Het Arrowverse staat te koop

Het Arrowverse staat te koop

WarnerMedia wil van The CW af want de zender doet het niet goed genoeg.

Jim Pedd, 7 januari 2022 07:52

Na zestien jaar lijkt het erop dat WarnerMedia en ViacomCBS van plan zijn om The CW te verkopen.
De zender werd in 2006 opgericht als combinatie van The WB en UPN en is het thuis van heel wat populaire series, waaronder met name een hele reeks DC-series. Denk maar aan The Flash en Superman & lois, maar ook andere populaire series zoals The Vampire Diaries en Riverdale.

The CW verkopen
The CW trok nooit de hoge kijkcijfers die andere televisiezenders trokken in de Verenigde Staten. Maar de fans bleven behoorlijk loyaal.

De televisiezender The CW deed al jaren zijn best om te groeien. In 2021 breidde The CW uit naar de mogelijkheid om zeven dagen per week uit te zenden. Bovendien onderzoekt The CW de mogelijkheid om samen te werken met HBO Max om nieuwe series te ontwikkelen.

The Hollywood Reporter schrijft nu dat WarnerMedia en ViacomCBS de mogelijkheid onderzoeken om The CW te verkopen. Een mogelijke koper is Nexstar, een mediagigant die 199 lokale televisiestations in handen heeft.

Tegelijk willen de twee bedrijven wel de streamingrechten in handen houden. Mocht het doorgaan, is het heel erg de vraag waar het straks heen zal gaan met de series.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: WarnerMedia, The CW, Arrowverse, The Flash

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws