search
Disney+ maakt een serie over Anne Frank
Series / Nieuws

Disney+ maakt een serie over Anne Frank

A Small Light zal draaien om een van de beschermers van Anne Frank, Miep Gies.

A Small Light, een televisieserie over degenen die probeerden Anne Frank te beschermen, is opgepikt tot serie door National Geographic en zal exclusief te zien zijn op Disney+. Dat meldt Deadline vandaag.

De rechten op de serie A Small Light zijn in handen van Disney+. Centraal staat Miep Gies, een van de beschermers van Anne Frank en de serie zeven afleveringen krijgen. Het is een miniserie.

A Small Light-serie
A Small Light volgt de dagen van Anne Frank terwijl ze zich samen met haar familie verborgen hield in de Tweede Wereldoorlog. Gies hielp de familie Frank verborgen te houden, hield hen veilig en op het moment dat de Frank-familie gearresteerd werd, maakte ze het haar plicht om het dagboek te bewaren en veilig te houden.

In 1987 gaf Gies een boek uit over de gebeurtenissen dat Anne Frank Remembered: The Story of the Woman Who Helped to Hide the Frank Family heette.

Gies hielp ook andere mensen verborgen te houden van de Nazi's. Miep Gies zei in een interview voor haar dood in 2010 nog dat ze het maar niets vond om een held genoemd te worden. "Zelfs een doodnormale secretaresse, een huisvrouw of een tiener kan een klein licht laten schijnen in een duistere ruimte", luidt haar beroemdste citaat.

De miniserie A Small Light wordt geproduceerd door Tony Phelan, Joan Rater en Susanne Fogel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen