search

Ons nieuws van woensdag 12 januari 2022

Serie over vrouwelijke 'Zorro' van 'Book of Boba Fett'-regisseur komt er nog steeds
Series / Nieuws

Serie over vrouwelijke 'Zorro' van 'Book of Boba Fett'-regisseur komt er nog steeds

Het heeft even geduurd, maar de sinds 2020 geplande serie heeft een nieuwe thuishaven gevonden.

Eind 2020 werd al bekendgemaakt dat regisseur Robert Rodriguez (The Book of Boba Fett) en zijn zus, scenarist/regisseur Rebecca Rodriguez (Snowpiercer) een serie ontwikkelen over een vrouwelijke versie van Zorro. Nu is er eindelijk meer bekend over de serie.

De nieuwe serie zal gaan over Sola Dominguez, een jonge Latina die uit is op wraak wanneer haar vader wordt vermoord en de gedaante aanneemt van Zorro. Haar leven is in gevaar wanneer ze de identiteit van verschillende criminele organisaties onthult.

Een nieuwe thuishaven
Het project zou oorspronkelijk gemaakt worden door CBS Studios en Universal TV om vervolgens uitgezonden te worden door NBC. NBC zag echter af van de serie, maar The CW nam de serie maar al te graag over. Sean Tretta (Mayans M.C.) zal dienst doen als scenarist en showrunner.

Actrice Sofia Vergara was eerder bij het project betrokken als uitvoerend producent, maar heeft nu voor de taak bedankt.

Rodriguez was ruim 20 jaar geleden ook al bijna betrokken bij een Zorro-project. Eigenlijk zou hij The Mask of Zorro met zijn maat Antonio Banderas regisseren, maar die eer lag uiteindelijk bij Martin Campbell.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'How I Met Your Mother' herleeft in nieuwe serie
Series / Nieuws

'How I Met Your Mother' herleeft in nieuwe serie

How I Met Your Father brengt in veel opzichten ook een eerbetoon aan de hit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
How I Met Your Father-producenten zeggen dat de nieuwe serie zal verwijzen naar How I Met Your Mother - de show die als grote inspiratiebron dient.

De nieuwe serie, een standalone sequel, is bedacht door Isaac Aptaker en ELizabeth Berger en heeft hoofdrollen voor Hilary Duff, Chris Lowell, Francia Raisa, Josh Peck, en een belangrijke rol voor Kim Cattrall.

How I Met Your Father
Centraal in How I Met Your Father staat Sophie, een rol van Duff. Zij moet daten in 2021 en met haar vrienden door het leven gaan. De serie gaat op 18 januari van start op Hulu en krijgt een eerste seizoen van 10 afleveringen.

In een virtueel TCA-panel vertelde Aptaker dat How I Met Your Father geen reboot van het origineel is. Wel bevat de boel grappen en referenties die nieuwkomers en fans helpen de boel beter te accepteren. Duff hintte er verder naar dat de serie "veel beloningen heeft voor mensen die houden van het origineel als ze bij ons blijven."

Uitvoerend producent en regisseur Pamela Fryman: "Vanaf dag één met onze maskers op, begonnen we met de repetities en wisten we dat we iets moois in handen hadden."

Hier in Nederland zie je How I Met Your Father vermoedelijk op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sharon Stone boekt belangrijke rol in 'The Flight Attendant' seizoen 2
Series / Nieuws

Sharon Stone boekt belangrijke rol in 'The Flight Attendant' seizoen 2

Haar personage gaat veel te maken met dat van hoofdrolspeler Kaley Cuoco.

De Oscar-genomineerde Sharon Stone heeft een belangrijke rol gescoord in het tweede seizoen van de komische thriller-serie The Flight Attendant van HBO Max.

Stone zal in de serie de rol spelen van Lisa Bowden, de moeder van Kaley Cuoco's hoofdpersonage Cassie. De twee zijn vervreemd geraakt van elkaar geraakt na jaren te hebben geworsteld met het alcoholisme van Cassie.

[b]Een nieuw hoofdstuk

In het nieuwe seizoen zien we hoe Cassie op nuchtere wijze haar leven leidt in Los Angeles, en ondertussen voor de CIA werkt. Tijdens een missie aan de andere kant van de wereld is ze getuige van een moord en raakt ze verzeild in een web van internationale intrige.

Naast Cuoco en Stone zijn er in de serie rollen weggelegd voor oude bekenden Zosia Mamet, Griffin Matthews, Deniz Akdeniz, Rosie Perez, T.R. Knight, Yasha Jackson en Audrey Grace Marshall. Andere nieuwkomers zijn Mo McRae, Callie Hernandez en J.J. Soria.

The Flight Attendant is een creatie van Steve Yockey, die de serie samen met Natalie Chaidez runt. Beide namen zijn ook uitvoerend producenten, net als Cuoco, Greg Berlanti, Sarah Schechter, David Madden, Suzanne McCormack en Silver Tree.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 dikke aanraders (series) die snel op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

3 dikke aanraders (series) die snel op Netflix verschijnen

Op Netflix komen binnenkort weer drie compleet nieuwe series online.

Iedere week verschijnen er wel een paar nieuwe series of seizoenen van lopende series op Netflix. Hieronder drie tips voor gloednieuwe series die je binnenkort op Netflix vindt.

After Life | Seizoen 3 vanaf vrijdag

Een schrijver voor een krant probeert de dood van zijn vrouw te verwerken. Hij verandert in een norse man om zo de mensen die hem willen helpen op een afstand te houden. Dit is het laatste seizoen, met uiteraard weer Ricky Gervais in de hoofd..



Archive 81 | Seizoen 1 van vrijdag

Archivaris Dan Turner wordt aangesteld als archivaris om een collectie van beschadigde videobanden te restaureren uit het jaar 1994. Het gaat daarbij concreet om het werk van de documentairemaakster Melody Pendras. Zij deed onderzoek naar een gevaarlijke sekte die haar activiteiten ontplooide in een nabijgelegen appartementencomplex.



Ozark | Seizoen 4 - Deel 1 van 21 januari

Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. Netflix brengt het laatste seizoen uit in twee delen. Het is nog onbekend of deel twee ook in 2022 verschijnt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Turkse drugsbaas in 'Undercover' kan eigenlijk geen woord Nederlands
Series / Nieuws

Turkse drugsbaas in 'Undercover' kan eigenlijk geen woord Nederlands

Murat Seven is helemaal geen Belg, maar een acteur uit Duitsland.

Het derde en recent afgeronde seizoen van Undercover gaf een mooi kijkje in de keuken van een Turks/Belgische maffiafamilie, met onder meer acteurs Nazmiye Oral en Murat Seven als de kopstukken.

Acteur Murat Seven speelde het personage Serkan Bulut die zowel Vlaams als Turks spreekt. Niet zo verwonderlijk zou je zeggen. Maar het blijkt dat Seven afkomstig is uit Duitsland en geen woord Vlaams sprak voor hij startte aan de serie.

Spoedcursus Vlaams
De acteur moest voorafgaand aan de opnames een spoedcursus Vlaams volgen, inclusief accent. "Ik heb mensen laten denken dat ik Nederlands ben," aldus de Undercover-acteur tegenover het Belgische Proximus.

"Achteraf heb ik nog eens met Joël (regisseur, red.) gesproken om te vragen of mijn accent echt wel oké was. Het voordeel met Serkan is ook dat hij als personage niet in het Nederlands is opgevoed, dus hij mocht wel een accent hebben. Mijn grootste angst was alleen dat hij een Duits accent zou krijgen," gaf Seven toe.

Een andere opvallende rol en misschien wel de beste was voor Gökhan Girginol. Hij speelde Timur, de rechterhand van Serkan. Bingewatch nu het gehele derde seizoen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe Netflix-serie blijkt kijkcijferkanon
Series / Nieuws

Deze nieuwe Netflix-serie blijkt kijkcijferkanon

The Witcher seizoen twee is erg goed bekeken en staat gelijk in de toplijst.

Netflix heeft in de afgelopen jaren een heel aantal grote publiekstrekkers weten te lanceren. Waar je misschien zou denken dat de meest bekeken serie Stranger Things is, moet deze het kijkcijferkanon Bridgerton voor zich dulden.

Ook The Witcher staat er goed op bij de Netflix-abonnees. Het tweede seizoen is nu de Top tien best bekeken series binnengedrongen. Het seizoen is na een kleine maand al zo'n 462,5 miljoen uren afgespeeld.

Top tien best bekeken series
Hieronder zie je de lijst met series die het meest aantal uren zijn bekeken in de eerste 28 dagen na de release op Netflix. De drie bovenste series zijn Bridgerton (seizoen 1), Stranger Things (seizoen 3) en zoals al aangegeven het eerste seizoen van The Witcher.

De lijst zal dit jaar nog wel even door elkaar geschud worden met de komst van nieuwe seizoenen van Bridgerton, Stranger Things en You. Seizoen drie van The Witcher gaat dit jaar in productie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt 'Undercover' seizoen 4 er eigenlijk wel?
Series / Nieuws

Komt 'Undercover' seizoen 4 er eigenlijk wel?

Nu het derde seizoen is afgerond… Komt er ook een vierde op Netflix?

Afgelopen weekend verscheen de laatste aflevering van seizoen drie van Undercover op Netflix. In de serie werd duidelijk hoe het verhaal over Bob, Ferry en de Turkse drugsdealers wordt afgerond. Maar komt er ook een vierde seizoen?

Let op: SPOILERS!!

Het antwoord daarop lijkt simpel: ja. Het einde van seizoen drie lijkt daar namelijk op te hinten. Ondanks dat het leven van Ferry van acteur Frank Lammers er wel eens beter voor heeft gestaan, staat niets hem in de weg om een nieuw XTC-imperium op te bouwen.

Verleden jaar sprak Manify over een volgend seizoen met Lammers. "We kunnen dat nu wel tegen jou zeggen, maar dan moeten we je omleggen. Dan is de volgende krantenkop: 'Journalist gevonden in sloot'," was zijn reactie.

Maar hij heeft er zeker zin in: "Laat ik het zo zeggen: wat mij betreft blijf ik Ferry spelen zolang de scripts goed zijn en ik er plezier in heb. Ik hou van die rol en ik hou van de mensen met wie we Undercover al een paar seizoenen maken."

Begin 2023?
Tussen de drie verschenen seizoenen zat steeds meer dan een jaar, dus de kans is groot dat we seizoen 4 ergens begin 2023 op Netflix zien. Bingewatch nu het gehele derde seizoen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mark Ruffalo en Hugh Laurie in Netflix-serie 'All The Light We Cannot See'
Series / Nieuws

Mark Ruffalo en Hugh Laurie in Netflix-serie 'All The Light We Cannot See'

De nieuwe miniserie van de streamingdienst speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Mark Ruffalo en Hugh Laurie zijn gestrikt voor twee van de hoofdrollen in de nieuwe Netflix-miniserie All The Light We Cannot See.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige Pulitzer Prize-winnende boek van de Amerikaanse auteur Anthony Doerr. Dit boek werd uitgegeven in 2014 en volgt een blind, Frans meisje genaamd Marie-Laure LeBlanc en een Duits jochie genaamd Werner Pfennig, wiens paden kruisen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een uniek hoofdpersonage
De voor drie Oscars genomineerde Ruffalo en tienvoudig Emmy-genomineerde Laurie zijn de nieuwste toevoegingen aan de cast van de miniserie. Ze worden vergezeld door de eerder aangekondigde Aria Mia Loberti, een jonge actrice met een zichtbeperking die de rol van Marie-Laure voor haar rekening neemt. De regie is in handen van Shawn Levy (Free Guy), die een script van Steven Knight (Peaky Blinders) verfilmt.

Ruffalo speelt de rol van Marie-Laure's vader Daniel LeBlanc, de slotenmaker van het Natuurlijk Historisch Museum van Parijs. Laurie speelt op zijn beurt de rol van Marie-Laure's oom, een afvallige WOI-veteraan die met posttraumatische stress heeft te kampen.

De opnames van All The Light We Cannot See moeten later dit jaar beginnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Queen of the South' seizoen 5 in april op Netflix?
Series / Nieuws

'Queen of the South' seizoen 5 in april op Netflix?

Het vijfde en laatste seizoen van de reeks moet eindelijk binnenkort op Netflix verschijnen...

Goed nieuws voor fans van de serie Queen of the South! USA Network heeft eindelijk groen licht gegeven aan de reeks om op Netflix te verschijnen. In de Verenigde Staten werd er zelfs reeds een releasedatum bekend gemaakt.

Fans van deze serie hebben er best even op moeten wachten. De Coronapandemie zorgde er immers voor dat de opnames van het vijfde seizoen verschillende keren uitgesteld moesten worden. Gelukkig is er nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel.

In juni verscheen de laatste aflevering van dit seizoen reeds in de Verenigde Staten op USA Network. Dat heeft ervoor gezorgd dat deze laatste nu de goedkeuring heeft gegeven aan Netflix om ze op te nemen in haar aanbod.

April
In de Verenigde Staten zal het vijfde seizoen van Queen of the South op Netflix verschijnen op 5 april van dit jaar. Ondanks het feit dat dit nog niet officieel is bevestigd kunnen we verwachten dat ook andere regio's het vijfde seizoen rond deze tijd mogen verwachten.

Het vijfde seizoen is jammer genoeg ook meteen het laatste voor deze geliefde serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Gunn maakt nog een DC-serie!
Series / Nieuws

James Gunn maakt nog een DC-serie!

