search

Ons nieuws van dinsdag 8 februari 2022

Tom Cruise' 'Edge of Tomorrow' mogelijk als tv-serie
Series / Nieuws

Tom Cruise' 'Edge of Tomorrow' mogelijk als tv-serie

De geliefde scifi-actiefilm is als tv-serie in ontwikkeling voor op HBO Max.

Al jaren zou er een vervolg op de geliefde scifi-actiefilm Edge of Tomorrow in de maak zijn en nu zijn er berichten dat Warner Bros. en HBO Max in het geheim een tv-serie aan het ontwikkelen zijn. Lees de details hieronder.

Naar aanleiding van een aanklacht van partner Village Roadshow aan het adres Warner Bros. wordt duidelijk dat een van de projecten die afgelopen maanden in concept in ontwikkeling zijn genomen, een tv-serie in de wereld van Edge of Tomorrow is.

Verdere details ontbreken, maar het lijkt er dus verdacht veel op dat het filmvervolg van de radar is. Het origineel met vooral Tom Cruise en Emily Blunt kwam van regisseur Doug Liman. De eerste film werd dus mede gefinancierd door Village Roadshow.

Met of zonder Cruise?
De kans lijkt klein dat Cruise en Blunt onderdeel worden van de serie. Daarvoor zitten hun agenda's voor de korte termijn al flink vol. Cameo's zijn uiteraard niet uitgesloten.

Eerder zei regisseur Liman dat hij werkte aan het idee dat "het een vervolg ook een prequel" zou moeten zijn. Wat hij daar exact mee bedoelde, is niet duidelijk.

Je vindt het eerste deel overigens gewoon op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het voorlaatste seizoen van 'Brooklyn Nine-Nine'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het voorlaatste seizoen van 'Brooklyn Nine-Nine'

Het zevende en voorlaatste seizoen van de reeks is nu te bekijken op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie Brooklyn Nine-Nine hebben er in Nederland even op moeten wachten. Vanaf nu is dan toch echter eindelijk het voorlaatste seizoen van de reeks te bekijken op streamingdienst Netflix.

In het zevende seizoen van de reeks wordt meteen duidelijk dat Holt stevig worstelt met de degradatie die hij heeft ontvangen. Uiteindelijk slaagt hij erin om na een onverwachte dood toch terug te keren naar de positie van kapitein.

Voor Jake en Amy geldt bovendien dat ze klaar zijn voor de volgende stap in hun relatie. Ook voor Charles breken spannende tijden aan. Hij wordt namelijk opgenomen in één van de nieuwe task forces die door Holt zijn opgezet.

Voorlaatste seizoen
Voor het zevende seizoen van Brooklyn Nine-Nine geldt dat ze meteen ook de voorlaatste is van de nochtans populaire reeks. Het achtste seizoen werd in de Verenigde Staten voorgaande zomer reeds uitgezonden. Het is op moment van schrijven nog niet bekend wanneer deze in Nederland te zien zal zijn.

Voor het zevende seizoen van de reeks geldt aldus dat ze vanaf nu te bekijken is op streamingdienst Netflix. Wil je graag een voorsmaakje krijgen van dit zevende seizoen? Dan kan de onderstaande trailer daarvoor zorgen!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ kondigt releasedatum aan van duistere serie 'Roar' met Nicole Kidman
Series / Nieuws

Apple TV+ kondigt releasedatum aan van duistere serie 'Roar' met Nicole Kidman

De reeks is een hersenspinsel van het team dat eerder verantwoordelijk was voor de serie 'GLOW'...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is alweer bijna een jaar geleden dat Apple TV+ de komst aankondigde van de gloednieuwe serie Roar. De reeks is een hersenspinsel van het team dat eerder voor Netflix aan de slag ging met de serie GLOW. Bovendien is bekend dat de reeks zal worden geleid door een vrouwelijke cast.

Het zijn aldus Carly Mensch evenals Liz Flahive die ook in grote lijnen bij Roar verantwoordelijk zijn voor de productie. Zij hebben er inmiddels voor gekozen om een multideal af te sluiten met Apple TV+. De serie Roar is de eerste productie die voortvloeit uit deze deal.

Dat er een duidelijke connectie is tussen Roar en GLOW wordt ook meteen duidelijk wanneer we de leden van de cast bekijken. In de reeks zijn dan ook namen te zien als Alison Brie en Betty Gilpin. Daarnaast bestaat de cast nog uit andere namen als Nicole Kidman evenals Fivel Stewart, Merritt Weaver en natuurlijk ook Cynthia Erivo en Kara Hayward.

Plot blijft geheim
Tot dusver is er nog niets bekend gemaakt over het plot van de reeks. Wel werd door Apple het volgende aangegeven:

"Roar schetst een inzichtelijk, ontroerend en bovendien ook met momenten hilarisch portret van wat het vandaag de dag betekent om een vrouw te zijn. Dit met een unieke mix van realisme en futuristische werelden die elkaar ontmoeten in acht verschillende verhalen. De serie bevat heel wat ongetwijfeld herkenbare huiselijke evenals professionele situaties."

De serie Roar is vanaf 15 april 2022 exclusief te bekijken op de streamingdienst Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Wallander' is terug in de officiële trailer voor het tweede seizoen
Series / Nieuws

'Young Wallander' is terug in de officiële trailer voor het tweede seizoen

Het tweede seizoen is zeer binnenkort te bekijken op streamingdienst Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het wachten is bijna voorbij! Het tweede seizoen van Young Wallander verschijnt zeer binnenkort op streamingdienst Netflix. Ondertussen geeft een nieuw verschenen trailer ons alvast een mooi voorproefje van dat tweede seizoen.

De serie Young Wallander is gebaseerd op het hoofdpersonage uit de razend populaire Zweedse misdaadromans die afkomstig zijn van de hand van Henning Mankell. Toch is er een duidelijk verschil met de boeken. Daar waar het personage in de boeken namelijk volwassen is en zich heeft gevestigd geldt dat niet voor het personage uit de reeks. In de serie keren we dan ook helemaal terug naar het begin van de carrière van Kurt Wallander.

Afscheid
Aan het einde van het eerste seizoen van Young Wallander zagen we hoe Kurt afscheid nam van de politie. Dit heeft als gevolg dat hij in de nieuwe afleveringen niet alleen enigszins stuurloos, maar ook wat onzeker is. Dit niet in het minst met betrekking tot wat de toekomst nog zal brengen.

Wanneer er een nieuwe hoofdinspecteur wordt aangesteld krijgt Kurt echter de mogelijkheid om terug zijn oude job op te pakken. Dat schept uiteraard meteen terug heel wat klaarheid.

De officiële trailer van het tweede seizoen van Young Wallander is hieronder te bekijken. De nieuwe afleveringen verschijnen op Netflix vanaf volgende week, namelijk 17 februari.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ kondigt releasedatum 'The Kardashians' aan en pakt uit met eerste trailer
Series / Nieuws

Disney+ kondigt releasedatum 'The Kardashians' aan en pakt uit met eerste trailer

De nieuwe realityserie zal weldra te bekijken zijn op de streamingdienst van Disney...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de populaire realityserie Keeping Up with the Kardashians kregen in 2020 slecht nieuws te verwerken. Toen werd door de populaire familie namelijk bekend gemaakt dat ze zouden stoppen met het project. Echter betekent dat zeker niet dat de familie volledig van het kleine scherm verdwijnt, in tegendeel. Een nieuw project staat namelijk in de startblokken op de streamingdienst van Disney!

Disney+ kondigde eerder reeds de komst aan van een gloednieuwe realityserie genaamd The Kardashians. In deze nieuwe reeks duiken uiteraard weer heel wat bekende gezichten uit de familie op. Het gaat hierbij alvast zeker om Kris, Kourtney, Kim, Kendall, Khloé evenals Kylie.

Eerste teaser
Ondertussen is er wat meer bekend geraakt over de nieuwe realityserie. Zo stuurde Disney inmiddels een eerste teaser de wereld in. In deze teaser wordt meteen duidelijk dat de dames open kaart gaan spelen. Bovendien wordt de kijker ook een blik gegund achter de schermen van het miljardenbedrijf van de familie.

Wie niet meer kan wachten op het verschijnen van het eerste seizoen van The Kardashians zal toch nog even geduld moeten koesteren. Het eerste seizoen van de nieuwe realityserie is namelijk pas te bekijken op Disney+ vanaf 14 april.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' wordt nog groter in derde seizoen
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy' wordt nog groter in derde seizoen

Netflix bespaart niet op de serie The Umbrella Academy, dat moge duidelijk zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 3 van The Umbrella Academy wordt grootschaliger dan alles wat je tot nu toe eerder in de serie van Netflix hebt gezien. Dat onthulde actrice Emmy Raver-Lampman, die de rol van Allison, a.k.a. nummer drie, speelt in de televisieserie.

The Umbrella Academy is gebaseerd op de comics van Gerard Way en Gabriel Bá, die in 2007 door Dark Horse Comics uitgegeven werden. In de behoorlijk succesvolle televisieserie komen de leden van de Umbrella Academy nadat ze de apocalypse in 1963 tegengehouden hebben, terug in het heden. Maar daar blijkt de tijdlijn veranderd en heeft Sir Reginald de Sparrow Academy opgericht.

Oorlog in The Umbrella Academy
Het begint er zo'n beetje op te lijken dat er oorlog komt in het nieuwe seizoen. Volgens Raver-Lampman wordt het seizoen groter dan je denkt.

"We lopen gelijk met de graphic novels, al denk ik dat Steve zich er ook weer niet al te veel aan houdt in de zin dat het niet letterlijk overgenomen moet worden, of moet reflecteren wat zich in de graphic novels afgespeeld heeft. Maar ik weet dat Gerard en Steve [Blackman, showrunner] continu communiceren. Dus ik twijfel er niet aan dat ze weten wat ze denken. Er zal ook zeker een connectie zijn tussen de twee, maar des te verder we komen met de televisieserie, des te meer het zijn eigen weg vindt," aldus de actrice.

"Dit derde seizoen doen we echt ons eigen ding. Ik denk dat de serie een heel cool plot gevonden heeft om te volgen en te verkennen. We zijn begonnen met ADR en het is een grootschalig seizoen. Er moet veel gedaan worden in de postproductie."

The Umbrella Academy zie je op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk is startdatum 'Better Call Saul' seizoen 6 bekend
Series / Nieuws

Eindelijk is startdatum 'Better Call Saul' seizoen 6 bekend

Het is al twee jaar wachten op het zesde en laatste seizoen.

Al tijden wachten de fans van de series Breaking Bad en Better Call Saul op de datum dat de laatstgenoemde spin-off serie terugkeert voor het zesde en laatste seizoen. Nu lijkt de datum bekend.

In een nieuwe teaser van de Amerikaanse zender AMC zien we namelijk een grote hint naar de datum. In de beelden zien we Leonel en Marco Salamanca (Daniel en Luis Moncada) door een plaats delict lopen, waar ook bordjes staan met de letter 'D' en 'R', de vierde en achttiende letter in het alfabet.

En met een '4' en een '18' kom je op basis van de Noord-Amerikaanse datumnotatie tot 18 april 2022. Overigens wordt het afrondende seizoen in twee delen opgedeeld.

Better Call Saul: seizoen 6
In het zesde seizoen zijn er sowieso rollen voor Bob Odenkirk (Jimmy McGill / Saul Goodman), Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut), Rhea Seehorn (Kim Wexler), Patrick Fabian (Howard Hamlin), Michael Mando (Nacho Varga), Tony Dalton (Lalo Salamanca) en Giancarlo Esposito (Gus Fring).

De dertien afleveringen worden in tweeën gedeeld en de eerdere vijf seizoenen staan gewoon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-kijkcijferhit komt met wel erg gave beelden
Series / Video/clip/featurette

Netflix-kijkcijferhit komt met wel erg gave beelden

Zo werd de zombieserie All of Us Are Dead gemaakt door de streamingdienst.

De zombieserie All of Us Are Dead is een nieuwe hit voor Netflix. Vele mensen wereldwijd zouden de Zuid-Koreaanse serie al hebben bekeken. Een tweede seizoen lijkt - ook gezien het einde - een kwestie van tijd.

Ook de ontvangst van de stevige, maar ook komische serie was ruim voldoende met 79 procent op Rotten Tomatoes. Het publiek vindt de serie gezamenlijk een score van 81 procent waard.

Gave beelden van achter de schermen
"Het is bloederig, brutaal en barbaars op de set van de door zombies geteisterde middelbare school. Van de zorgvuldig doordachte kostuums tot de bekwame cinematografie en zombiechoreografie, regisseur Lee JQ deelt zijn visie om de doden tot leven te brengen en zijn tips om van de serie te genieten. Dus dim de lichten, het volume hoger... en laat de show beginnen ," is de begeleidende tekst op YouTube.

Je kunt de twaalf afleveringen van All of Us Are Dead nu op Netflix kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer je het vierde 'Drive to Survive' seizoen op Netflix ziet
Series / Nieuws

Dit is wanneer je het vierde 'Drive to Survive' seizoen op Netflix ziet

Het is al bekend dat onze kampioen geen (grootschalige) medewerking heeft verleend.

Verleden jaar was het mooiste Formule 1-seizoen voor de Nederlandse liefhebber van de koningsklasse in de autosport. Het was namelijk Max Verstappen die na een bizar verlopen slotrace de meeste punten had en zich mocht laten kronen tot de kampioen.

Net als de drie voorgaande seizoenen was Netflix van de partij om het seizoen te volgen, achter de schermen. De registratie daarvan krijg je te zien in F1: Drive to Survive, alweer het vierde seizoen.

F1: Drive to Survive - maart 2022 te zien
Via What's on Netflix.com wordt duidelijk dat het vierde seizoen begin maart op Netflix zal verschijnen. En dat is net op tijd voor de start van het nieuwe seizoen. Leuk om nog even terug te blikken.

De afgelopen seizoenen heeft de docuseries (en Max) ervoor gezorgd dat de F1 een stuk beter wordt bekeken, ook vooral in de States.

Over wat we in seizoen vier te zien krijgen is nog niet bekend. De gevechten tussen Verstappen (Red Bull) en Mercedes' Lewis Hamilton zullen ongetwijfeld belicht worden, al is al bekend dat Verstappen geen medewerking heeft verleend. Wel werd Red Bull gevolgd tijdens zijn overwinning in Monaco.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote Hollywoodster leidt de nieuwe 'National Treasure'
Series / Nieuws

Deze grote Hollywoodster leidt de nieuwe 'National Treasure'

Geen Nicolas Cage in de eerste tv-serie in de avonturenreeks die verder gaat op Disney+.

Actrice Catherine Zeta-Jones heeft zich volgens Deadline aangesloten bij de cast van de tv-serie National Treasure, een vervolg op de eerdere bioscoopfilms. De serie zal gaan verschijnen op Disney+.

De serie gaat over de jonge Jess (Lisette Alexis), een briljante en vindingrijke DREAMer die het avontuur van haar leven aangaat om de waarheid over het mysterieuze verleden van haar familie te achterhalen en een verloren Pan-Amerikaanse schat te vinden.

Catherine Zeta-Jones
Zeta-Jones is Billie, een ooit arme wees die nu een badass en stinkend rijke avonturier, zakenvrouw en antiquiteiten-expert op de zwarte markt is geworden. Ze is ook een schattenjager die volgens haar eigen code leeft.

De actrice voegt zich bij de eerder genoemde Alexis, Zuri Reed, Jordan Rodrigues, Antonio Cipriano, Jake Austin Walker en Lyndon Smith in de serie waarvoor de opnames deze maand beginnen in Baton Rouge, Louisiana.

Rick Muirragui is schrijver en uitvoerend producent. Jerry Bruckheimer, Jon Turteltaub, Mira Nair, Cormac & Marianne Wibberley, Jonathan Littman en KristieAnne Reed zijn ook uitvoerend producent.

Verwacht geen Nicolas Cage is de serie, al zijn er geruchten dat Disney+ mogelijk ook de derde film met hem wil maken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Snowpiercer' seizoen 3 krijgt bizarre gevechten
Series / Nieuws

'Snowpiercer' seizoen 3 krijgt bizarre gevechten

De oorlog tussen de twee treinen breekt straks los in het nieuwe seizoen van Snowpiercer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Snowpiercer-acteur Daveed Diggs laat weten dat het aankomende gevecht tussen de twee treinen gaat voelen als een scheepsgevecht. De focus ligt dus meer op strategie dan op direct conflict.

Diggs speelt de hoofdrol in de TNT-serie, die je in Nederland kan zien op Netflix. Naast hem spelen ook Sean Bean, Alison Wright, Mickey Sumner, Lena Hall, Iddo Goldberg, Mike O'Malley en Steven Ogg hoofdrollen in de serie.

Snowpiercer-oorlog
Snowpiercer liet aan het einde van seizoen 2 een splitsing zien. Layton scheidde de eerste tien wagons van de trein en heeft de motor in handen. Bean's Wilford heeft de andere 1.023 wagons in handen en dit nieuwe seizoen van Snowpiercer pikt de draad zes maanden later op, waarbij Layton warme gebieden op Aarde zoekt.

Maar het gaat richting oorlog en dat belooft wat:

"Stel je de strijd tussen schepen voor. Ik heb de aflevering nog niet gezien, maar zo voelde het tijdens de opnames. We proberen sterk af te leiden op welk spoor iemand zit, omdat er duizenden kilometers aan rails liggen en je daartussen kan wisselen. Er zijn valleien waarbij je kan wisselen tussen de verschillende rails. Dus het gaat sterk om het voorspellen van waar je vijand zich bevindt. Je probeert de higher ground te krijgen, zodat je hen kan zien en zij jou niet kunnen zien."

Snowpiercer zie je op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We weten nu wanneer de 'Lord of the Rings'-trailer te zien is
Series / Nieuws

We weten nu wanneer de 'Lord of the Rings'-trailer te zien is

De The Lord of the Rings-serie van Prime Video komt er bijzonder rap aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste teaser trailer voor Prime Video-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt zondag vrijgegeven tijdens de Super Bowl.

De televisieserie wordt gemaakt door Prime Video en is gebaseerd op de welbekende boeken van J.R.R. Tolkien. The Lord of the Rings: The Rings of Power voegt iets nieuws toe aan het canon en speelt zich duizenden jaren voor het avontuur van Frodo af, in de Tweede Era van Midden-Aarde. De opkomst van Sauron en een aantal epische oorlogen staan centraal.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-trailer
De eerste The Lord of the Rings: The Rings of Power trailer zit er dus aan te komen. De serie licht daarmee dan eindelijk een tip van de sluier op.

Tot voor kort werd nog vrijwel niets bekend gemaakt. Tot Prime Video vorig jaar ergens met een eerste foto kwam en onthulde dat de serie vanaf september 2022 te streamen zou zijn. Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat de titel The Lord of the Rings: The Rings of Power zou zijn.

Verder kwam Prime Video met maar liefst 20 posters en nu weten we dat er snel een trailer aankomt. The Hollywood Reporter meldt dat de serie te zien is tijdens de Super Bowl.

Hoelaat precies is nog niet bekend, maar voor ons Nederlanders zal 't vermoedelijk zondagnacht zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-hit 'Euphoria' met Zendaya krijgt een derde seizoen!
Series / Nieuws

HBO-hit 'Euphoria' met Zendaya krijgt een derde seizoen!

Het tweede seizoen van de bijzondere serie werd nóg beter bekeken dan het eerste seizoen.

HBO heeft getekend voor een nieuwe dosis Euphoria. Het netwerk heeft namelijk onthuld dat de succesvolle serie met Zendaya een derde seizoen krijgt.

De onthulling dat er een nieuw seizoen komt, is niet geheel onverwacht. Per aflevering van Euphoria worden er namelijk records verpulverd voor HBO en HBO Max. Volgens een recent gepubliceerde reportage zijn de kijkcijfers 100% toegenomen ten opzichte van seizoen 1 en wordt elke aflevering beter gekeken dan de vorige.

Niks dan lof
Francesca Orsi, Executive Vice President van HBO Programming had de volgende euforische woorden over het derde seizoen:

"Sam, Zendaya en de rest van de cast en crew van Euphoria hebben de serie met seizoen 2 naar ongekende hoogte gebracht. De doorsnee manier van verhalen vertellen wordt flink uitgedaagd, maar het hart blijft behouden. We zijn vereerd dat we met dit begaafde team mogen werken aan seizoen 3."

Zowel het eerste als het tweede seizoen vanEuphoria is nu te streamen via HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnameschema briljante HBO-serie was bruut
Series / Nieuws

Opnameschema briljante HBO-serie was bruut

The West Wing kende een vrij bruut opnameschema, en dat levert een mooi verhaal op.

Castleden Bradley Whitford en Marlee Matlin halen herinneringen op aan The West Wing. Ze vertelden specifiek ook over hoe ontzettend zwaar de opnames waren.

The West Wing duurde 7 seizoenen en was tussen 1999 en 2006 op televisie te zien. Het politiek drama volgde het presidentschap van Jed Bartlet (Martin Sheen), en de manier waarop het allemaal in z'n werk ging mettertijd in zijn tijd. De serie The West Wing zorgde ervoor dat de carrière van bedenker Aaron Sorkin enorm opbloeide.

The West Wing-opnames
Tijdens een interview spraken Whitford en Matlin. Zij vonden de opnames een vrij gruwelijke en brute periode.

"We maakten 22 afleveringen per jaar, dat was echt genadeloos," aldus Whitford. "Weet je nog hoe dat was? Dat was echt ongehoord in die tijd," vulde Matlin aan.

"Het slechte, vooral voor de crew, was dat het gelijk stond aan het maken van 11 feature films in 9 maanden tijd. Ik weet nog dat ik mij realiseerde dat waar The Sopranos beter was dan elke mogelijke maffiafilm, wij net zo goed waren als elke politieke film die er maar was. En ik realiseerde mij: 'Wow, we maken elke 9 maanden 11 films!' Geen wonder dat we zo moe waren", ging Whitford verder.

"Het was bruut, de uren waren echt bruut", aldus Matlin.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ maakt een serie over Anne Frank
Series / Nieuws

Disney+ maakt een serie over Anne Frank

A Small Light zal draaien om een van de beschermers van Anne Frank, Miep Gies.

A Small Light, een televisieserie over degenen die probeerden Anne Frank te beschermen, is opgepikt tot serie door National Geographic en zal exclusief te zien zijn op Disney+. Dat meldt Deadline vandaag.

De rechten op de serie A Small Light zijn in handen van Disney+. Centraal staat Miep Gies, een van de beschermers van Anne Frank en de serie zeven afleveringen krijgen. Het is een miniserie.

A Small Light-serie
A Small Light volgt de dagen van Anne Frank terwijl ze zich samen met haar familie verborgen hield in de Tweede Wereldoorlog. Gies hielp de familie Frank verborgen te houden, hield hen veilig en op het moment dat de Frank-familie gearresteerd werd, maakte ze het haar plicht om het dagboek te bewaren en veilig te houden.

In 1987 gaf Gies een boek uit over de gebeurtenissen dat Anne Frank Remembered: The Story of the Woman Who Helped to Hide the Frank Family heette.

Gies hielp ook andere mensen verborgen te houden van de Nazi's. Miep Gies zei in een interview voor haar dood in 2010 nog dat ze het maar niets vond om een held genoemd te worden. "Zelfs een doodnormale secretaresse, een huisvrouw of een tiener kan een klein licht laten schijnen in een duistere ruimte", luidt haar beroemdste citaat.

De miniserie A Small Light wordt geproduceerd door Tony Phelan, Joan Rater en Susanne Fogel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cruciale 'The Book of Boba Fett'-keuze is al bekend
Series / Nieuws

Cruciale 'The Book of Boba Fett'-keuze is al bekend

De serie The Book of Boba Fett maakt dan wel een keuze, maar de uitkomst kennen we stiekem al.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Book of Boba Fett heeft heel wat opwindends voor fans in petto deze week. De vorige aflevering eindigde tegelijk wel met een wat naar moment.

Luke Skywalker gaf Baby Yoda, Grogu, namelijk de keuze tussen een toekomst als Jedi en het definitief verlaten van Din Djarin, of zich bij zijn vaderfiguur voegen als een Mandalorian. De aflevering snijdt naar 'zwart', op het moment dat Grogu na zit te denken over zijn keuze.

The Book of Boba Fett-keuze
Fans maken zich natuurlijk zorgen, want waar kiest de jonge Grogu voor? Als we de The Rise of Kylo Ren-comics volgen, dan weten we echter al wat Grogu besluit.

In die comics leren we namelijk dat Ben Solo de eerste echte leerling van de Jedi Academy van Luke Skywalker was. De implicatie moge duidelijk zijn: Grogu zal de Jedi-meester binnenkort verlaten.

Immers blijkt al uit een comic die tot het canon van de Star Wars-franchise behoort, dat Ben Solo de eerste is. Waarmee duidelijk moge zijn dat Grogu dat - vermoedelijk - niet is.

De kans lijkt klein dat Jon Favreau of Dave Filoni het Star Wars-canon gaan negeren, aangezien ze daar met The Mandalorian en The Book of Boba Fett tot nu toe veel energie in steken.

Je kunt de serie The Book of Boba Fett momenteel streamen op Disney+. Komende woensdag zie je de laatste aflevering van het eerste seizoen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' heeft geweldig nieuws voor de fans
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' heeft geweldig nieuws voor de fans

De serie The Wheel of Time krijgt sowieso een derde seizoen van Prime Video!

Prime Video gunt de serie The Wheel of Time nu al een derde seizoen. Dat terwijl de productie van het komende tweede seizoen nog in volle gang is!

De epische fantasyserie The Wheel of Time is gebaseerd op de boekenreeks van Robert Jordan en Brandon Sanderson. De show boekte een groot succes met het eerste seizoen en stond zelfs bovenaan de Nielsen-ratings voor streaming-series. Inmiddels is dus besloten nog twee aanvullende seizoenen te maken.

The Wheel of Time seizoen 3
Deadline's Nellie Andreeva meldt dat The Wheel of Time een derde seizoen krijgt. Dat blijkt door de aankondiging dat Daniel Henney, die de rol van Lan Mandragoran speelt in The Wheel of Time, mogelijk wel te zien is in de komende reboot van Criminal Minds, maar dat dit afhangt van zijn commitment aan de volgende twee seizoenen van The Wheel of Time.

The Wheel of Time kreeg in mei 2021 al de bestelling van een tweede seizoen, nog voordat het eerste seizoen op 19 november van start ging. De opnames van seizoen 2 begonnen in juli en aankondigingen werden gemaakt rond bepaalde belangrijke personages zoals Elayne Trakand.

