search
Opnameschema briljante HBO-serie was bruut
Series / Nieuws

Opnameschema briljante HBO-serie was bruut

The West Wing kende een vrij bruut opnameschema, en dat levert een mooi verhaal op.

Castleden Bradley Whitford en Marlee Matlin halen herinneringen op aan The West Wing. Ze vertelden specifiek ook over hoe ontzettend zwaar de opnames waren.

The West Wing duurde 7 seizoenen en was tussen 1999 en 2006 op televisie te zien. Het politiek drama volgde het presidentschap van Jed Bartlet (Martin Sheen), en de manier waarop het allemaal in z'n werk ging mettertijd in zijn tijd. De serie The West Wing zorgde ervoor dat de carrière van bedenker Aaron Sorkin enorm opbloeide.

The West Wing-opnames
Tijdens een interview spraken Whitford en Matlin. Zij vonden de opnames een vrij gruwelijke en brute periode.

"We maakten 22 afleveringen per jaar, dat was echt genadeloos," aldus Whitford. "Weet je nog hoe dat was? Dat was echt ongehoord in die tijd," vulde Matlin aan.

"Het slechte, vooral voor de crew, was dat het gelijk stond aan het maken van 11 feature films in 9 maanden tijd. Ik weet nog dat ik mij realiseerde dat waar The Sopranos beter was dan elke mogelijke maffiafilm, wij net zo goed waren als elke politieke film die er maar was. En ik realiseerde mij: 'Wow, we maken elke 9 maanden 11 films!' Geen wonder dat we zo moe waren", ging Whitford verder.

"Het was bruut, de uren waren echt bruut", aldus Matlin.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen