Oef! Ondanks succesvolle Arrowverse was The CW nooit winstgevend!?

Ondanks Arrowverse was The CW nooit winstgevend!?

The CW wordt verkocht en dat heeft te maken met het gebrek aan winstgevendheid.

Jim Pedd, 7 januari 2022 om 14:16

The CW was niet winstgevend, ondanks de vele succesvolle en langlopende series die de televisiezender maakte.
De zender werd in 2006 opgericht toen zowel The WB als UPN samengevoegd werden. The WB had prominente series als Seventh Heaven en Buffy the Vampire Slayer en UPN series als Star Trek: Voyager en Veronica Mars. Na de fusie bleef The CW toegewijd aan op jongeren geënte producties.

Heel wat successen
Hoewel The CW wat flops maakte (denk aan Frequency), scoorde men heel wat overwinningen waaronder Supernatural (dat 15 seizoenen gemaakt werd en begon toen het netwerk nog The WB heette), de moderne versie van Riverdale (met 6 seizoenen) en The CW is het thuis van het Arrowverse.

Dat is een onderling verbonden universum van series gebaseerd op DC Comics materiaal. Maar volgens The Hollywood Reporter maakte de zender nooit winst.

The CW is nu ook minder winstgevend doordat de series niet langer verkocht worden aan Netflix, maar toebedeeld zijn aan minder populaire online plekken zoals HBO Max en Paramount+. Die partners willen de wereldwijde distributierechten in handen hebben, terwijl dat de voornaamste inkomstenbron was van The CW.

Overigens is het belangrijk om op te merken dat filmstudio's nogal moeilijk werken als het op financiën aankomt. Zo zou Bohemian Rhapsody geen winst hebben gemaakt, al bedroeg de box office 911 miljoen dollar.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The CW, Arrowverse, WarnerMedia, ViacomCBS

Informatie over de serie: The Flash

Populair nieuws