search
Nieuw op Netflix de spannende thrillerserie 'The Journalist'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix de spannende thrillerserie 'The Journalist'

Er worden in de reeks alvast heel wat verschillende taboes behoorlijk stevig aangepakt...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het jaar 2019 verscheen er een film met de naam The Journalist die behoorlijk wat stof deed opwaaien, vooral in Japan. Vanaf vandaag is op Netflix de gelijknamige reeks terug te vinden die de reputatie van de eerder verschenen film duidelijk alle eer aan zal weten te doen.

The Journalist vertelt het verhaal van Anna Matsuda. Zij is een journalist die werkt voor de Toto Newspaper. Het gaat hierbij om een nieuwsblad welke over de reputatie beschikt best een buitenbeentje te zijn in de wereld van de media.

Matsuda heeft er haar doel van gemaakt om ingewikkelde kwesties die deel uitmaken van de Japanse samenleving aan de kaak te stellen. Dat dit niet altijd even voor de hand liggend is spreekt voor zich.

Taboes
Er worden door de reeks, gelijkaardig als de film in het jaar 2019, verschillende maatschappelijke taboes stevig aangepakt. De cast van deze reeks bestaat uit vooral in Japan toch wel best gerenommeerde namen als Ryoko Yonekura, Go Ayano en Ryusei Yokohama.

Interessant om weten is bovendien ook dat de regie van de reeks in handen is van Michihito Fuji. Het betreft hier dezelfde regisseur die ook verantwoordelijk was voor de eerder verschenen film.

Het eerste seizoen van de serie The Journalist is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix. De onderstaande trailer geeft je alvast een leuk voorsmaakje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen