search
'Hawkeye'-maker snapt boze fans wel na controversiële scène na de aftiteling
Series / Nieuws

'Hawkeye'-maker snapt boze fans wel na controversiële scène na de aftiteling

De componist van Hawkeye kan zich goed voorstellen dat fans iets anders verwacht hadden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Rogers: The Musical-componist en co-lyricist Marc Shaiman begrijpt de reactie van teleurgestelde fans wel op de scène na de aftiteling van Hawkeye.

De zesdelige Marvel Studios-serie was op streamingdienst Disney+ te zien. Clint Barton werkt daarin samen met Kate Bishop en confronteert de machtige vijanden die hij in zijn tijd als Ronin gemaakt heeft. Een van de highlights van Hawkeye is vermoedelijk helemaal aan het begin te zien, Never Meet Your heroes. Daarin zie je Clint en zijn kinderen de Broadway-show Rogers: The Musical bezoeken. Hoewel Clint het er niet mee eens zijn, waren de cheesy lyrics en choreografie een hit bij de vele musical-liefhebbende Marvel-fans.

Na de aftiteling
Na de epische finale, waarin het duo het opnam tegen de Tracksuit Maffia en hun baas, zie je de aftiteling. En zoals gebruikelijk bij een Marvel-serie, zie je daarna ook nog een scène.

Maar waar je vaak bij Marvel-films en -series een scène ziet die hint naar de toekomst, geldt voor deze serie van Marvel Studios niet dat er zoiets te zien is. In plaats daarvan zie je het musicalnummer. En Shaiman vindt het begrijpelijk dat mensen het er niet helemaal mee eens waren.

"Ik begrijp dat er een boel mensen waren die een scène verwacht hadden, en ook gehoopt hadden op een scène, die hintte naar de toekomst van het MCU. Ik begrijp dat volkomen. Maar het was moeilijk om te weten dat als we ons werk goed zouden hebben gedaan, we iets gemaakt zouden hebben waar niet iedereen blij van werd. Het is bijna bitterzoet, maar om in het Marvel Cinematic Universe te zijn, is gestoord," aldus de componist.

Hawkeye binge je nu in zijn geheel op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen