Deze 'Game of Thrones'-serie is veel opwindender dan 'House of the Dragon'

House of the Dragon is cool. Maar 10.000 Ships klinkt eigenlijk nog toffer.

Jim Pedd, 19-01-2022 09:07

Er zijn heel wat spin-offs van Game of Thrones in de maak. House of the Dragon is de hoogst geanticipeerde, maar er is er nog een opwindendere in de maak: 10.000 Ships.
Game of Thrones eindigde in mei 2019 na acht seizoenen en kreeg gedurende al die seizoenen heel wat kijkers aan HBO geboeid. Gek is het dus niet dat er druk gewerkt wordt aan een spin-off die draait om de burgeroorlog onder de familie Targaryen. Maar ook echt interessant is 10.000 Ships. In dit artikel vertellen we je waarom.

10.000 Ships
De serie volgt Princess Nymeria, die twee decennia over Dorne heerste. Haar verhaal speelt zich duizend jaar eerder af dan Game of Thrones en is het vroegste project in de tijdlijn van Westeros.

De legende van Nymeria is dat, terwijl zij de Summer Sea over stak, ze haar complete vloot aan schepen moest verbranden om te ontkomen aan de drakenheren van Essos.

Het is een verkenning van een heel nieuw verhaal, en een nieuw gebied. Dorne zagen we immers nog niet heel erg uitgebreid in de franchise en het volle potentieel is tot nu toe niet benut. 10.000 Ships zou dus zomaar eens daar meer van kunnen maken.

Overigens werd Nymeria pas een keer genoemd, toen Arya Stark haar direwolf naar Nymeria vernoemde. Ze was in elk geval interessant en de serie zal laten zien hoe Nymeria al haar Rhoynar-vluchtelingen uit Essos leidt, naar Dorne.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: 10000 ships, HBO, HBO Max, George RR Martin

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in