Rafe Judkins, showrunner van The Wheel of Time, vertelde dat hij hoopt acht seizoenen te kunnen maken van de serie, om zo de vijftien boeken te verfilmen. Dat hangt natuurlijk wel af van de kijkcijfers van The Wheel of Time en of die goed genoeg blijven voor Prime Video om mee door te gaan.

The Wheel of Time seizoen 1 zie je nu op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' verwoest zijn zeer iconische filmset
Series / Nieuws

'Game of Thrones' verwoest zijn zeer iconische filmset

De set die Game of Thrones van Winterfell had is nu volledig afgebrand.

De Winterfell-set van Game of Thrones is eerder deze maand in de fik gestoken in Noord-Ierland. De Northern Ireland Fire and Rescue Service bevestigde dat het een "gecontroleerde brand" was.

Volgens de Belfast Telegraph waren de autoriteiten van het nabijgelegen dorp Moneyglass zich bewust van de brand en dat degenen die hiervoor verantwoordelijk waren, ook toezagen op de brand.

Game of Thrones-brand
Waarom de set van Winterfell in brand is gestoken, is niet bekend. Wel blijkt het een bewuste keuze te zijn geweest, wat erop wijst dat de set niet meer nodig was of geen functioneel gebruik meer zou hebben.

Game of Thrones-fans zullen het tegelijk jammer vinden dat de set niet meer bestaat.

De brand vond vlak voor het openen van de Game of Thrones Studio Tour plaats, op 4 februari door Nathalie Emmanuel, Isaac Hempstead Wright en Kristian Nairn. Onder de attracties van die tour bevinden zich de Great Hall van Winterfell, de Dragonstone-troon van Daenerys en wapens uit de serie.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Jedi zijn definitief kapot in 'Star Wars'
Series / Nieuws

De Jedi zijn definitief kapot in 'Star Wars'

Let op: bevat spoilers voor The Book of Boba Fett seizoen 1 op Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Book of Boba Fett laat zien dat de Jedi gedoemd zijn te mislukken, zelfs al lijkt Luke Skywalker prima bezig met het oprichten van de nieuwe Jedi-orde. Let op: dit artikel bevat heel wat spoilers!

The Book of Boba Fett pikt de draad van Grogu's verhaal op in aflevering 6. Je ziet hoe Luke Skywalker de kleine Grogu traint in het nieuwe seizoen, maar ook meteen een grote fout maakt die sowieso leidt tot de verwoesting van de Jedi.

The Book of Boba Fett-twist
Luke herstelt zijn Jedi Order met ideeën van het prequel-tijdperk, dus van de tijd van de oude Jedi. Daarmee mist hij de kans om de Jedi te verbeteren en leert hij dus niet de Jedi-les die hij in Return of the Jedi geleerd leek te hebben.

In de film Star Wars: The Last Jedi is Luke Skywalker gedesillusioneerd geraakt in de Jedi en gelooft hij dat het beter is als de ideologie en Jedi-levensstijl simpelweg niet meer blijven bestaan. De Jedi leidden tot de val van Ben Solo die zich bij de Knights of Ren voegde en vervolgens Kylo Ren, de leider van de FIrst Order werd.

Tegen het einde van de film spreekt Luke met de geest van Yoda, die hem vertelt dat ze nieuwe generatie Jedi het anders had moeten aanpakken.

In The Book of Boba Fett leer je via Din Djarin dat de Mandalorians zich juist laten definiëren door hun familie en vrienden, door emoties, waar de Jedi echt helemaal vandaan blijven. Luke Skywalker bouwde dus aan een foute Jedi-orde, die gedoemd was te falen.

Je kunt de serie The Book of Boba Fett momenteel streamen op Disney+. Komende woensdag zie je de laatste aflevering van het eerste seizoen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.