search
Doodsteek voor het Arrowverse als The CW verkocht wordt
Series / Nieuws

Doodsteek voor het Arrowverse als The CW verkocht wordt

Het Arrowverse staat enorm onder druk blijkt opvallend genoeg uit een nieuw bericht.

Er is een biedingsoorlog begonnen rond The CW en die heeft een onverwachte wending genomen. TV-gigant Nextstar heeft nu namelijk volgens The Hollywood Reporter 't hoogste bod uitgebracht. Als dat succesvol is, zou alle originele programmering van The CW mogelijk weggehaald kunnen worden.

Nextstar wil The CW toevoegen aan zijn alsmaar groeiende verzameling van tv-netwerken. Nextstar zal volgens een insider van de industrie "The CW niet op dezelfde wijze runnen".

Overname van The CW
Nextstar draait qua omzet vooral op dure politieke advertenties. De commerciële besluiten van het bedrijf zijn vooral gericht op het vrijmaken van zendtijd voor toekomstige verkiezingsjaren. Om die reden zou Nextstar indien 't een meerderheidsaandeel krijgt in The CW, kunnen betekenen dat het de volledige line-up uitwist.

The CW's algemene strategie zou dus ook fors kunnen verschuiven. Programmering van andere studio's in plaats van het maken van originele content, hoort daarbij.

Omdat The CW financieel worstelt, zou het netwerk wellicht iets soepeler kunnen draaien indien het vooral materiaal inkoopt bij andere partijen. Nextstar zou DC-series als The Flash en Riverdale zomaar eens kunnen annuleren.

De vraag is wat er dan met al die franchises gebeurt. Wellicht dat andere zenders de boel overnemen, zodat 't wel blijft bestaan, maar is The CW dus klaar en de toekomst van het Arrowverse vooralsnog ongewis.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen