie Lost in Space binge je in zijn geheel op Netflix.
Bron: Comic Book

Lees meer over: Hawkeye, Disney Plus, Netflix, Lost in Space

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws