search
Whoopi Goldberg geschorst na pijnlijke Holocaust-opmerkingen
Series / Nieuws

Whoopi Goldberg geschorst na pijnlijke Holocaust-opmerkingen

Whoopi Goldberg nam geen blad voor de mond en eerlijk: dat was niet heel slim.

Whoopi Goldberg is geschorst door ABC bij de serie The View. Afgelopen maandag maakte ze vrij pijnlijke en behoorlijk controversiële opmerkingen over mensen van Joodse komaf en rond de Holocaust. Ze is nu twee weken geschorst.

Dat vertelt ABC News-chef Kim Godwin in een statement. "Per direct schors ik Whoopi Goldberg gedurende twee weken voor haar foute en pijnlijke opmerkingen. Hoewel Whoopi haar excuses heeft aangeboden, heb ik haar gevraagd de tijd te nemen om te reflecteren en te leren over de impact van haar opmerkingen. De hele ABC News-organisatie staat achter onze Joodse collega's, vrienden, familie en gemeenschappen."

Domme opmerkingen
"Deze beslissingen zijn nooit gemakkelijk, maar noodzakelijk. Vorige week nog merkte ik op dat de cultuur bij ABC News er een is van gedrevenheid, vriendelijkheid, inclusiviteit, wederzijds respect en transparantie. De opmerkingen van Whoopi passen niet bij die waardes."

Goldberg sprak maandag over het besluit van een schooldistrict in Tennessee om het Pulitzer Prize-winnend graphic novel Maus niet langer te laten lezen door zijn leerlingen wegens ongepast taalgebruik en naakt. Goldberg claimde toen dat de Holocaust niet draait om ras, maar over "de onmenselijkheid van de mensheid tegen de mensheid."

Co-host Ava Navarro zei toen dat het ging om "white supremacists die achter Joden aangingen". Daarop zei Goldberg: "het ging om twee witte groepen mensen. Het moment dat je het om ras laat draaien, gaat het hierom. Laten we eerlijk zijn en kijken waar het echt om draait, namelijk hoe mensen elkaar behandelen. Het maakt niet uit of je zwart of wit bent, Joods. Het gaat om elkaar."

Dat leverde Goldberg forse kritiek op, waarna ze zei: "Ik heb mij gisteren verkeerd uitgedrukt in de serie. De Holocaust draait wel om ras, omdat Hitler en de Nazi's Joden als een inferieur ras beschouwden. Woorden doen ertoe en die van mij zijn daar geen uitzondering in. Ik heb spijt van mijn opmerkingen en sta naast de Joodse mensen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen