search
Gemengde reacties op derde seizoen 'House of Cards'
Series / Trailer

Gemengde reacties op derde seizoen 'House of Cards'

En bekijk een opmerkelijke nieuwe trailer.Nog maar een paar dagen en dan is het derde seizoen van Netflix-serie House of Cards in zijn volledigheid te bekijken. Als voorbereiding daarop, heeft Neflix een aantal sites de eerste zes afleveringen van het dertien afleveringen tellende seizoen gestuurd en de recensies van die afleveringen zijn nu binnen. Recensenten reageren gemengd op het seizoen.

Variety schrijft dat het seizoen een sterk begint kent, maar vervolgens al gauw afzwakt. Dan zou het geheel een stuk minder spannend zijn. De eenvoud waarmee Frank Underwood zijn vijanden wegwerkt zou een beetje vervelend worden. "House of Cards is hooguit schuldig, in TV-termen, aan iets teveel menselijkheid," concludeert het vakblad.

Ook TIME magazine is niet helemaal negatief over het derde seizoen, maar ook niet gigantisch positief. De serie heeft een goede cast, een groot budget, een grote regisseur en grote thema's, maar niet alle nuances en kleinere verhaallijnen die soortgelijke shows hebben. "Seizoen 3 geeft Frank in de zes afleveringen die ik gezien heb geen betere vijanden of grotere uitdagingen dan het tweede seizoen. Maar daar zijn er nu veel meer van en dat helpt."

The Hollywood Reporter lijkt ronduit negatief. "Het gebrek aan geloofwaardigheid en realisme van het tweede seizoen wordt tenminste vroeg aangepakt, maar het probleem is dat Frank en Claire Underwood geen echte uitdagers hebben in hun honger naar macht. En als dat zo blijft, knappen de soapachtige bubbels van de show snel."

Tot slot waarschuwt The Baltimore Sun ervoor om te snel te oordelen over mogelijk saaie momenten. De serie zou zich tegen het einde steeds herpakken en het acteerwerk is weer erg sterk.

In dit derde seizoen, dat vanaf 27 februari te streamen is op Netflix, volgen we nog steeds de opkomst in macht van Francis (Kevin Spacey) en Claire (Robin Wright). Het derde seizoen heeft rollen voor nieuwe acteurs, waaronder Kim Dickens in een ongespecificeerde rol en Jenna Stern als ambassadeur in de Verenigde Naties. Nadezhda Tolokonnikova en Maria Alyokhina van de band Pussy Riot krijgen ook een rol.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen