Netflix werkt aan veelbelovende Australian Open docuserie

Netflix werkt aan Australian Open docuserie

Eerder verscheen er ook reeds een docuserie over tennisspeelster Naomi Osaka...

Geoffrey Ketels, 17 januari 2022 om 14:05

Deze nacht is in Australië de Australian Open, één van de grote Grand Slam toernooien van het jaar begonnen. Tegelijkertijd heeft Netflix bekend gemaakt dat ook zij aanwezig zal zijn tijdens deze twee weken. Het doel? Het filmen van beeldmateriaal voor een gloednieuwe docuserie die in de maak is.
Het is niet voor het eerst dat Netflix interesse toont in de tenniswereld. Vorig jaar verscheen dan ook bijvoorbeeld reeds de docuserie rond Naomi Osaka op de streamingdienst. Deze reeks werd behoorlijk goed onthaald waardoor Netflix hier duidelijk mee verder wil gaan. Deze keer is dus de Australian Open aan de beurt!

Indrukwekkende samenwerkingen
Dat Netflix het met de reeks grondig wil aanpakken is alvast duidelijk. Ze heeft dan ook samenwerkingen afgesloten met zowel de ATP Tour, de WTA Tour als ATP Media. Bovendien benadrukt de streamingdienst dat er buiten de Australian Open ook overeenkomsten zijn met de andere drie grand slam toernooien. Dit zal dus ongetwijfeld heel wat uniek beeldmateriaal opleveren!

De docuserie zal worden geproduceerd door Box to Box Films. De kans is vrij groot dat je deze naam al eens eerder hebt gehoord wanneer je geïnteresseerd bent in docu-series. Dezelfde productiemaatschappij was immers eerder ook al verantwoordelijk voor de reeks Formula 1: Drive to Survive. Daarnaast was ze in het verleden ook verantwoordelijk voor Make Us Dream welke werd geplaatst op Amazon Prime Video.

Het is tot dusver nog niet bekend wanneer deze gloednieuwe docuserie zal verschijnen op Netflix.

Lees meer over: Australian Open, docuserie, serie, Netflix

Populair nieuws