Peacemaker is blijkbaar niet het enige televisieproject van maker James Gunn.

Aankomende donderdag gaat Peacemaker van start op HBO Max. De serie is een spin-off van de film The Suicide Squad en gemaakt door James Gunn.

Nu blijkt dat Gunn aan nog een DC-project werkt. Dat onthulde hij tegenover Collider.

Nog een DC-project
Toen Gunn gevraagd werd of hij betrokken was bij nog een DC-project, probeerde hij zo weinig mogelijk te vertellen. Maar hij onthulde ten minste iets kleins:

"Weet je, we zetten stappen vooruit. Dat blijft gebeuren. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik weet dat het op heel korte termijn gebeurt. Ik had er afgelopen avond en vanochtend mee te maken."

Vervolgens vroeg Collider of het om een televisieproject of een film ging. Waarop Gunn zei: "Het s televisie. Daar ga je."

Of het een The Suicide Squad spin-off is, of een andere onderneming voor DC is niet bekend. Wel weten we dat Gunn nu druk is met Guardians of the Galaxy Vol. 3 voor Disney en Marvel Studios en dus pas over een jaar of anderhalf jaar tijd zal hebben.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai'-makers over die enorme schok in seizoen 4
Series / Nieuws

'Cobra Kai'-makers over die enorme schok in seizoen 4

Hoe gaat de serie Cobra Kai door met z'n vijfde seizoen op Netflix?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De producenten van Cobra Kai gaan in een nieuw interview in op de toekomst van Miguel. De beslissing van het personage schokte heel wat fans aan het einde van de laatste aflevering van het vierde seizoen. Let op: Vanaf hier volgen SPOILERS!

Cobra Kai seizoen 4 is misschien wel het beste tot nu toe van de serie van Netflix. De boel scoort een uitzonderlijk hoge 100% op Rotten Tomatoes en zet met het nieuwe seizoen weer flinke nieuwe verhalen op.

Cobra Kai seizoen 4
Aan het einde van seizoen 4 zie je hoe Miguel besluit op een bus naar Mexico City te stappen, waarmee vragen rijzen over de toekomst van het personage.

In een interview vertelde Josh Hurwitz dat het personage een toekomst heeft in de serie:

"Een van de grote thema's van de Karate Kid-franchise en zeker ook van Cobra Kai, ligt bij mentoren, studenten, ouders en kinderen. Als het op Miguel aankomt, praten we al over zijn vader vanaf het eerste begin van de serie."

En dat wordt dus ook verkend in de toekomst: "We gaan verkennen hoe het met Miguel zit, waar hij vandaan komt en wie zijn vader was." En dus gaat hij naar z'n thuisland!

Cobra Kai zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie verslindt 'Hawkeye' van Disney+ wel heel hard als het op kijkcijfers aankomt
Series / Nieuws

Netflix-serie verslindt 'Hawkeye' van Disney+ wel heel hard als het op kijkcijfers aankomt

Het MCU mag de bioscopen dan wel overheersen, wat televisie betreft gaat dat minder op.

2022 is begonnen en de serie Hawkeye zakt nu al terug in de kijkcijferlijsten. De serie stond bovenaan de Nielsen-kijkcijfers, maar valt nu al van de troon. En dat blijkt een behoorlijk harde val te zijn.

Hawkeye werd nu nog maar 527 miljoen minuten bekeken door fans van het Marvel Cinematic Universe. De Netflix-serie Lost in Space wint en staat met 1,01 miljard minuten soeverein bovenaan. De top vijf wordt afgerond door The Wheel of Time (509 miljoen minuten), La Casa de Papel (426 miljoen minuten) en Jurassic World: Camp Cretaceous (337 miljoen minuten).

Kijkcijfers deze week
Het is heel erg de vraag of Hawkeye een tweede seizoen gaat krijgen bij Disney+. Tot nu toe kreeg pas 1 serie van Marvel Studios voor Disney+ een nieuw seizoen en dat was Loki.

Dat gold niet voor Hawkeye. Wel vertelde regisseur Rhys Thomas al eens dat hij niet wist of er een nieuw seizoen kon komen. Dat hing volgens hem af van de kijkcijfers en ontvangst. "Ik ben oprecht benieuwd om te zien waar het heengaat met Hailee [Steinfeld]s personage. En ja, ik zou met alle plezier nog eens door de straten van het MCU willen wandelen."

Voor Lost in Space geldt dat de serie nu echt voorbij is, na drie seizoenen.

Hawkeye zie je op Disney+. De serie Lost in Space binge je in zijn geheel op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'The Last of Us' nu al een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt 'The Last of Us' nu al een tweede seizoen?

Er was nog geen aflevering van The Last of Us te zien, maar toch...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO-verfilming The Last of Us is de duurste productie in de geschiedenis van het netwerk. De serie volgt losjes het verhaal van de twee games en laat zien hoe Joel en Ellie op een reis door de Verenigde Staten gaan, in een poging een geneesmiddel te laten maken voor een schimmelinfectie die de beschaving ten val heeft gebracht.

Het eerste seizoen wordt al een tijdje opgenomen in Calgary. We hebben nu al een rits foto's van de set gezien, veelal van een afstandje gemaakt, en die laten een behoorlijk grootse aanpak zien.

The Last of Us-setvideo
Opvallend genoeg verscheen er een setvideo van The Last of Us online, die erop lijkt te wijzen dat een tweede seizoen groen licht gekregen heeft.

Op het beeld, dat je onderaan dit bericht ziet, zie je een crewlid die een hoodie draagt die de tekst The Last of Us Season 1 heeft. Daarmee lijkt het erop dat er een tweede seizoen komt.

Dat is natuurlijk geen grote verrassing, want showrunner Craig Mazin liet al eens weten dat een tweede seizoen waarschijnlijk is als het eerste goed ontvangen wordt.

Allicht dat HBO zoveel vertrouwen heeft, dat men daarom al een tweede reeks besteld heeft. Hieronder het beeld:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Sandman' zit vol seks en geweld
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Sandman' zit vol seks en geweld

The Sandman van Netflix heeft een rating gekregen en wordt nog tof.

Netflix heeft de rating van de aankomende televisieverfilming van The Sandman onthuld.

Volgens de streamingdienst krijgt de serie een TV-MA rating wegens grof taalgebruik, geweld en seks. Dat zal geen verrassing zijn voor lezers van de oorspronkelijke comics, die vaak ook op de 'volwassen' lezers gericht was met de bloederige content. In recente jaren werd The Sandman zelfs opnieuw uitgegeven onder DC's Black Label, dat gericht is op volwassenen.

The Sandman-serie
The Sandman is bedacht door Neil Gaiman en heeft illustraties van onder met Sam Kieth en Mike Dringenberg. The Sandman liep tussen 1989 en 1996.

De serie draait om Dream, a.k.a. Morpheus, een lid van de zeven Endless. Aan het begin wordt hij vastgezet door de Order of Ancient Mysteries. Maar hij weet te ontkomen en gaat op reis om zijn verloren objecten van macht terug te halen.

The Sandman komt daarbij onder meer Lucifer en de Death tegen. Door de thema's en hoge kwaliteit van verhalen, wordt The Sandman nog altijd gezien als een van de beste comic-reeksen die ooit geschreven zijn.

Er werden heel wat pogingen gedaan om een serie te maken, maar pas bij Netflix wilde het lukken. De serie wordt dit jaar verwacht.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toffe 'Hell or High Water' wordt nu ook een serie
Series / Nieuws

Toffe 'Hell or High Water' wordt nu ook een serie

De behoorlijk toffe film Hell or High Water wordt nu ook een serie.

Fox heeft bevestigd dat er gewerkt wordt aan een verfilming van de Oscar-genomineerde film Hell or High Water uit 2016. Het gaat om een televisieserie die snel te zien moet zijn.

Hell or High Water werd geregisseerd door David Mackenzie en geschreven is door Taylor Sheridan. Het verhaal van de film volgde twee broers, gespeeld door Chris Pine en Ben Foster, die besluiten meerdere banken te overvallen die allemaal op het punt staan hun familieboerderij failliet te laten gaan. En dat terwijl ze achtervolgd worden door twee Texas Rangers.

Hell or High Water-serie
Variety meldt dat de serie ontwikkeld wordt door Fox Entertainment.

De bedoeling is om Hell or High Water afleveringen van elk een uur te geven. De producenten van de film, Sidney Kimmel, John Penotti, Carla Hacken, Gigi Pritzker, Rachel Shane, en Julie Yorn zijn betrokken als producenten bij de serie. Verder schrijft Jessica Mecklenburg aan de pilot.

Fox kwam ook al met een synopsis voor Hell or High Water. Die luidt als volgt:

"Als een meedogenloze olietycoon probeert een ranching gemeenschap in West Texas te plunderen, ontwijken twee lokale broers een Texas Rangers en strijden ze om te behouden wat van hen is: bankoverval na bankoverval, wat de gevolgen ook zijn."

We weten niet wanneer en waar Hell or High Water te zien moet zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.